10 extra leuke – super goedkope – uitjes op de stakingsdag (12 dec.)

Leeg klaslokaal (3)
Uitjes

Door Willemijn – Morgen (12 december) staken de leraren in het basisonderwijs voor betere arbeidsvoorwaarden. Voor wie normaal werkt op dinsdag en dus geen ‘standaard’ opvang heeft, betekent dat  even improviseren . Toch naar de kids naar de BSO? Alternatieve opvang bij vriendjes of vriendinnetjes? Toch zelf alsnog een dagje vrij nemen of de kinderen naar opa en oma misschien? Als je nu dinsdag zelf wel lekker (of uit nood) vrij bent  – of je stuurt opa en oma er op uit – dan zijn hier tien leuke tips om de kinderen (gratis of voordelig) een heerlijke vrije stakingsdag te laten beleven.

Kinderen voor 6 euro naar Omniversum én de unieke voorpremière van Sammy’s avonturen

Omniversum is natuurlijk een heel spannend uitje voor kinderen. Vandaag kan je hier tegen gereduceerd tarief, namelijk 6 euro, naar binnen. En extra leuk is dat je om 11 uur én op 13 uur naar de speciale voorpremière kunt van Sammy’s Avonturen. Dé nieuwe kinderfilm die je anders pas vanaf 19 december in het Omniversum kunt gaan zien. En als je een filmkaartje hebt, dan mag je voor slechts 1 euro ook de VR Ride proberen. Reserveren kan online, maar betalen kan alleen bij de kassa.

Sammy- Omniversum

Kinderen gratis naar Madurodam

In Madurodam hangen 60.000 lichtjes. En vandaag kun je hier lekker van genieten voor een ‘klein’ prijsje. Kinderen kunnen vandaag namelijk gratis naar binnen.

Madurodam Winterweken

Kinderen voor 1 euro naar Museon

Het Museon is natuurlijk hét kindermuseum van Den Haag. En hier mogen kinderen vandaag voor maar 1 euro gaan genieten van Ridders en Kastelen en van de rest van het museum.

Museon Ridders en Kastelen (32)

Kinderen krijgen 50% korting bij GIF!

GIF! is dé tentoonstelling die je nu in Naturalis Leiden kunt zien. Wij zijn recent geweest en vonden het een heel mooie en bijzondere tentoonstelling met allemaal dieren die giftig zijn! En natuurlijk Freek Vonk die in elk filmpje en bij elk dier te zien is. Kaarten kun je online bestellen.

Naturalis Gif met Freek Vonk (2)

Kinderen krijgen 20% korting bij Plaswijckpark

Plaswijckpark is voor kinderen een fantastische speeltuin. Vanuit Den Haag in ongeveer 20 minuten te bereiken. Voor een leuke dag buiten én binnen een aanrader. Vandaag met 20% korting te bezoeken. En voor ouders is de 2e, 3e, 4e…..10e koffie gratis.

Plaswijckpark

Drie films in het Filmhuis

Het Filmhuis Den Haag geeft geen korting dinsdag, maar heeft wel de programmering aangepast aan de kinderen. Zo kun je om 10.30 uur naar Draken en Deuntjes, om 14.30 uur naar Dikkertje Dap en om 14.45 uur naar Paddington 2.

Copyright Weinstein Company

Copyright Weinstein Company

Gratis naar Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde opent vandaag gratis de deuren voor kinderen. Dit museum over alle volken ter wereld is super leerzaam. Ook kunnen kleintjes lekker spelen in de avonturenbus, terwijl jij een koffie drinkt in het restaurant.

Museum Volkenkunde

Kinderen schaatsen voor maar 2,50 in de Schaatshal Leiden

Overdekt schaatsen op een échte ijsbaan. Dat kan vandaag goedkoop in Leiden. Schaatshal Leiden opent vanaf 10.30 uur de deuren. Kinderen zijn van harte welkom en betalen slechts €2,50 (normaal €5,50). Je vindt de Schaatshal op de Vondellaan 41 in Leiden.

schaatsen

Kinderen zwemmen voor 1 euro in Zwembad Het Wedde (Voorschoten)

Zwembad Het Wedde in Voorschoten is vandaag tussen 13 en 15 uur extra geopend voor kinderen. Alle kinderen die minimaal een diploma A hebben, mogen komen zwemmen in zwembad Het Wedde voor slechts €1,-. Natuurlijk zijn kids zonder diploma ook welkom, maar die moeten wel een vader, moeder, opa, oma of verzorger van 18 jaar of ouder meenemen en die moet wél de volle prijs betalen.

Het Wedde

Extra kerstfiguren workshop in Science Centre Delft

Science Centre Delft heeft meestal in het weekend leuke workshops. En ze snappen dat morgen ook heel veel kinderen iets willen komen maken. Daarom kun je morgen je eigen  kerstversiering komen knutselen. Ga tijdens deze extra vrije dag zelf aan de slag en voorzie de houten figuurtjes van een lampje, glitters en wat kleurtjes. Wellicht leuk voor in de Kerstboom? De workshop wordt de hele dag gegeven, maar soms moet je misschien even op een plekje wachten. Geen probleem, want dan is er nog genoeg te ontdekken in het Science Centre Delft.

Science Center Delft - ballen vangen

Nog niet voldoende inspiratie? Kijk dan eens naar deze 10 leuke musea voor kids in Den Haag. Of ga – als het weer het toelaat – naar buiten en bezoek één van deze top speeltuinen. Veel plezier tijdens de staking.

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart