Tien toffe tips voor de stakingsdag (6 november) – gratis of heel goedkoop

Uitjes

Door Willemijn – Het was even onduidelijk, maar morgen (6 november) staken de leraren in het basisonderwijs. Voor wie normal gesproken werkt op woensdag en dus geen ‘standaard’ opvang heeft, betekent dat even improviseren . Toch naar de kids naar de BSO? Alternatieve opvang bij vriendjes of vriendinnetjes? Toch zelf alsnog een dagje vrij nemen of de kinderen naar opa en oma misschien? Als je nu woensdag zelf wel lekker (of uit nood) vrij bent  – of je stuurt opa en oma er op uit – dan zijn hier leuke tips om de kinderen (gratis of voordelig) een heerlijke vrije stakingsdag te laten beleven.

Kinderen gratis naar Madurodam

Madurodam is echt niet alleen voor toeristen. Wij hebben een Madurodam jaarkaart, juist omdat wij het zo leuk vinden. Tegenwoordig kan je hier veel meer doen dan alleen maar kleine huisjes kijken. Je hebt toffe binnenattracties, twee leuke speeltuinen en een toffe app om je bezoekje nog leuker te maken .

Wil je een keertje een kijkje nemen in Madurodam? Dan is de stakingsdag hét moment. Kinderen mogen namelijk onder begeleiding van een betalende volwassene gratis naar binnen.

Kinderen gratis naar Blijdorp

Dit is geen Haags uitje en ik wijk eigenlijk niet zo vaak uit naar Rotterdam voor de tips. Dit is echter echt een superaanbieding die ik zeker met je wil delen. Want kinderen mogen vandaag gratis naar Blijdorp. Normaal betaal je wel 20 euro voor een kind. Vandaag kun je dus echt voordelig gaan kijken, ruiken en luisteren naar de dieren. Of je laat de kinderen lekker spelen in de leuke speeltuinen. Blijdorp is een dierentuin waar je je de hele dag kunt vermaken. Veel plezier!

Praktisch: Onder begeleiding van één betalende volwassene mogen vijf kinderen tot en met 12 jaar gratis naar binnen.

Gratis workshop in de bibliotheek Laakkwartier

Vandaag kun je in Bibliotheek Laakkwartier een wit t-shirt versieren met gouddraad. Heel el lang geleden, in de Gouden eeuw, droegen rijke mensen prachtig versierde kleren. Grote kragen van kant en het fijnste linnen, met bijpassende manchetten. Kleding werd soms zelfs afgewerkt met gouden randjes! Die gouden versiering heet ‘goudgalon’. In deze workshop kijken de kinderen goed naar de kleding uit die tijd, bijvoorbeeld van Frederik Hendrik, Amalia en hun kinderen. Daarna gaan de kinderen aan de gang om zelf ook zoiets moois te maken.

Deze creatieve workshop voor kinderen vanaf 6 jaar start om 13 uur. De workshop duurt een uur Om deel te nemen meld je je kind aan. Dat kan in bibliotheek Laakkwartier, per telefoon 070 – 3537570 of via e-mail laakkwartier@bibliotheekdenhaag.nl. In deze workshop krijgen de kinderen een t-shirt om te versieren met goudgalon.

Naar het Museon voor maar 1 euro

In het Museon kun je zelf gaan speuren als een detective of rechercheur in de tentoonstelling Ötzi the Iceman. Wij namen al een kijkje en vonden het echt een heel leuke tentoonstelling. Aanrader! Vandaag kun je hier een kijkje gaan nemen voor slechts 1 euro.

Schilderen als Rembrandt

Van Rembrandt hebben de kinderen vast wel gehoord, maar ken je Maurits Muis al? Maurits Muis woont in het Mauritshuis en houdt daar een oogje in het zeil. Op een dag maakt hij een duikeling door de tijd en heeft een wonderlijke ontmoeting met de jonge Rembrandt… Na dit leuke verhaal bekijken de kids samen een paar beroemde schilderijen van Rembrandt. Wat maakt zijn schilderijen zo bijzonder? Willen de kinderen het ook eens proberen? Doe dan mee met deze kunstworkshop en ga met verf en kwasten aan de slag om je eigen Rembrandt te maken.

Praktisch: De workshop is in Bibliotheek Scheveningen. Deelname is gratis. Bij het voorlezen kan iedereen aansluiten, wil je meedoen met schilderen (6+), dan moet je je even opgeven voor deze activiteit! Voor de kleintjes is er een kleurplaat. Aanmelden kan via scheveningen@bibliotheekdenhaag.nl of via 070-3538620. De workshop begint om 14 uur en duurt een uurtje.

Voor 6 euro naar Omniversum

Een typisch Haags uitje is het Omniversum. Hier kun je vandaag genieten van een van de mooie films die ze draaien op het ronde koepelscherm. Iedereen kan hier vandaag naar de film voor maar 6 euro per persoon

Knutselen met de Museumjuf en luisteren naar Mees Kees bij Paagman

De Museumjuf is echt de leukste knutseljuf die mijn kinderen kennen. Wij hebben al vaker onder haar leiding mogen knutselen en de knutsels zijn altijd origineel en leuk. Vandaag kun je bij Paagman komen knutselen met de Museumjuf. Dus houden jouw kinderen van van knutselen en barst je van de fantasie? Onder professionele leiding van De Museumjuf gaan de kinderen aan de slag.

Om 14 uur zijn alle fans van Mees Kees welkom op de Fred. Dan komen de de schrijver (Mirjam Oldenhave) en tekenaar (Rick de Haas) van Mees Kees.  . Ze komen vertellen en tekenen uit het nieuwe boek van Mees Kees, Hoppa! Tijdens het optreden zal Mirjam Oldenhave een verhaal met de kinderen bedenken. Rick de Haas gaat hier live bij tekenen.

Praktisch: Deze workshop knutselen met de Museumjuf is gratis. Wel moet je even aanmelden. Het knutselen start om 10 uur. De leeftijdsindicatie is vanaf 4 jaar. Vanaf zeven jaar kun je de kinderen zonder begeleiding achterlaten bij de juf. Jongere kinderen moeten wel door een volwassene begeleid worden.

Ook voor Mees Kees moet je je even aanmelden. Het is gratis en begint om 14 uur.

Gratis naar Museum Volkenkunde en/of Museum Boerhaave

Wil je vandaag toch iets leren? Museum Volkenkunde en Museum Boerhaave in Leiden zijn vandaag gratis toegankelijk voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Museum Volkenkunde heeft momenteel de grote tentoonstelling Helende Kracht. Doe de speciale Krachtenroute en leer alles over bijzondere krachten. In Museum Boerhaave leer van alles over de wetenschap van nul tot nu. Wij vinden vooral Museum Boerhaave een echte aanrader voor kinderen vanaf een jaar of acht.

Extra Err0 workshop bij Science Centre Delft

Normaal gesproken heeft Science Centre Delft op woensdag geen workshop voor kinderen. Deze week wel omdat de leraren staken. Je maakt je eigen Err0 en brengt hem tot leven met een rood gloeiend hartje. Heel veel kan de Err0 robot niet, maar hij zal wel beloven onvoorwaardelijk van je te houden.

Praktisch: Aanmelden voor deze workshop is alleen mogelijk tijdens je bezoek aan het Science Centre Delft bij de balie. Bijkomende kosten zijn €5,50 en de workshop is voor kinderen vanaf 7 jaar. Aan het einde van de workshop neem je je eigen Err0 mee naar huis. De gehele dag worden er verschillende workshop sessies gegeven, de eerste start rond 12 uur.

Science Center Delft - entree

Kinderen schaatsen voor maar 2,50 in de Schaatshal Leiden

Overdekt schaatsen op een échte ijsbaan. Dat kan vandaag goedkoop in Leiden. Schaatshal Leiden opent vanaf 10.30 uur de deuren. Kinderen zijn van harte welkom en betalen slechts €2,50 (normaal €5,50). Je vindt de Schaatshal op de Vondellaan 41 in Leiden.

Delen:


Bekijk op kaart

Tien toffe tips voor de stakingsdag (6 november) – gratis of heel goedkoop

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart