10 tips voor de kids op de stakingsdag (vrijdag 15 maart)

Uitjes

Door Willemijn – Mijn kinderen zijn morgen vrij. Hun juffen gaan namelijk staken. Natuurlijk is school waanzinnig belangrijk en ben ik er vanuit dat perspectief niet blij mee. Maar voor de kids is het natuurlijk heerlijk. Ik neem een dagje vrij en wij gaan gezellig leuke dingen doen. Natuurlijk kun je kiezen voor een tof museum uit de Ranja en Rosé Haagse museum top 10, de Leidse musea top 5. Met een beetje mooi weer bezoek je een van de toffe speeltuinen uit dit leuke lijstje of ga je naar buiten. Maar ook de uitjes in en om Den Haag hebben toffe activiteiten voor kinderen. Veelal tegen een gereduceerd tarief of met extra dingen om te doen. Ik heb de leukste tien dingen op een rijtje gezet. Veel plezier!

Gratis naar het Mauritshuis

Wist je dat het Mauritshuis een van de leukste musea in Den Haag is voor kinderen? Bij de informatiebalie huur je (voor 3,50) een Familie-Doe-Pakket en je hebt een paar uur plezier. Normaal hebben kinderen al gratis entree, maar betaal je voor een volwassen begeleider 15,50. Vandaag niet, want kinderen mogen één begeleider gratis meenemen naar het museum. Dat is nog eens een leerzame activiteit en super leuk!

Mauritshuis

Doe een NL Doet Klus

Dit weekend is NL Doet. Het vrijwilligersevenement in Nederland. En als de kinderen toch thuis zijn, wat let je om samen de handen uit de mouwen te steken. Ik heb zitten kijken op de NL Doet website. Ze hebben een heel gemakkelijke zoekfunctie toegevoegd. Je kunt namelijk selecteren op ‘geschikt voor families’ en op datum. Dus dan weet je zeker dat je met de kinderen welkom bent. Zo kun je vrijdag violen planten, een keuken opknappen, je inzetten voor de bijen of de bloemetjes buiten zetten. En allemaal voor het goede doel natuurlijk.

Afbeeldingsresultaat voor NL doet

Microscopie workshop Science Centre Delft

In Science Centre Delft kun je morgen deelnemen aan een microscoop workshop. De toegang voor het museum is niet gratis, maar de deelname aan de workshop wel. In het WaterLab neem je met de microscoop een duik onder water. De kinderen gaan op zoek naar de beste en meest onverwoestbare overlevers van onze planeet: beerdiertjes. Zelfs in de ruimte overleven deze stoere dieren. Kun jij ze vinden tussen al het waterleven?

Praktisch: De workshop is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Op de dag dat je komt, kan je een plekje reserveren bij de balie van het Science Centre. De workshop Microscopie is voor kinderen vanaf 9 jaar. Je betaalt alleen de toegang tot het Science Centre Delft. De eerste sessie start rond 12:00 uur.

Zwemmen in Den Haag en goedkoop in Voorschoten

Zwemmen vinden de meeste kinderen leuk. Vandaag hebben een aantal zwembaden in Den Haag de deuren extra geopend. Je kunt terecht bij het zwembad in het Zuiderpark, het Hofbad, De Waterthor en de Blinkerd.

Ook in Voorschoten ben je welkom in het Zwembad. Je betaalt hier maar 2 euro per persoon om tussen 12.00 en 15.15 uur lekkker te zwemmen.

Afbeeldingsresultaat voor `zwemmen

Voor 6 euro naar het Omniversum

In het Omniversum hebben ze vandaag ook een leuke aanbieding. Je kunt hier lekker naar de film voor maar 6 euro per persoon. Of je nu naar de leuke natuurfilm Backyard Wildernis gaat, een bezoekje brengt aan de Pandafilm of liever duikt in de oceaan maakt niet uit. Als je online kaarten koopt kun je op de site van het Omniversum kiezen voor Meesterstunt. Normaal kosten de kaarten 12,50 voor een volwassene en 9,75 per persoon. Dus dit is dé kans om tegen een fijne prijs te genieten van dit beroemde en bijzondere filmtheater.

Backyard Wilderness

Voor 1 euro naar Museon

Museon is natuurlijk hét museum voor kinderen in Den Haag. Op de eerste verdieping kun je genieten van de vaste tentoonstelling. Hier leer je over energie, de eerste mensen op aarde, natuurbeheer, insecten eten, vrede en veiligheid en nog veel meer. Elke kamer biedt wel iets interessants. Op de begane grond kun je momenteel de expositie over De Ruimte bezoeken. Maar ook geniet je hier van de mooiste natuurfoto’s of probeer je apps uit in het app-lab.

Vandaag bezoek je Museon voor maar 1 euro per persoon. Super aantrekkelijk, want de toegang voor kinderen is normaal 8 euro en een volwassene betaalt normaal 13 euro.

Reizen in de Ruimte

Kinderen gratis in Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde, op loopafstand van het station in Leiden, bezoek je vandaag ook goedkoper. Kinderen zijn namelijk gratis, voor volwassenen betaal je wel de volledige entreeprijs. In het museum leer je van alles over verschillende volkeren en mensen in de wereld. De speciale expositie gaat over Bali. Niet alleen over de schoonheid van het eiland, maar ook over massatoerisme en het plasticprobleem. Aan de hand van een leerzame speurtocht voor kinderen ontdek je alles over dit eiland.

Sieraden Volkenkunde

Naar de film in het Filmhuis

Omdat het een ‘vrije dag’ is voor kinderen heeft het Filmhuis Den Haag drie toffe films geprogrammeerd. Zo kun je om 10.30 uur genieten van Maya de Bij, ga je om 11 uur naar Klara en de Gekke Koeien of kies je om 14.15 uur voor Janneman Robinson & Poeh. De prijs voor de films in de ochtend is ook nog eens aangenaam. Voor de kinderen betaal je slechts 4,50 en volwassenen kosten maar 7,50. De film die in de middag begint kost voor kinderen en begeleiders 7,50 per persoon.

Gratis naar Museum Prinsenhof

Museum Prinsenhof in Delft is vandaag ook een aanrader om te bezoeken.  Een bezoekje is gratis voor kinderen en hun begeleiders. Je bent hier morgen niet alleen welkom om van alles te leren over Delft, over Willem van Oranje en over Delfts Blauw. Je kunt hier ook zelf creatief aan de slag. Voor maar 1,50 euro doe je mee aan de workshop Delfts Blauw. In deze workshop die je tussen 11 en 17 uur kunt bezoeken beschilder je zelf een mooi kopje, natuurlijk in het blauw met een Delfts Blauwe versiering.

Afbeeldingsresultaat voor prinsenhof delft

Kidsactiviteiten in Bibliotheek Ypernburg en Leidschenveen

In de bibliotheken van Ypenburg en van Leidschenveen worden vandaag allerlei leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen. Leerlingen van ROC Mondriaan organiseren tussen 11 en half 4 spelletjes, gaan knutselen met de kids en doen andere leuke dingen voor de kinderen. Iedereen is welkom, ook als je niet lid bent van de bibliotheek ben je welkom. Het is niet nodig om je vooraf aan te melden om gezellig mee te doen.

Delen:


Bekijk op kaart

10 tips voor de kids op de stakingsdag (vrijdag 15 maart)

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart