10 tips voor de kids op de stakingsdagen (30 & 31 jan.) – GRATIS of heel GOEDKOOP

Uitjes

Door Willemijn – Mijn kinderen zijn deze week twee dagen vrij. Hun juffen gaan namelijk staken. Natuurlijk is school belangrijk en ben ik er vanuit dat perspectief niet blij mee. Maar voor de kids is het heerlijk. Ik neem een dagje vrij en wij gaan gezellig leuke dingen doen. Vanzelfsprekend kun je kiezen voor een tof museum uit de Ranja en Rosé Haagse museum top 10, de Leidse musea top 7. Met een beetje mooi weer bezoek je een van de speeltuinen uit dit leuke lijstje of ga je naar buiten. Maar ook de uitjes in en om Den Haag hebben mooie activiteiten voor kinderen. Veelal tegen een gereduceerd tarief, soms zelfs gratis of met extra activiteiten om te doen. Ik heb de leukste tips op een rijtje gezet. Veel plezier!

Gratis naar Madurodam

Wil je je kids toch iets laten leren over Nederland? Kom dan op 30 en 31 januari naar Madurodam. Alle kinderen tot en met 12 jaar hebben die dagen namelijk gratis toegang tot ons park. Zo kunnen ze zonder een leraar voor de klas alsnog heel veel leren over Nederland. Dat moet je meemaken!

Op een leuke manier naar Madurodam? De schippers van de Willemsvaart verzorgen op 30 & 31 januari boottochten van het Centraal Station naar Madurodam. Dat maakt van de stakingsdag wel een extra leuke dag. Er vertrekt ieder uur bij het Centraal Station een boot (eerste boot 11.00 uur, laatste boot 17.00 uur).  Let op: meld je aan vooraf.

Voor 1 euro naar Museon

Museon is natuurlijk hét museum voor kinderen in Den Haag. Op de eerste verdieping kun je genieten van de vaste tentoonstelling. Hier leer je over energie, de eerste mensen op aarde, natuurbeheer, insecten eten, vrede en veiligheid en nog veel meer. Elke kamer biedt wel iets interessants. Op de begane grond kun je momenteel de expositie over OTZI bezoeken. Maar ook geniet je hier van de mooiste natuurfoto’s of probeer je apps uit in het app-lab. Lees hier meer over de toegankelijk voor € 1.- per persoon.

Gratis naar Meermanno en maak daar een Waterwezen

Op 30 en 31 januari hebben kinderen gratis entree in Huis van het Boek/Museum Meermanno! Neem je ouders mee en bekijk de tentoonstelling ‘De atlas van Blaeu: een wereldboek’ en maak daarna een zee van monsters! ook zie je een expositie over ‘Foute Boeken’.

Gratis naar het Mauritshuis voor kids plus leuke gratis workshop

Wist je dat het Mauritshuis een van de leukste musea in Den Haag is voor kinderen? Bij de informatiebalie huur je (voor 3,50) een Familie-Doe-Pakket en je hebt een paar uur plezier. Kom naar de Open Kunstwerkplaats in het Mauritshuis, daar kun je doorlopend van 13.00 – 17.00 uur schilderen.

Mauritshuis

Gratis naar Museum Boerhaave

Wil je vandaag toch iets leren? Museum Boerhaave in Leiden is vandaag gratis toegankelijk voor kinderen in de basisschoolleeftijd. In Museum Boerhaave leer van alles over de wetenschap van nul tot nu. Wij vinden vooral Museum Boerhaave een echte aanrader voor kinderen vanaf een jaar of acht.

Voor 5 euro naar het Omniversum

In het Omniversum hebben ze donderdag en vrijdag ook een leuke aanbieding. Je kunt hier lekker naar de film voor maar 6 euro per persoon. Of je nu naar de leuke natuurfilm Backyard Wildernis gaat, een bezoekje brengt aan de Pandafilm of liever duikt in de oceaan maakt niet uit. Als je online kaarten koopt kun je op de site van het Omniversum kiezen voor Meesterstunt. Normaal kosten de kaarten 12,50 voor een volwassene en 9,75 per persoon. Dus dit is dé kans om tegen een fijne prijs te genieten van dit beroemde en bijzondere filmtheater.

Backyard Wilderness

Schrijfworkshop en Museumjuf bij Paagman de Fred

Bij Paagman kun je zowel donderdag als vrijdag creatief aan de slag. Donderdag is er voor kinderen vanaf 9 jaar een toffe schrijfworkshop. Dan is Jonne Kramer om 11:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Zij zal vaan de hand van haar boek Het raadsel van de zee een schrijfworkshop geven. De workshop is gericht op kinderen vanaf 9 jaar. On deze workshop leer je hoe je een goed, spannend verhaal kunt vertellen. Jonne gaat met de deelnemers opdrachten doen over avonturen schrijven en hoe je je boek spannend houdt. In ongeveer anderhalf uur leer je van haar wat de belangrijkste punten in een verhaallijn zijn, en hoe je je hoofdpersonage(s) kunt beschrijven. Je gaat na afloop naar huis met goede tips en een mooi zelfbedacht verhaal dat je thuis verder kunt uitwerken. Om deel te nemen moet je je wel even aanmelden.

Vrijdag komt mijn favoriete Museumjuf weer naar de winkel. De Museumjuf is de leukste knutseljuf die mijn kinderen kennen. Wij hebben al vaker onder haar leiding mogen knutselen en de knutsels zijn altijd origineel en leuk. Vrijdag kun je bij Paagman komen knutselen met de Museumjuf. Dus houden jouw kinderen van van knutselen en barst je van de fantasie? Onder professionele leiding van De Museumjuf gaan de kinderen aan de slag. Deze workshop knutselen met de Museumjuf is gratis. Aanmelden is niet meer mogelijk. Wel kun je nog op de bonnefooi langskomen in de winkel, als er dan een plekje is kunnen de kinderen deelnemen.

Led workshop in Science Centre Delft

Wil je iets technisch leren deze stakingsdag? Breng dan een bezoekje aan het Science Centre Delft en maak een tof LED-figuur. Leer meer over hoe een lampje werkt en je een stroomkring maakt. Je gaat naar huis met je eigen lichtgevend kunstwerkje of met een stoer cadeau voor je juf of meester. Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk. Je kunt je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De hele dag kun je deze workshop op verschillende tijden volgen. De eerste sessie start rond 12 uur. Deze workshop is voor kinderen vanaf 6 jaar. De bijkomende kosten zijn speciaal voor de stakingsdag verlaagd van €3,50 naar €2,50. Wel moet je een geldig entreebewijs voor het museum hebben. Museumkaart is geldig.

Goedkoop zwemmen in  Voorschoten

Zwemmen vinden de meeste kinderen leuk. Vrijdag kun je voor maar €2,50 per persoon lekker gaan zwemmen in Voorschoten. Je bent tussen 12.00 en 15.15 uur welkom om goedkoop te komen zwemmen.

Afbeeldingsresultaat voor `zwemmen

Kinderen gratis in Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde, op loopafstand van het station in Leiden, bezoek je vandaag ook goedkoper. Kinderen zijn namelijk gratis, voor volwassenen betaal je wel de volledige entreeprijs. In het museum leer je van alles over verschillende volkeren en mensen in de wereld. De speciale expositie gaat over Bali. Niet alleen over de schoonheid van het eiland, maar ook over massatoerisme en het plasticprobleem. Aan de hand van een leerzame speurtocht voor kinderen ontdek je alles over dit eiland.

Sieraden Volkenkunde

Naar de film in het Filmhuis

Omdat het een ‘vrije dag’ is voor kinderen heeft het Filmhuis Den Haag twee toffe films geprogrammeerd. Zo kun je om genieten van De Beroemde Bereninvasie van Sicilie of lachen bij De Grote Boze Vos. Kies je voor een film in de ochtend dan is de prijs ook nog eens aangenaam. Voor de kinderen betaal je slechts €5,- en volwassenen kosten maar €8,-. De film die in de middag begint kost voor kinderen en begeleiders €8, per persoon.

Kinderen schaatsen voor maar 2,50 in de Schaatshal Leiden

Overdekt schaatsen op een échte ijsbaan. Dat kan vandaag goedkoop in Leiden. Schaatshal Leiden opent vanaf 10.30 uur de deuren. Kinderen zijn van harte welkom en betalen slechts €2,50 (normaal €5,50). Je vindt de Schaatshal op de Vondellaan 41 in Leiden.

Gratis naar de Euromast (Rotterdam)

Normaal doe ik géén Rotterdam tips, maar deze tip is wel van heel ‘hoog niveau’…. Donderdag en vrijdag kun je gratis in de Euromast! Met één betalende volwassene mogen drie kids mee. Let op: enkel op donderdag en vrijdag tussen 11-12 u., 13-14 u., en 15-16 uur. Reserveren hoeft niet.

Delen:


Bekijk op kaart

10 tips voor de kids op de stakingsdagen (30 & 31 jan.) – GRATIS of heel GOEDKOOP

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart