Superspeeltuin: Scheveningse bosjes

speeltuin Scheveningse bos (2)
Uitjes

Door Bernard – Op de rand van de Scheveningse bosjes, vlakbij Park Sorgvliet, vind je één van de leukste speeltuinen van Den Haag: De ‘zandspeeltuin Scheveningse Bosjes/ Archipel’. Een prachtige grote zandspeeltuin omgeven door de lommerrijke bomen van het Scheveningse bos en de chique Archipelbuurt. Deze speeltuin staat vol met tal van nieuwe (of vernieuwde) speeltoestellen en is bovendien gratis toegankelijk.

speeltuin Scheveningse bos (1)

speeltuin Scheveningse bos (4)

Voor kleine en grote kids

De speeltuin is leuk voor dreumessen, peuters en kleuters. Voor de allerkleinste neem je een paar strandschepjes mee. De speeltuin is namelijk één grote zandbak. Schoenen uit en rennen én graven maar. Voor de peuters en kleuters zijn er een klimtrein, -boot, en -jeep, alsmede een klimkasteel (en nog veel meer) om lekker in te klimmen en te klauteren.

peeltuin Scheveningse bos (3)

Picknicken

Rondom de speelplaats staan diverse bankjes en picknicktafels. Als je iets lekkers mee neemt van huis, kun je hier heerlijk in ze zon – of schaduw – genieten van een krant of boek, terwijl je kids een toptijd hebben. En in de weekenden en vakanties fietst er heel regelmatig een ijscoman langs, die vanuit zijn kar ter plekke ijsjes en gekoelde drankjes aanbiedt. Voor wat oudere kinderen is er direct naast de speeltuin een skatebaan. Kortom: een super speelplek en speeltuin.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Superspeeltuin: Scheveningse bosjes

Ary van der Spuyweg, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart