Lekker skaten, steppen én zweten bij de Sweatshop (Den Haag)

Door Willemijn – Mijn kids hebben regelmatig ‘heel veel’ energie. Meestal probeer ik ze dan mee naar buiten te nemen, richting strand, duinen of bos. Maar soms lukt dat niet. Bijvoorbeeld omdat het slecht weer is. Toen ik laatst zo’n dag had waarop het buiten koud en regenachtig was, maar ik toch iets energieks wilde voor de kids, togen we naar de Sweatshop: hét indoor skate-, step- en board- centrum van Den Haag.

Skatepark

Verstopt op de Binckhorst

De Sweatshop ligt enigszins ‘verstopt’ op de Binckhorst. Het skatecentrum bevindt zich in een grote – van buiten onooglijke – fabriekshal. Eenmaal binnen weet je direct dat je goed zit. Je ‘struikelt’ bijna letterlijk over de skates, stepjes, skate- en longboards. Je kunt hier je eigen ‘gear’ gebruiken; maar ook alles huren. Zowel de skates, boards als stepjes zijn te huur. Ook beschermingsmateriaal kun je eenvoudig huren: knie- elleboog- en polsbeschermers staan er in kisten vol. En ook helmen zijn er in diverse maten ruimschoots beschikbaar. N.b. een helm is op de baan verplicht voor kinderen. En (eigen) inklapstepjes zijn verboden.

Skatepark

Oefenen, vallen én opstaan

In de hal van ruim 1.000 m2 van de Sweatshop vind je een parkoers en verschillende obstakels voor beginners en gevorderden. Mijn kinderen vonden het steppen erg leuk, waarbij je van heuvel naar heuvel stept. Ook het skaten viel in de smaak, Alhoewel dit wel veel oefening vergt, als je meer wilt dan ‘alleen’ steppen op een plank. Als ouder kun je langs de kant plaats nemen op één van de stoelen en genieten van een drankje. De horeca is basic. Dus verwacht daar niet te veel van. Je komt hier echt voor de rolsport. En juist daarvoor is de Sweatshop een geweldige plek, zeker bij koud of slecht weer. Wij genoten van een middagje steppen en skaten. En ja… dat is hard werken: ‘Mam, van al dat skaten ga je behoorlijk zweten’.

Sweatshop

Sweatshop

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

 

Delen:


Bekijk op kaart

Lekker skaten, steppen én zweten bij de Sweatshop (Den Haag)

Skatepark Sweatshop, Binckhorstlaan, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart