Geitjes melk geven, lammetjes knuffelen en paardje rijden bij ’t Geertje (Zoeterwoude)

Geertje
Uitjes

Door Vanessa – Bij ons is het vaste prik. In ieder geval, één keer per jaar, brengen wij een bezoek aan Boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude. Zo leuk daar! Dat worden dit jaar vast nog meer bezoekjes.

Geitjes een flesje geven

Mijn kids vinden het fantastisch om de jonge geitjes melk te geven. dat is zo schattig. Benthe (4 jaar) vindt het leuk, maar ook wel een beetje eng. Floris (6 jaar) krijgt spontaan een lachbui als de geitjes ook besluiten om aan zijn oor te sabbelen. Je kunt ook bix te kopen om de geitjes te voeren. En er zijn nog veel meer dieren! Het pony rijden kunnen we natuurlijk ook niet overslaan. Al is het maar een klein rondje. Hoe stoer is het om op een ‘eigen’ pony te zitten! Ook zijn er net weer enkele biggetjes geboren. Zo klein en mooi roze. En er is een schaap met 2 lammetjes van een paar weken oud. Natuurlijk zijn er ook koeien en lopen er her en der gezellig veel kippen en hanen in het rond.

 

Geertje  Geertje

Geertje

Spelen en wandelen over het Avonturenpad

Naast het kijken naar en knuffelen met de boerderijdieren kun je op het Geertje ook spelen, wandelen, en zelfs een stukje varen. De speeltuin is klein, maar mijn kids kunnen zich hier prima vermaken. Ook hebben we nog een rondje gewandeld over één van de wandelroutes. Er zijn diverse paden uitgezet waar je over kunt wandelen zoals ‘Het Klompenpad’,een wandelpad van een halve kilometer lang, waar de klompen je de weg wijzen. ‘Het Avonturenpad’, waar je kan klimmen  over, onder en door boomstammen. En er is het ‘Het Wildplukpad’: waar je met een wildplukkaart opzoek gaat naar wilde kruiden. Met de recepten die je meekrijgt kan je thuis lekker kokkerellen.

Bij mooi weer kan je bij t Geertje roeien of kanoën. Dat gaan we de volgende keer doen.  Ze hebben ook een roeipuzzeltocht uitgezet. Die lijkt ons zeker de moeite waard.

Geertje

Geertje

Lekkers uit de landwinkel

In de oude koeienstal bij ’t Geertje is een restaurant gevestigd waar je allemaal lekkers van de boerderij kunt eten. Ook hebben ze er pannenkoeken. En wil je ook lekkers van de boerderij mee naar huis nemen. Sla dan zeker de Landwinkel niet over waar je de lekkerste kaasjes, jammetjes, eitjes, wijntjes en nog veel meer kan kopen.

Geertje

Praktisch

Boerderij ‘t Geertje in Zoeterwoude is 7 dagen per week open. Toegang is gratis. Je kan er zelf overnachten als je wil, want ze hebben zelfs een kleine camping.

Mijn kinderen vinden ’t Geertje een feestje om hier naartoe te gaan. Kaplaarzen aan en gaan! De volgende keer gaan we het water op.

 

Deze review is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Geitjes melk geven, lammetjes knuffelen en paardje rijden bij ’t Geertje (Zoeterwoude)

't Geertje, Geerweg, Zoeterwoude, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart