Theatertips voor de laatste dagen van de kerstvakantie

Uitjes

Door Willemijn – Het lijkt de komende dagen minder mooi weer te worden. En het is nog steeds vakantie. Zelf vind ik een bezoekje aan het theater met de kinderen heel leuk. Zowel de grotere producties, als kleine intieme voorstellingen kunnen bij ons op sympathie rekenen. Dus ik heb deze keer een overzichtje gemaakt van de leuke theatervoorstellingen die je komende dagen kunt gaan zien in en om Den Haag. Ben je deze vakantie nog niet in het theater geweest? Of juist wel en wil je nog een keertje genieten? Lees dan verder, want er zijn veel mooie voorstellingen de komende dagen.

Alle dagen

De Zevenslaper in Kooman’s Poppentheater

In Kooman’s Poppentheater hebben ze de decors weer gewijzigd, want deze week kun je gaan kijken naar De Zevenslaper. De Zevenslaper gaat over de muizen Mies en Dorus. Zij houden een winterslaap die zeven maanden duurt. In het snoepwinkeltje van Het Snoepmannetje vinden ze een geschikt slaapplekje. Maar als Mies een hapje neemt van een nieuw snoepje dat het Snoepmannetje aan het maken is, gebeurt er iets heel vreemds. Ook Wasco de Wasbeer lijkt betoverd na het eten van een snoepje. Heeft Kobus de Kauw hier iets mee te maken? Wasco en Dorus moeten op pad om de betovering te verbreken! Dat belooft weer een spannende voorstelling te worden.

Praktisch: De Zevenslaper is vandaag, donderdag en vrijdag om 14.30 uur te zien in het Poppentheater aan de Frankenstraat 66. De voorstellingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Kaarten kun je online reserveren. Donderdagochtend om 11 uur is er ook een voorstelling. Wees er snel bij, want deze extra voorstelling is ingelast omdat de kaartverkoop goed gaat.

theater kerstvakantie week 2

Fotocredits: Kooman’s Poppentheater

Haal een gratis boek in Theater Dakota

Beetje vreemde tip in dit rijtje. Maar omdat het in het theater is en ik hem erg leuk vind noem ik hem toch even. Afgelopen weekend was namelijk in Theater Dakota een heel tof festival. Maar nu hebben ze boeken over. Heel veel kinderboeken. En die mag je gratis op komen halen. Dus wil je een leuk, gratis, tweedehandsboek. Ga dan even langs bij Theater Dakota. De boeken kun je tot 7 januari ophalen of zolang de voorraad strekt.

Woensdag

Drakensporen in het Rietveldtheater Delft

In het kleine, maar gezellige Rietveldtheater in Delft kun je vandaag terecht voor een interactieve, fantasierijke voorstelling met spannende drakenmuziek en live tekeningen op een groot scherm. Drakensporen is een voorstelling waar je mee mag doen, met spannende drakenmuziek, om de draken tot leven te laten komen.

Praktisch: De voorstelling is om 15 uur en duurt een uur. Hij is speciaal geschikt voor kinderen van 5 tot 12 jaar die niet bang zijn voor draken. Kaarten zijn online te bestellen op de website van het Rietveldtheater. Het theater vind je aan Rietveld 49 in Delft.

theater kerstvakantie week 2

Fotocredits: Rietveld Theater

Gniffel in Maasdijk en De Lier

In Maasdijk en De Lier kun je gaan kijken naar de voorstelling Gniffel. Tijdens deze voorstelling mogen Gniffel en haar vriendje Gnaf naar een heel groot feest. Gniffel heeft prachtige nieuwe kleren hiervoor gekregen. Gea de Gapper is echter ontsnapt uit de gevangenis en steelt Gniffels prachtige kleren. Hoewel Agent Snurkstra wel een beetje zijn best doet lukt het hem niet Gea de Gapper te arresteren. Dan besluiten Gniffel en Gnaf zelf maar een plan te bedenken om de dief te vangen…

Praktisch: De voorstelling is te zien om 10.30 uur in het zijschip van de RK kerk in Maasdijk. Om 14.00 uur is de laatste kans om Gniffel te ontmoeten in Villa Valto (naast het zwembad) in De Lier. De voorstellingen zijn geschikt voor kinderen van 3 tot ongeveer 9 jaar en hun ouders/verzorgers. Reserveren kan via 06-19505135 of theatergniffel@quicknet.nl. De entree is € 6,-  per persoon.
theater kerstvakantie week 2

Donderdag

Aaipet in Bibliotheek Leidschenveen

Mijn kinderen zitten heel graag achter de ipad. Het is dat we hier duidelijke afspraken over hebben gemaakt, maar als ze het allemaal z’lf zouden mogen bepalen dan was dat de invulling van kerstvakantie geweest. Daarom lijkt deze voorstelling mij ook zo leuk. Want in Aaipet wordt de iPad een brutale grapjas. In de voorstelling beginnen twee goochelaars vrolijk met hun act. Ze vouwen hondjes van ballonnen en toveren bananen uit iPads. Precies zoals het hoort. Maar de truc komt in opstand. De iPad wordt een grapjas die de show helemaal in de war stuurt.

Praktisch: Aaipet kun je donderdag om 11 uur gaan zien in de Bibliotheek van Leidschenveen. De toegang is gratis, maar het is wel de bedoeling dat je reserveert via 070 – 353 76 60 of leidschenveen@bibliotheekdenhaag.nl. De voorstelling is het leukste voor kinderen tussen de 2,5 en 6 jaar.

theater kerstvakantie week 2

Fotocredits: Kamerich – Budwilowitz – EYES2 / Aaipet

Hans en Grietje in het Zuiderstrandtheater

‘Knibbel, Knabbel, Knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje?’ Wie kent deze heksenzin niet uit het sprookje Hans en Grietje. We zijn er mee opgegroeid, maar lezen het sprookje nu ook weer voor aan onze kinderen. En dat vind ik zo leuk aan sprookjes, dat ze tijdloos zijn. Dus extra leuk dat dit verhaal over twee kinderen die terechtkomen bij een snoephuisje van een heks in het bos donderdag te zien is in het Zuiderstrandtheater.

Het verhaal is wel iets anders dan in het originele sprookje. Dus om niet met je mond vol tanden te zitten als je kind vragen stelt. Dit is het verhaal uit de voorstelling: Er was eens een arm houthakkersgezin. Vader kan zijn kinderen niet meer onderhouden en besluit Hans & Grietje in het bos achter te laten, in de hoop dat iemand ze vindt. Na dagen lopen komen de kinderen de grappige, groene tovenaar Titus tegen, die ze meeneemt naar een bijzonder huisje. Alles is van snoep, koek en lekkernijen! Het lijkt erop dat Hans & Grietje nooit meer honger hoeven te lijden. Maar wat zij niet weten is dat Titus’ gemene vrouw Fien iets heel anders van plan is. Is de gastvrijheid van het tovenaars duo oprecht, of begint voor Hans & Grietje het avontuur nu pas echt?

Praktisch: Hans & Grietje kun je gaan zien in het Zuiderstrandtheater op donderdag 4 januari om 13.30 uur en om 16.00 uur. De voorstelling duurt anderhalf uur. Je kunt de kaarten het best online kopen. Voor de kinderen die verkleed komen is er een sprookjesachtig prijzenpakket te winnen. Na afloop van de voorstelling kun je met alle acteurs op de foto tijdens een uitgebreide Meet & Greet en kun je nog even lekker swingen tijdens de Sprookjes Afterparty.

theater kerstvakantie week 2

Fotocredits: Van Hoorne Entertainment

Ricciotti’s beestenbende; een prikkelarm concert in de Stadsgehoorzaal Leiden

Donderdag 4 januari is er een prikkelarm concert in de stadgehoorzaal in Leiden. Met het Ricciotti ensemble wordt er speciaal voor kinderen met autisme een bijzondere voorstelling gespeeld, uit hun ‘Beestenbende’ tournee. Een voorstelling vol muziek over dieren. Met zangeres Sterre Konijn. Het concert is speciaal voor kinderen met autisme, maar natuurlijk zijn ouders, broertjes, zusjes, vrienden en familie ook welkom.

Een prikkelarm concert is een concert waarbij de muziek geleidelijk wordt opgebouwd. Een viool wordt eerst geïntroduceerd, voordat alle violen tegelijk gaan spelen. Er wordt uitleg gegeven over het orkest en er wordt duidelijk verteld wat er te verwachten valt. Voor de voorstelling is de Grote zaal van de Stadgehoorzaal helemaal leeggehaald. Iedereen kan zelf een plekje uitzoeken in de ruimte. Het orkest staat ook op de vloer, tussen het publiek. Omdat het thema beestenbende is mogen de kinderen ook hun knuffel meenemen. Op de locatie is ook een prikkelvrije ruimte. Op deze plek kan iemand zich even terug te trekken als het te druk wordt.

Praktisch: De voorstelling in de Stadsgehoorzaal is gratis te bezoeken. Wel moet je de kaarten reserveren. Let op! Het is bijna uitverkocht, dus wil je hier met een autistisch kind naar toe, dan moet je snel zijn. Voor de mensen die geen prikkelarm concert nodig hebben, bestel dan ook geen kaarten. Om 20 uur is het concert ook in een normale editie in de Stadsgehoorzaal. Deze voorstelling is niet specifiek voor kinderen, maar ze zijn natuurlijk wel welkom als ze van het concert kunnen genieten. Ook deze voorstelling is gratis, maar moet je even reserveren.

theater kerstvakantie week 2

Fotocredits: Wout Nooitgedagt – Website Riciotta.nl

Vrijdag

Het Muizenhuis in Theater Dakota

Mijn zoon heeft een muis. Geen echte maar een knuffel. En zijn muis lijkt sprekend op de muizen uit het Muizenhuis. Het boek over de twee muizen Sam & Julia. Op basis van dat boek is er nu een Sam & Julia voorstelling. De twee muizen wonen in het Muizenhuis, een wereld op zich. Julia is  supernieuwsgierig en reuze-eigenwijs. Sam is superverlegen en reuzebraaf. Wat Sam te veel heeft, heeft Julia te weinig en andersom. Ze zijn de allerbeste vrienden en delen alles samen. In deze muzikale en tot de verbeelding sprekende voorstelling komt de wereld van het Muizenhuis op een bijzondere manier tot leven.

Praktisch: Het Muizenhuis is 5 januari te zien in Theater Dakota. Je bent om 10 uur welkom voor deze muzikale voorstelling. Kaarten zijn online te bestellen

theater kerstvakantie week 2

Fotocredits: Theater Dakota

Het Zwanenmeer van Rabarber (Theater aan het Spui)

Vandaag is de allerlaatste dag dat je naar het Zwanenmeer van Rabarber kunt. Deze voorstelling wordt gespeeld door jeugdtheaterschool Rabarber. Het zijn dus ‘kinderen’ en jong volwassenen die deze bewerking spelen van het originele ballet Het Zwanenmeer.

Op zijn achttiende verjaardag voelt prins Siegfried er niets voor om volwassen te worden. Hij vlucht weg van huis en raakt verdwaald in een bos met een mysterieus meer. Er zwemmen oogverblindend mooie zwanen die klokslag middernacht heel even in meisjes veranderen. Op een van hen wordt hij verliefd, maar zij blijkt betoverd te zijn door een duistere tovenaar. Lukt het Siegfried om haar te bevrijden uit zijn macht? Is ware liefde sterker dan zwarte magie?

Praktisch: Het Zwanenmeer is een echte familievoorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar. Rabarber speelt de voorstelling bijna dagelijks en dan ook vaak twee voorstellingen. Kaarten kun je online bestellen.

Kerstvakantie week 1

Ranja en Rosé ontvangt geen geld of vergoeding voor deze theatertips. Deze tips zijn dus objectief gekozen. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart