Nieuw: zomers zwemplezier in het gloednieuwe Tiki-BUITEN-bad (Duinrell)

Uitjes

Door Willemijn – Attractiepark Duinrell in Wassenaar is voor mijn kids één van de meest geliefde attractieparken in de regio Den Haag. Dat komt niet alleen door de prachtige ligging in de duinen en het groen, maar zeker ook door het grote aanbod in attracties voor klein (en groot) én – met stip – door glijbenparadijs het Tikibad. Volgens mijn kinderen is er zo ongeveer géén leuker uitje te verzinnen dan een bezoek aan dit enorme waterparadijs. Toen we hoorden dat het Tikibad sinds deze week is uitgebreid met een gloednieuw buitengebied, wist ik wat mij te doen stond: op naar Duinrell.

Tiki buiten bad

Binnen én buiten fun

Het Tikibad ken je vast. In dit indoor zwemparadijs vind je onder andere meer dan 20 super glijbanen. Van de ´kindvriendelijke´ Baracuda of Blauwe Haai tot en met de razend spannende ´trechter´ Cycloon of de doodenge valluik glijbaan ´X/stream´. De keuze is reuze! Voor (heel) kleine kinderen is er sinds anderhalf jaar Kids Playa. Een afgeschermd deel van het Tikibad waar kinderen vrij kunnen spelen, glijden en spetteren. Deze glijbanen zijn kindvriendelijk en bovenal niet te lang, zodat ze ook voor kleuters en peuters leuk zijn. Naast al deze glijbanen biedt het Tikibad natuurlijk nog veel meer. Van dobberen op de Lazy River tot en met zwemmen in het golvende golfslagbad. Sinds deze week is het aanbod nog completer.  Afgelopen woensdag was namelijk de feestelijke opening van de nieuwe buiten baden van het Tikibad. Waterplezier in de zomerzon. Wij namen een kijkje.

Zwemmen in de zomer zon

Het nieuwe buitengebied van het Tikibad grenst direct aan het binnen gedeelte. Je betreedt het buitenbad zowel vanuit het binnen Tikibad als vanaf de nieuwe buiten entree grenzend aan de speeltuin. Bij binnenkomst vallen meteen de vrolijk gekleurde omkleedhokjes op. Deze roepen direct een vakantiegevoel op. Ze zijn mooi geel, groen en blauw geschilderd met vrolijke ´saloon´ klapdeurtjes. Na een snelle omkleedronde zijn mijn kinderen werkelijk niet meer te houden. In volle sprint rennen ze naar het prachtig helblauwe zwembad. Hier dobberen tientallen vrolijke opblaasflamingo´s, – banden, -ananassen en – palmbomen rond. Ze zorgen direct voor een vrolijk uitstraling. Het lijkt wel Curaçao. Het buitenzwembad is niet zo diep (tussen de 1 meter en 1 meter 35) maar wel erg groot. Voldoende ruimte om heerlijk te spelen. Het heeft ook een vrolijk ronde vorm, waardoor het er echt uitziet als een recreatiebad (en niet als een vierkant ‘wedstrijdbad’)

Tiki Buiten bad

Family racer en Waterspeelhuis

Naast het grote recreatiebad vind je hier diverse andere baden en waterattracties. Voor het hele gezin zijn er diverse glijbanen, waaronder een zogenaamde ‘family racer’. Hier kun je met zijn vieren tegelijkertijd naast elkaar naar beneden. Ook is er een groot ‘waterhuis’. Hier kunnen kinderen wederom glijden, maar ook op elkaar schieten met waterpistolen of wachten op de reuzenemmer die elke zoveel minuten omkeert en een enorme bak later laat vallen. Voor de allerkleinsten is er een peuterbad met diverse waterspeeltuigen. Wat verder opvalt is dat het buitengebied ruim maar toch ook erg overzichtelijk is opgezet. Vanuit de talrijke ligstoelen of hangmatten kun je je kids vrijwel altijd vanaf een afstandje in de gaten houden. Ook is er schaduwrijk terrasje met horecapunt. Na ruim 3 uur (!) spelen, zwemmen, glijden, peddelen en spetteren concludeerden wij dat het nieuwe buitendeel van het Tikbad een échte aanrader is. Het simpele feit dat je buiten bent en geniet van ze zomerzon maakt het een hele fijne aanvulling op het toch al zeer complete zwemaanbod van het (indoor) Tikibad.

Praktisch

Het nieuwe Tikibad Buiten is dagelijks geopend van 10.00 – 19.30 uur. Voor toegang heb je een Tikibad toegangsbewijs nodig (enkel verkrijgbaar i.c.m een toegangsbewijs voor het attractiepark) .

Deze review is objectief geschreven. ranja en rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. Wel was ranja en rosé uitgenodigd bij de opening van het bad. 

Delen:


Bekijk op kaart

Nieuw: zomers zwemplezier in het gloednieuwe Tiki-BUITEN-bad (Duinrell)

Duinrell, Duinrell, Wassenaar, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart