Tijdens een TrashUre Hunt vind je de mooiste schatten

Uitjes

Door Eelke – Ik blijf me verbazen over het afval dat mensen achterlaten na een dagje strand. En toch betrap ik mijn kinderen erop dat ze zelf ook nog wel eens ‘makkelijk’ met snoeppapiertjes en lege drinkpakjes om kunnen gaan. Hoewel ze familie van Freek Vonk zouden kunnen zijn, realiseren ze zich nog niet wat zwerfafval kan doen met de natuur. Tijd voor actie!

Trashurehunt (2)Trashurehunt (1)

We gaan op TrashUre hunt

We verzamelen op de Pier waar we worden opgewacht door Ralph. Samen met een hoop andere vrijwilligers gaat hij dagelijks op jacht naar afval op het Scheveningse strand. Al gebruikt hij het woord afval zelf liever niet. Want Trashure Hunters zijn de piraten en alles wat niet in de natuur hoort zijn de schatten. Hij weet de kinderen direct enthousiast te maken om op pad te gaan. Want Trashure Hunten is dankbaar werk: al na 5 minuten hebben we een tas vol afval verzameld. En, zo vertelt Ralph de kinderen, zomaar 1000 dieren gered. Na een half uurtje schatzoeken (en ja, er zitten echte schatten tussen.. Zo vond mijn dochter 10 euro onder het zand), lopen we met onze schatten naar het Trashure Hunt museum. Daar wordt het afval gewogen (30 kg!) en mogen de kinderen nog even rondlopen in het museum. In het museum staan kunstwerken, gemaakt van afval. Vooral de knikkerbaan is erg populair.

Trashurehunt 8

Word ook een held

Het doel van Ralph en zijn team is een mentaliteitsverandering te bewerkstelligen. Kinderen leren met de actie dat ze zelf milieuproblemen kunnen aanpakken. Door te laten zien dat het afval nooit in de natuur terecht had mogen komen, wordt het probleem van zwerfafval grondiger aangepakt. En het werkt: mijn kinderen zijn trots op het resultaat en roepen vertellen aan wie het maar wil horen wat een helden ze zijn.

Trashurehunt 6

Elke dag kun je gaan hunten

Deze zomer (van 21 juni tot 23 september, start tijdens laagtij) gaat TrashUre Hunt elke dag het strand van Scheveningen opruimen en het publiek van het strand enthousiasmeren, motiveren en bewust maken. Iedereen wordt uitgedaagd om mee te wandelen tijdens laagtij (anders spoelt al het afval weer de zee in) en het strand van Scheveningen te ontdoen van haar schatten (afval) en zo bij te dragen aan het verbeteren van onze leefomgeving. Na elke wandeling zal er gezelligheid zijn: knutselen, skateboarden, vissen met het sleepnet, surfen, muziek, duurzaamheid, singer-songwriters, lezingen, feesten, tango lessen, films en nog veel meer…. van duurzaamheid tot gekkigheid.

Trashurehunt 4

Trashurehunt 5

Fotocredits voor de openingsfoto: trashurehunt.org

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt geen geld of vergoeding voor deze tip.

Delen:


Bekijk op kaart

Tijdens een TrashUre Hunt vind je de mooiste schatten

De Pier, Strandweg, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart