Cooking en Cookies bij De Gouden Leeuw in Voorschoten

Uitjes

Door Priscilla – Op aanraden van vrienden, zijn wij recent op een zondag gaan eten bij hotel Van der Valk de Gouden Leeuw in Voorschoten. Onze vrienden hebben niets teveel gezegd, dit is een échte aanrader voor families en kinderen.   

Ruim opgezet restaurant

Het restaurant gedeelte voor het Live Cooking Buffet is heel erg ruim opgezet. Er zijn tafels te vinden voor 4 personen, maar ook is er de gelegenheid om met een familie van 8 personen aan een ronde tafel te eten, of desgewenst aan een hele lange tafel.

LIVE COOKING met onbeperkt eten en drinken

De koks van het restaurant maken het eten gedeeltelijk klaar terwijl je aan het wachten bent. Je kunt zien hoe zij vis- of vleesgerecht à la minute bakken of grillen en je kunt zelf je wokgerecht samenstellen, welke uiteraard ook à la minute door de kok gewokt wordt. Dit is natuurlijk super leuk om te zien voor de kinderen. Onze kinderen liepen dan ook graag met ons mee, zodra wij weer iets te eten gingen halen. Door deze beweging hielden zij het ook erg lang vol in het restaurant. Naast het LIVE COOKING gedeelte is er ook een buffet, waar je gerechten kunt uitzoeken, die in de keuken zijn bereidt. Wat dacht je van heerlijke sushi, verse carpaccio en diverse andere voorgerechten, die je zelf kunt samenstellen. Ook de warme hoofdgerechten zijn erg verschillend, met een diversiteit aan verse groenten en bijgerechten zoals rijst, pasta en aardappelgerechten. Een tip die ik jullie zeker mee wil geven is, neem van alles een heel klein schepje, zodat je van alles een beetje kunt proeven en geprikkeld wordt door de goede smaak! De bediening is uiterst vriendelijk en zorgt er voor dat je geen moment met een leeg glas hoeft te zitten. Dus ook tijdens het eten kom je niets tekort.

 

Geweldig voor kinderen

Het Live Cooking Buffet is ook een feestje voor de kinderen. Speciaal voor hen is er een gedeelte, waar zij zelf, onder begeleiding, ook “Live” kunnen Koken. Er liggen matjes van koekdeeg voor de kinderen klaar, met verschillende vormpjes er bij. Met deze vormpjes kunnen de kinderen het deeg uitsteken en op het bakpapier leggen, waar hun naam bij staat. Zodra het deeg op is en de bakplaat gevuld is, gaat de bakplaat in de keuken de oven in. Na ongeveer 30 minuten staat er dan een leuk doosje met je naam klaar, waar al jouw koekjes in zitten.

 

Voor de kinderen een kinderbuffet en een KIDS ID

Ook is er een apart kinderbuffet. Dit buffet is wel op volwassen hoogte, maar daar vind je alles dat kinderen lekker vinden. Patatjes, kipnuggets, kroketjes en stukjes pizza. Maar, doordat je van het buffet onbeperkt kunt eten, kun je deze gerechten naar wens ook aanvullen met “gezonde” lekkernijen zoals komkommer, tomaat, verse gehakballetjes, stukjes vis of andere gerechtjes waar jouw kinderen de vingers bij aflikken. Verder serveren zij ook “ranja met een rietje”. Verder wordt er voor de kinderen aan tafel een eigen placemat neergelegd met kleurtjes, die zij na afloop mee naar huis mogen nemen. En als je dan de kleurplaat vanaf huis opstuurt, krijg je een van der Valk Kids ID pasje opgestuurd. Op vertoon van dit Kids ID krijg je gratis entree bij maar liefst 4 dierentuinen of spaar voor gratis (voorlees)boekjes!

 

Ook nog een dessertbuffet en genoeg te drinken!

Je gaat natuurlijk niet naar huis zonder een nagerecht! Schepijs, softijs, soesjes, ijstaarten en nog veel meer zijn enkele ingrediënten van het dessertbuffet. Maar wat dacht je van de chocolade fontein! Daar waren onze kinderen niet bij weg te slaan. Alleen al om naar te kijken, vonden zij dit geweldig. Na al dit lekkers  van het dessert buffet, kun je nog kiezen voor een heerlijk kopje koffie waarbij je kunt kiezen uit café crème, cappuccino, koffie verkeerd, espresso of een kopje thee.

 

Prima prijs kwaliteit verhouding

Wij hebben gekozen voor het buffet op zondag. De prijs voor kinderen is dan maar 5 euro. De volwassenen betalen 32,50 euro. Dit is dan voor onbeperkt eten en drinken. Je betaalt voor de duur van het buffet, dus je zit niet op je horloge te kijken wanneer je weer weg moet. Het is wel raadzaam om op tijd te komen, want dan is het bij het koekjes buffet nog niet zo druk. Het buffet opent om 17:00 uur en sluit om 21:00 uur. Het was bij ons niet uitverkocht, maar reserveren is wel raadzaam.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld en vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Cooking en Cookies bij De Gouden Leeuw in Voorschoten

Van der Valk Hotel De Gouden Leeuw, Veurseweg, Voorschoten, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart