Verkoeling in het Prinsenbos

Prinsenbos
Uitjes

Door Priscilla – De zomerse dagen zijn inmiddels niet meer weg te denken! Dat vraagt om een beetje verkoeling. Wij zoeken dit stukje verkoeling graag in het Prinsenbos in Naaldwijk.

Het recreatiegebied Prinsenbos

Het Prinsenbos in Naaldwijk is een mooi recreatiegebied met veel mogelijkheden. Het meertje is toch wel het hoogtepunt voor de kinderen. Het water loopt geleidelijk af en tot de ballenlijn is het ongeveer 70 centimeter diep. Wij zijn zelf nog nooit achter de ballenlijn geweest, dus ik kan niet vertellen hoe diep het daar is, maar de grotere kinderen zijn daar vaak te vinden met luchtbedden en rubberen bootjes.

Speeltuin en strandje in één

Het Prinsenbos is eigenlijk een grote speeltuin met een strandje in 1. Rondom het meertje vind je een zandstrook, waar de kinderen heerlijk kuilen kunnen graven en met “modder” kunnen spelen. Aangrenzend aan de zandstrook is een grote ligweide. Daar staan diverse speeltoestellen. Wat dacht je van een groot klimrek met glijbanen, een wip, hobbelkippen, schommels, een speelbootje en wat zand speeltoestellen. Ook zijn er 4 openbare toiletten te vinden.

Zwemwater controle

De afgelopen jaren heeft de Gemeente Westland volop geïnvesteerd in de waterzuivering, om onder andere de blauwalg in het water te voorkomen. Daardoor is er een gaaf stromend beekje gemaakt, waar de kinderen leuk tussen de stenen kunnen spelen. Dit beekje wordt gevoed door een groot gemaal, met aan en afvoerleidingen, zodat er stromend water ontstaat. Want blauwalg komt voornamelijk voor in stilstaand water, met weinig zuurstof. Om er zeker van te zijn dat het zwemwater van goede kwaliteit is, wordt het water van het Prinsenbos regelmatig gecontroleerd door het Hoogheemraadschap van Delfland. Van 1 mei tot 1 oktober meten zij elke 2 weken de zwemwater kwaliteit. Ben je van plan om te gaan zwemmen, bezoek dan even de site om te checken of het zwemwater veilig is.

Prinsenbos

Educatief centrum

Naast dat er veel te doen is voor de kinderen, is ook veel te zien en te leren in de verschillende tuinen. Er worden regelmatig kindermiddagen en natuurkundelessen voor schoolkinderen georganiseerd. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het nieuwe educatieve centrum dat op 14 april 2018 is geopend. Kinderen kunnen zo de natuur op een leuke manier leren kennen. Op deze manier wil de Westland Natuur & Techniek Web (WNTweb) de betrokkenheid van kinderen bij de natuur en het milieu vergroten.

 

Vissen, wandelen en een hondenstrandje

Naast alle activiteiten die hierboven zijn omschreven, kun je er ook heerlijk wandelen en je laten verrassen door de natuur. Het grootste deel van de wandelroute is ook goed bereikbaar met een rolstoel. Daarnaast zijn er vier visplekken en is er ook een hondenstrandje. In de avonduren zijn er ook regelmatig sportgroepen te vinden.

 

Voor de lekkere trek…..

Krijg je lekkere trek? Zorg dan dat je zelf iets te eten of drinken mee neemt. Er is geen horeca gelegenheid. Wel staat er bijna dagelijks een ijsco wagen, voor een heerlijk verkoelend ijsje.

 

Heb je zin gekregen in een wandeling of een duik?

Heb je zin in een wandeling of een duik, plan dan snel je bezoek. De toegang is gratis! Je vindt het Prinsenbos aan de Grote Achterweg 15a in Naaldwijk. Tijdens de weekenden en schoolvakanties kan het wel erg druk zijn en de parkeermogelijkheden voor auto’s zijn beperkt. Zorg dat je er voor 9:30 uur bent of kom rond 12:30 uur als de ouders met jongere kinderen, die een slaapje moeten doen, weer naar huis gaan. Voor fietsen is er bijna wel altijd voldoende plaats.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding

Delen:


Bekijk op kaart

Verkoeling in het Prinsenbos

Prinsenbos, 2671 Naaldwijk, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart