Vier keer een festivalweekend (22 en 23 juli)

Uitjes

Genieten van de zomer is ook genieten van lekker eten en een drankje er bij. Dit weekend hebben ze dat goed begrepen. Want aankomende dagen kun je gaan genieten van vier food-festivals. En natuurlijk heeft Ranja en Rosé alleen de festivals uitgekozen waarbij ook aan de kinderen wordt gedacht. Want zonder Ranja smaakt de Rosé niet zo lekker….

What The Fork?!? (zaterdag en zondag op De Pier)

Alweer de derde editie van What The Fork?!? Dit indoor foodtruck festival op de bijzondere locatie boven zee, De Pier! De foodtrucks en foodfietsen en vaste foodstands staan voor ambachtelijk bereide producten met een verhaal. Naast het aanbod van heerlijke gerechten kun je ook lekker genieten van een Handmade & Delicatessen markt. Proef de heerlijke producten en neem wat je buikje maar begeert mee naar huis!Het belooft een feestelijk weekend te worden want ook een uitgebreid muziekprogramma ontbreekt niet: dj’s en livemuziek voor extra gezelligheid. En ook de allerkleinsten hoeven niet stil te zitten: voor hen zijn er speciale activiteiten georganiseerd. Kortom, zin in Scheveningen én in een leuk festival? Combineer deze twee op What the Fork?!?

What the fork

The Hague Food Festival (zaterdag en zondag in het Huijgenspark)

Afgelopen week stond het Food Festival centraal in Den Haag. En dit weekend kun je in het Huijgenspark het The Hague Food Festival afsluiten met een 2-daagse markt, compleet met een live kook-show, een eetfestival voor kinderen en nog een heleboel meer. Iedereen kan overal gratis meegenieten. Zelf doe je mee met een barista wedstrijd, kijk je met topchefs me hoe zij hun eigen favoriete schotels klaarmaken of proef alle mogelijke soorten bier aan de Kompaan Brouwers bar. Laat de kinderen lekker oefenen met het decoreren van cupcakes en badges, of laat ze fijn knutselen aan de knutseltafel. En wat dacht je van gewoon lekker genieten van de zomer met een rosé in de hand?

the hague food festival

Zondag in ’t Park in Zoetermeer (zondag in het Nicolaaspark, Zoetermeer)

Nog meer festivalsfeer in Zoetermeer. Want daar vindt ook deze zondag Zondag in ’t Park plaats. Een klein, maar supertof festival.  Zo kun je in het Nicolaaspark in Zoetermeer gaan genieten van muziek, dans, theater, artistieke workshops en lekker eten. Voor ouders is er lekker eten en fijne muziek. Voor kinderen zijn er allerlei leuke creatieve workshops. Zo kunnen de kinderen een lintenhut maken, waxinelichtjeshouders versieren of meedoen aan een echte timmermiddag. En vooral dat laatste is ‘cool’, want hier leer je om een kasteel te bouwen of je eigen piratenschip te timmeren. En als de ouders dan na een dagje genieten terugkomen van hun middagje in het park, en je kunt als kind je eigen bouwwerk laten zien, dan is dat toch voor iedereen geweldig?

Zondag in het Park 2

Picknick Festival in Leiden (zondag in het Van der Werfpark, Leiden)

En als laatste tip kun je in Leiden gaan picknicken. Dit leuke Picknick festival vindt deze zomer alweer voor de vierde keer plaats en dit is dan ook de laatste mogelijkheid om hier te gaan picknicken. In het gezellige Van der Werfpark in Leiden kun je gaan genieten van muziek, lekker lunchen, theateracts, workshops, een fijne markt en een tal van leuke extra’s. En ook voor kinderen is het een erg leuk festival, want met voldoende kinderactiviteiten zoals een graffiti-workshop, een yoga les, appelhappen, zaklopen, wortelpoepen en een echte zintuigentafel!

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart