Vijf verborgen stadstuinen waar je niet aan voorbij wilt fietsen

poort Sunny Court
Uitjes

Je kunt mij en mijn gezin niet blijer maken dan lekker buiten zijn. Het liefst zijn we op het strand of de duinen, maar soms is het fijn om even te genieten in een groene omgeving. De kinderen spelen lekker met takjes, water of ze kunnen een hut bouwen onder een struik. En zelf kun je ook even op een bankje van het zonnetje genieten. Onze eigen tuin is helaas geen parkachtige omgeving, maar gewoon een Haags stadstuintje. Om lekker te ravotten of te bouwen moeten we echt op zoek naar iets groters. Den Haag biedt een aantal heel fijne stadstuinen, waar je wel dat lekkere tuingevoel hebt en ook de ruimte om echt te kunnen spelen. Ranja en Rosé heeft haar 5 favoriete omheinde of ommuurde stadstuinen voor je op een rijtje gezet.

Vlindertuin

De Vlindertuin is een heerlijk zonnige ommuurde tuin, midden in de stad. Je vindt deze bijzonder plek aan de Noorderbeekstraat. Achter een groen hek met een duidelijke gele bloem loop je een heel mooie en fijne ontdektuin voor kinderen en een lekker zonnig plekje voor jezelf binnen. Je vindt hier een moestuin, een waterpomp, een zandbak, een bruggetje, heuveltjes, trapjes, een houten sprookjeshuis. Alles is gemaakt van hout en zeer goed onderhouden. Je kunt er zelfs tegen betaling koffie, thee of warme chocomelk kopen. Ook is er een wc waar je gebruik van kunt maken. De Vlindertuin is niet altijd geopend. Vrijwilligers dragen namelijk zorg voor de tuin, dus het kan ook gebeuren dat hij gesloten is. Als je van plan bent om te gaan, check dan even de site van de tuin. Dat voorkomt een teleurstelling.

Stadstuinen Vlindertuin

Emma’s Hof

Emma’s Hof is ook al zo’n favoriete plek van ons. Je vindt deze mooie binnentuin aan de Galileistraat. En als je het niet weet te vinden, fiets je er zo langs. En dat is echt zonde! Want achter de mooie poort bevindt zich een heel bijzondere tuin midden in de stad. In de tuin vind je kleine grasheuveltjes, keurige bloemperkjes, een beekje, een vijvertje en overal bankjes om lekker te zitten. Het is voor kinderen echt een plek om te ontdekken. Ze zijn vrij om te spelen, er zijn kleine zitjes op kinderhoogte, er is een klimboom en een speeltunnel. Verwacht geen speeltoestellen of horeca in Emma’s Hof, maar neem zelf wat lekkers mee en geniet van een heerlijke rust.

Binnentuin Emma's hof

De Zeeheldentuin

Wat beter zichtbaar vanaf de weg, maar minstens zo fijn is de Zeeheldentuin in de Tasmanstraat. Deze tuin is echt een buurttuin en die sfeer proef je. Mensen zitten gezellig bij elkaar. Er zijn kleine moestuintjes en feestjes worden hier gevierd. Kinderen kunnen lekker spelen op en in de tunnels, glijden van de glijbaan, spelen in de speelboot of lekker ravotten in de fijne tuin. Ook hier vind je geen horeca. Maar dat is helemaal niet erg, want een bezoekje aan De Zeeheldentuin kun je prima combineren met een lunch, koffie of borrel in de fijne Prins Hendrikstraat

Zeeheldentuin

Cantaloup

Midden in Willemspark ligt (achter de Willemsparkschool) – verborgen tussen diverse huizenblokken Stadstuin Cantaloup. Als je niet weet dat er een speeltuin achter de huizen ligt; dan vind je hem zeker niet. Om er te komen moet je eerst door een groene ‘anonieme’ toegangsdeur en vervolgens door een gangetje. Maar dan kom je in een kleine maar mooie en gezellige speeltuin met diverse klimtoestellen, een peuterbad (alleen open met mooi weer), een voetbalveldje, en een eigen buurtclubhuis. Het buurtclubhuis is alleen te huur voor buurtgenoten en gezinnen woonachtig in specifieke aangrenzende postcodes. Maar spelen in de speeltuin, mag natuurlijk ook als je hier in de omgeving woont. Dus als je in de buurt bent, fiets dan ééns langs deze verborgen stadstuin.

Cantaloupe

Sunny Court

Het Sunny Court aan de Laan van Meerdervoort is verre van ‘Sunny’, maar wel heel mooi. Dit is eigenlijk een klein parkje tussen de huizen van de Obrechtstraat, de Laan van Meerdervoort en de Reinkenstraat in. En het is meestal heerlijk rustig. De grote hoge bomen zorgen voor verkoeling (en bij regen voor beschutting). De speeltoestellen bieden voldoende vermaak om de kinderen lekker te laten spelen. Je vindt hier een fijne combinatie van wat spannender klimtoestellen met een glijbaantje, maar ook een schommel voor de allerkleinsten. In het Sunny Court vind je geen beheerder, geen wc of horeca. Hier vind je gewoon rust en heel veel groen.

Sunny Court

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart