Vijf vakantieworkshops waar je je wel even voor moet aanmelden

Uitjes

In de zomervakantie zijn er allerlei leuke workshops waar je aan mee kunt doen. Niet alleen leuk, maar vaak ook heel leerzaam. Soms een dag, soms een paar uur. Ranja en Rosé heeft vijf leuke workshops uitgezocht waar je je voor moet aanmelden.

Knutselen in het Haags Kinderatelier (bijna dagelijks in juli en augustus)

Lekker knutselen en creatief bezig zijn. Verf, lijm, papier en hout gebruiken om iets heel moois te maken? Dat kan onder professionele begeleiding bij het Haags Kinderatelier. Een super leuke plek om meer te leren over knutselen en je knutselvaardigheden verder uit te bouwen. Deze zomer kun je bij het Atelier in de Van Speijkstraat, maar ook op diverse ‘andere’ locaties meedoen aan de leukste workshops. Kijk dus snel op de site voor het programma.

Workshops Circuskinderen (8+, 30 juli tot 3 augustus)

Van zondag 30 juli t/m donderdag 3 augustus kun je in het Zuiderparktheater een echte circusartiest worden. Want naast een aantal leuke circusvoorstellingen die je kunt gaan bekijken is er een heel programma voor kinderen om zelf circus te leren maken. Van zondag 30 juli t/m donderdag 3 augustus maken kinderen samen met het Zuiderparktheater een eigen circusvoorstelling.  Elke dag staan er workshops gepland en op donderdag spelen de kinderen zelf mee in het Zuiderparktheater Circus Festival.

De workshops, onder leiding van Circaso (het jeugdcircus van Den Haag), starten dagelijks met een warming-up. Vervolgens worden de kinderen getraind in diverse circustechnieken, waaronder de acts (diabolo, ballopen, koord, eenwieler, lucht), acrobatiek en jongleren. Ook staat er een clownsworkshop door het bekende Haagse clownsduo Pico en Paco gepland.

Praktisch: De totale reeks aan workshops kost €35 (korting voor Ooievaarspashouders). Hiervoor krijg je een aantal super leuke workshopdagen én deelname in de circusshow, in een echte circustent, op donderdag 3 augustus. Kijk als je je opgeeft goed naar de dagen en tijden dat de workshop plaatsvindt. De workshops zijn elke dag een aantal uur. Op de site van het Zuiderparktheater vind je meer informatie.

Zeemeermin zwemmen (14, 17 en 18 augustus)

Heeft jouw dochter altijd al de wens om een zeemeermin te worden, of heb je een kleine zeemeerman thuis? Geef je dan snel op voor de workshop Zeemeermin zwemmen. Dat kan onder ander in het zwembad Forum Kwadraat in Voorburg. De workshop wordt gegeven op 14, 17 en 18 augustus, kosten €9,50 en zijn geschikt voor kinderen die goed kunnen zwemmen. Het loopt storm met de aanmeldingen, dus meld je snel aan.

Lego workshops in De Bonte Bouwplaats (vanaf 9 augustus bijna dagelijks)

Is Lego je lust en je leven? Hebben jullie alle ingewikkelde dozen al in elkaar gebouwd en kunnen de kinderen er geen genoeg van krijgen? Dan zijn de workshops van De Bonte Bouwplaats een aanrader. Deze bouwplaats is een speciale Lego bouwplaats en ze organiseren de komende weken verschillende workshops.

Zo kun je meedoen met een Master Builder Workshop, een Minecraft workshop of een ouder en kind workshop. Ook zijn er lekker lange bouwdagen, waarin je zoals de naam al doet vermoeden lekker lang kunt bouwen. Voor alle workshops en bouwdagen moet je je even aanmelden en de inschrijvingen voor deze dagen gaan over het algemeen snel. Kijk dus snel op de site voor alle Lego workshops.

Theater Karwei (7+, 16 augustus)

In Theater Ludens in Voorburg kun je in één dag een echt toneelstuk leren maken. De dag wordt bijna elke vakantie georganiseerd. En ik hoor alleen maar zeer positieve verhalen over de dag. De kinderen leren zingen, dansen, schminken en decor maken. En als ouder, grootouder, broer of zus ben je natuurlijk heel benieuwd wat er allemaal gemaakt en gedaan is tijdens de dag. Daarom ben je eind van de dag van harte welkom om te komen kijken naar de voorstelling.

Praktisch: De totale reeks aan workshops kost €32,50 (ook hier krijgen Ooievaarspashouders korting). Hiervoor krijg je een hele dag plezier, lunch en pizzapuntjes. De dag vindt plaats op woensdag 16 augustus. Op de site van Theater Ludens vind je meer informatie.

fotocredits: Website Theater Ludens

 

Foto’s zijn stockfoto’s en kunnen dus afwijken van de werkelijkheid. 

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart