Varen naar Delft met de Vlietvaart

Vlietvaart Delft
Uitjes

Door Vanessa – Afgelopen weekend ben ik met Floris gaan varen van Den Haag naar Delft met de Vlietvaart. Normaal is zaterdag een drukke dag in ons gezin met o.a. hockey van mijn oudste dochter Aimée. Maar jippie het hockeyseizoen is afgelopen, dus tijd voor andere dingen.

Van Ranja en Rosé winnaar tot gastblogger

Voordat ik besloot om als gastblogger voor Ranja en Rose te schrijven had ik een boottocht met de Vlietvaart voor 1 volwassene en 1 kind gewonnen. Ons gezin bestaat uit 2 volwassenen en 3 kinderen, dus ja wie neem je dan mee? Floris de middelste is helemaal gek van treinen, maar op stap met een boot dat leek hem ook wel wat. Dave, mijn man had kaartjes gewonnen voor een event op Circuitpark Zandvoort. Ja we winnen nog weleens wat! Dus de meiden gingen met papa op uitje.

Vlietvaart Vanessa

Varen naar Delft

Ik dus een heerlijk dagje met mijn 5-jarige kanjer. We meldden ons om 10.45 uur bij het havenkantoor op de Bierkade en we vertrokken om 11 uur. Bijna dagelijks vaart de Vlietvaart van Den Haag naar Delft. Ze zijn onderdeel van de Ooievaart, je waarschijnlijk wel bekend. Deze boottocht duurt ongeveer 1 ½ uur. Er is ook een op- en afstapmogelijkheid bij het Huygensmuseum Hofwijck in Voorburg.

Vlietvaart - Hadrianus

Zelf aan het roer

We stapten aan boord  van de Hadrianus. Vanwege het weer was het niet heel druk aan boord, wat het juist wel heel relaxed maakte. Floris was ook het enige kind op de vaart. Alle aandacht dus. De gids deed het voor het eerst, maar wist onderweg veel leuks en interessants te vertellen. Floris vond vooral alle bootjes en roeiers die voorbij kwamen heel interessant. En Drievliet natuurlijk, daar wil hij binnenkort ook wel weer eens een keer heen. En hij mocht zelfs een stukje varen, hoe stoer is dat!

Vlietvaart

Ook Delft is een bezoekje waard

Een top boottochtje dus en we hebben het drooggehouden, maar ook met regen zit je prima, de boot is overdekt. We meerden rond half 1 aan bij de kade van de Koepoortstraat. Van hieruit loop je zo het centrum van Delft in. Wat ons betreft is de Vlietvaart dus echt een aanrader voor een ontspannen middag. Na nog even heerlijk een ijsje te hebben gegeten bij onze favoriet Jans, zijn wij, hoe kan het ook anders met treinfan Floris, met de trein weer naar huis gegaan. Maar je kan ook met de boot weer terug of de tram pakken.

Delen:


Bekijk op kaart

Varen naar Delft met de Vlietvaart

Rondvaart De Ooievaart, Bierkade, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart