Zomerse temperaturen bij Vlinders aan de Vliet – waan je in de de jungle

Door Willemijn – Mijn kinderen zijn natuurliefhebbers. Ik heb het misschien een beetje aangewakkerd met diverse dierentuinbezoeken – maar zelfs daarvoor al vonden en vinden ze alles wat kruipt, sluipt, groeit en bloeit erg interessant. Toen ik laatst een groot tuincentrum in Leidschendam bezocht en aan de overkant van de straat ‘Vlinders aan de Vliet’ zag, was mijn nieuwsgierigheid gewekt.

Vlinders toegang

Waan je in de jungle

Vlinders aan de Vliet is een aaneenschakeling van diverse kassen. Daarbinnen heerst een tropisch klimaat van +30 graden Celsius. In de kassen leven ruim 1.500 vlinders. Daarnaast tref je er enkele andere exotische dieren aan, waaronder o.a. papagaaien, reuze slakken, mini schildpadden en een kleine krokodil. Doordat je over smalle paadjes door de kassen loopt, waan je je een beetje in het oerwoud. Zeker de kinderen, die enkel de onderkant van de bomen en planten zien. Je wordt daarbij omgeven door tientallen prachtige en bijzondere vlinders in allerlei maten en kleuren. In diverse kleine kassen zie je honderden cocons hangen. Op de  voederplekken kun je de vlinders prachtig bekijken, vooral omdat ze daar vaak wat langer stil blijven zitten.

Vlinders jungle

Vlinders slang

Vlinders schildpadden

Ontstaan uit een hobby

Eén van de medewerkers vertelde me hoe Vlinders aan de Vliet als een uit de hand gelopen hobby is ontstaan. De liefde voor de natuur in zijn verhaal sprak me aan. En dat merk je ook in de gedrevenheid van de mensen. Zo hebben alle dieren (en dan natuurlijk niet alle 1.500 vlinders) namen. Dier en mens houden hier duidelijk van elkaar.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Zomerse temperaturen bij Vlinders aan de Vliet – waan je in de de jungle

Vlinders aan de Vliet, Veursestraatweg, Leidschendam, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart