Leef en Beleef de natuur in de Vlindertuin

Uitjes

Door Willemijn – Buiten zijn is toch voor alle mensen heerlijk? Weten hoe een tomaat of appel groeit en zien dat je de waterstroom kunt verleggen door een steen. Dat zijn dingen waar alle kinderen mee in aanraking zouden moeten komen. Want dat ontdekken maakt het zo fijn om voor kinderen en met kinderen leuke dingen te doen. Helaas is dat niet zo makkelijk als je opgroeit in een drukke stad als Den Haag Dat hebben ze heel goed begrepen bij De Vlindertuin, want hier kunnen kinderen echt ontdekken.

Vlindertuin

Ommuurde tuinen bestaan alleen in sprookjes…

Midden in de stad ligt achter een huizenblok een heerlijke Leef- en Beleeftuin. Wij kwamen hier bij toeval langs en zijn gelijk bijna twee uur gebleven. Zoals de naam al zegt is de Vlindertuin een plek waar kinderen op ontdekkingstocht kunnen gaan. Er is een moestuin, een waterpomp, zandbak, een bruggetje, heuveltjes, trapjes, een houten sprookjeshuis en een zeer betrokken beheerder die zorg draagt voor de tuin. Alles is gemaakt van hout en zeer goed onderhouden.

Vlindertuin bruggetje

Vlindertuin speelhuisje

Ontspannen met koffie

Voor ouders heeft de beheerder koffie en thee en in koude dagen ook warme chocolademelk. Voor de kinderen is het de bedoeling dat je zelf eten en drinken meeneemt. De hele tuin is ommuurd en veilig voor kinderen. Er staan overal banken waar je als ouders even in het zonnetje kunt zitten terwijl de kinderen heel fijn kunnen spelen. Want naast een fijne speelomgeving voor je kind is het toch ook wel fijn om zelf een beetje te kunnen ontspannen.

Vlindertuin overzicht

Praktisch

De Vlindertuin in gratis te bezoeken. Je kunt er wel tegen betaling koffie, thee of warme chocomelk kopen. Ook is er een wc waar je gebruik van kunt maken. De tuin is te vinden aan de Noorderbeekstraat 200A, achter het groene hek met de gele bloem. De Vlindertuin werkt met vrijwilligers en is dus niet áltijd geopend. Kijk op de site van de vlindertuin voor de openingstijden.

 

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

 

Delen:


Bekijk op kaart

Leef en Beleef de natuur in de Vlindertuin

Noorderbeekstraat 200a, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart