Een fonkelend jaareinde met ‘VONK18’ – 27-30 december (Madurodam)

Door Willemijn – Over een paar dagen begint de kerstvakantie. En nog even en dan is het 2019. Deze donkere dagen zo aan het einde van het jaar zijn voor veel mensen een goed moment om even te reflecteren. Om terug te kijken op het afgelopen jaar en/of om vooruit te blikken naar alles wat komen gaat. Een leuke plek om dat dit jaar op een vrolijke en bijzondere manier te doen is Madurodam. Ja, je leest het goed! Madurodam biedt dit jaar namelijk een evenement dat hier perfect op aansluit: VONK 18. Een spectaculaire en bijzondere avond uit voor het hele gezin. VONK18 laat je terugblikken op 2018 én vooruitkijken naar 2019. Maar wel op een speciale manier: in de vorm van een unieke en spectaculaire lichtshow. Alleen te bezoeken  tijdens de laatste avonden van het jaar.

Vonk logo liggend

Nederland (en Madurodam) in een ander licht

VONK18 is een avondvullend programma voor jong en oud. Met behulp van speciale licht effecten, muziek, glow-in-the-dark, een lichtgevende reus (‘Dundu’)  – en nog veel meer – sluit je 2018 op een indrukwekkende wijze af en wordt er op een speelse manier vooruitgekeken naar 2019. Natuurlijk is Madurodam zelf prachtig verlicht, met meer dan 60.000 lichtjes. En alle indoorattracties zoals WaterWolf of Nieuw Amsterdam zijn vanzelfsprekend open en mooi uitgelicht. Ook is er een grootse winterbarbecue (meerprijs). Schuif aan voor iets lekkers op het Panorama terras en geniet van alle lampjes en lichteffecten.

Dansen met Dundu

VONK18 start officieel om 18.30 met een openingsshow. Maar er is veel meer te zien en te doen. In het kort kun je onder andere dit verwachten:

  • Warm welkom – op het plein voor Madurodam wordt je welkom geheten door ‘betoverende artiesten’ en schitterende steltlopers. Er zijn vuurkorven en foodsstands (17.00 – 18.30 u)
  • Openingsshow – Zorg dat je voor half zeven binnen bent. Dan begint VONK18 officieel. Volg vanuit het park de vonkelende openingsshow (18.30 – 18.45 u)
  • Steek je licht op – Er is van alles te doen in het park: ‘glow in the dark magic’: black lights, twinkelende lichtjes, ‘schitterende’ artiesten; lichtgevende hoelahoep’s. Niks is te gek – als het maar licht geeft. Of wat dacht je van een meet & greet met de lieve lichtreus ‘Dundu’? Daar wordt je zeker blij van. (19.00 -21.00 u. ; Dundu elk half uur).
  • Winterbarbecue: schuif aan voor iets lekkers van de barbecue of geniet van een warm drankje. Dit alles op het Panoramaterras (17.00 – 19.00 u.) Let op: hiervoor geldt een meerprijs.
  • Madurodam in het donker: duizenden lampjes en lichtjes in Madurodam: in heel veel kleine huisjes brandt het licht. Ook in het donker gaat het leven in deze kleine stad gewoon door.

Pak je kans: bezoek dit unieke evenement

VONK18 is slechts vier avonden te bezoeken: namelijk op donderdag 27, vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 december.  De openingsshow is elke avond om 18.30 uur. Het park sluit om 21.00 uur. De avond is geschikt voor kinderen vanaf circa zes jaar oud. Kaarten kun je hier bestellen. Omdat VONK18 slechts vier avonden te zien is, is het aantal plekken beperkt. Wees er snel bij, want na 30 december ‘dooft’ VONK18.  Veel plezier!

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld.

Delen:


Bekijk op kaart

Een fonkelend jaareinde met ‘VONK18’ – 27-30 december (Madurodam)

Madurodam, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart