REVIEW: Vonk18 – een verlichte eindejaarsshow in Madurodam

Vonk18
Uitjes

Door Willemijn – De komende dagen staan natuurlijk in het teken van afscheid nemen van 2018 en bedenken wat we willen dat 2019 ons brengt. Een uitje om het jaar af te sluiten is Vonk18 in Madurodam. Want dit lichtfestival staat in het teken van terugkijken op 2018 en vooruit kijken op 2019.

Vonk18

Zestigduizend lichtjes

Madurodam is een van de bekendste uitjes van de stad en altijd een bezoekje waard. Maar in de donkere dagen tussen kerst en oud en nieuw is het ‘kleine huisjespark’ in meer dan 60.000 kerstlichtjes gestoken. Aan de balustrades hangen kerstlichtjes, de loopbruggen zijn versierd en er staan grote en kleine kerstbomen met lichtjes. De kleine huisjes zijn helemaal in winterse sferen. Madurodam heeft hier namelijk winkelstraten in echte kerstsfeer gehuld, pleintjes besneeuwd met poedersneeuw, meerdere kerstmarkten neergezet, en vooral heel veel werk gemaakt van de huizen met de mooiste kerstversiering. Ook in de kleine boompjes hangen kerstlichtjes. De tafereeltjes zijn prachtig verlicht en ook door de ramen schijnen lichtjes. Het mooiste wintertafereeltje vonden wij toch wel de schaatsers op het ijs, want alleen in Madurodam kan de sloot bevriezen als het buiten tien graden is. De kinderen genieten van het moois. En juist omdat het zo mooi versierd en verlicht is, is er ook heel veel te zien. Want hoe langer te kijkt hoe meer je ziet.

Vonk18 Vonk18 Vonk18

Een reus van licht

Dit jaar biedt het park echter meer. Om 18 uur worden alle bezoekers gevraagd plaats te nemen op ‘De Dijk’, de verhoogde rand rondom het park. Omdat het gezellig druk is, is het nog lastig om een plekje te vinden waar de kinderen mooi vooraan kunnen staan. Uiteindelijk lukt dat en staan we prima, naast de attractie over Maduro. Wel denk ik dat je het vanaf het panoramaterras beter kunt zien. De lampjes, waar we net nog zo van genoten worden gedoofd, de muziek wordt steeds harder. En dan opeens, om half zeven, zien we een lichtgevende bal door het park zweven, gevolgd door een zwevend lichtgevend poppetje. De kinderen zijn enthousiast, helemaal als dit kleine mannetje een reus van licht wakker maakt. De reus wandelt met grote stappen door het park, gelukkig vlak langs onze plek, dus we konden hem goed zien. Vervolgens krijgen we een terugblik op 2018, De Luizenmoeder komt voorbij, de voetbalvrouwen, Maarten van der Weijden en andere topmomenten van afgelopen jaar. Vervolgens wordt een grote kubus verlicht en krijgen we met een mooie projectie een klein beetje inzicht in 2019.

Vonk18

Lichtgevende hoelahoeps

Na de lichtshow gaan de lampjes een voor een weer aan en is het park weer prachtig verlicht. Ook zijn er op twee plekken lichtgevende hoelahoeps neergelegd. Favoriet bij mijn dochter. Als het aan haar lag stond zij de hele avond te zwieren in de hoelahoep. Helaas willen andere kinderen ook en lopen wij nog een rondje door het park. De prachtige huisjes, het vliegveld en de grote bloemen.We bezoeken het allemaal. En dan is het kinderbedtijd. We kijken nog eenmaal uit over het park en gaan met een verlicht gevoel weer naar huis.

Vonk18 Vonk18

Praktisch

Vonk 18 is vandaag en dit weekend te bewonderen in Madurodam. Vonk18 begint om 18.30 uur met een openingsshow. Mijn tip is om eerder te komen, dan kun je ook in daglicht of schemer genieten van het park. Kinderen kunnen de kleine huisjes dan beter zien. Een dagticket is namelijk ook geldig voor de avond. Alle informatie, tijden en het programma vind je op de site van Madurodam of op de site van Vonk18. Hier kun je ook kaarten kopen. Online bestellen van kaarten is aan te raden omdat dit goedkoper is dan aan de kassa.

Vonk18

Vonk18

 

Delen:


Bekijk op kaart

REVIEW: Vonk18 – een verlichte eindejaarsshow in Madurodam

Madurodam, George Maduroplein, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart