Waterfietsen met je kids? Leuk bij Knus! (Delft)

Uitjes

Door Mieke – Met zoveel zonnige dagen, kan het zomaar zijn dat je met de kinderen al een behoorlijk bucketlijstje met zomerse activiteiten hebt afgevinkt. Strand: check. Picknick: check. Fietstocht inclusief ijsje: check. Zelfs de waterspeeltuin hebben jullie al van heel dichtbij gezien. Dan wordt het tijd voor een middagje Knus in Delftse Hout. Tuurlijk, voor speeltuin met aansluitend terras zodat je die cappuccino vrij ongestoord kunt drinken. Maar al eens gedacht aan een rondje waterfietsen? Goed idee!

Van fiets naar waterfiets

Op een zonnige zondagmorgen stappen we vol goede zin op de fiets. Het is al warm, dus de dames zitten parmantig met hoedjes en witte vlekken van de factor 50 in hun zitjes. En we zingen ‘Poesje mauw’ (de absolute favoriet van de jongste), en jawel: meermaals…..

Via de Vliet belanden we in Delftse Hout en strijken neer op het terras. Meisjes in de zandbak, wij met een fijn bakkie troost. Na een paar rondjes glijbaan, rekstok en valpartij wordt het tijd voor actie. Gaan we een rondje lopen? Stappen we op de fiets of kiezen we voor een vroege lunch? Nee het wordt de waterfiets.

Als volleerde zeebonken

Best even spannend. Geen van twee heeft een zwemdiploma. Maar “ze hebben zwemvesten in alle maten” wordt ons toevertrouwd. Ook huur je al een waterfiets voor een tientje, en ligt het meertje er behoorlijk zen bij. Zwemvesten aan dus en gaan. De meiden kiezen de fiets en we stappen op. Helaas voor papa: hij moet fietsen. Maar dat deert natuurlijk niet. Zodra we op het water zijn, begint het feest: we zien enorme vissen van heel dichtbij, spetteren met onze handen in het water en zoeken jonge meerkoetjes. Het is een prachtige plek met talloze libelles vlak boven het wateroppervlak. We zwaaien als volleerde zeebonken naar de andere bootjes en waterfietsen. We vermaken ons met gemak een klein uurtje, brengen dan de fiets terug en kiezen alsnog voor een lunch.

Tip: picknicken

Kies je iets minder spontaan dan wij voor deze activiteit, neem dan een tas met proviand en een picknickkleed mee. Onderweg kom je mooie plekjes tegen waar je met gemak én veilig afmeert en zalig kunt picknicken.

Praktisch: een waterfiets huur je voor 10 euro per uur, borg 20 euro. Let op: de borg alleen met cash. Kijk hier voor meer info.

Ranja en Rosé ontvangt geen geld of vergoeding voor deze tip. 

Delen:


Bekijk op kaart

Waterfietsen met je kids? Leuk bij Knus! (Delft)

Knus, Zavelpad, Delft, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart