Theeschenkerij de Waterkant: bootje varen, theetje drinken

Uitjes

Door Willemijn – Hoewel het weer de afgelopen dagen niet meewerkt, lijkt het vandaag toch weer wat beter te worden. Tijd om lekker om naar buiten te gaan. Een leuke plek om dan naar toe te fietsen in Den Haag is gelegen aan de rand van het Westbroekpark: theeschenkerij de Waterkant. Deze theeschenkerij is een heerlijke plek om te vertoeven met kinderen. Natuurlijk kunnen ze in het Westbroekpark lekker spelen, klimmen en klauteren. Maar als je daarna even tot rust wilt komen stop dan zeker even bij de Waterkant, Hier geniet je – met een kopje thee – van fijn uitzicht én kunnen je kids ook nog een bootje huren.

Idillisch plek je aan het water

Zoals je begrijpt ligt Theeschenkerij de Waterkant direct aan het water. Op een groot groen grasveld direct aan het water staan her en der diverse ronde tafeltjes om te genieten van een kopje thee. Omdat de tafeltjes ver uit elkaar staan, heb je voldoende privacy. Terwijl je iets drinkt, kunnen de kinderen een beetje spelen op het gras of gebruik maken van het vlot. Afhankelijk van hun leeftijd (en een zwemdiploma!) kunnen ze zelf – of met hulp – met een trekvlot naar de overkant en weer terug. Mijn kinderen kregen er geen genoeg van.

03.jpg

Bootje varen

Ook verhuurd de Waterkant roeibootjes. Je kunt hier met 5-10 personen in. Kosten bedragen 10 (ma-vr) tot 12 euro (weekend) per uur. Je kunt heerlijk hen en weer roeien over het water voor de waterkant. Hoewel je dus niet heel ver kunt roeien, is het ruim voldoende voor kinderen. Het is een fijne manier om lekker te genieten van het Westbroekpark en tegelijkertijd een stukje te varen. Wij gaan snel weer.

Delen:


Bekijk op kaart

Theeschenkerij de Waterkant: bootje varen, theetje drinken

Theeschenkerij de Waterkant, Kapelweg, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart