NIEUW: Waterwolf – strijd tegen het water in Madurodam

Waterwolf
Uitjes

Door Willemijn – Dit weekend opent Waterwolf in Madurodam. Dit is een geheel nieuwe spectaculaire en interactieve binnenattractie. Waterwolf vertelt het spannende verhaal van de strijd van Nederlanders tegen het water. Ranja en Rosé ging gisteren meteen een kijkje nemen bij Waterwolf. Dat werd een belevenis met vuur, stoom en kolkend water…

Madurodam

WaterWolf

Hollandse leeuw versus de Waterwolf

De Waterwolf staat als dier symbool voor het water als ‘vreter’ van het land. Het water dat vooral vroeger voortdurend het land en zijn bewoners bedreigde. In dit geval in de Haarlemmermeer. Tot het midden van de 19e eeuw lag hier namelijk een enorm meer, dat een voortdurende bedreiging vormde voor o.a. Amsterdam. In de 16e en 17e eeuw werden zelfs meerdere dorpjes door het water ‘opgeslokt’.  Het ‘gevecht’ tussen de Hollandse leeuw en het  machtige water, de Waterwolf werd in 1848 gestart. Eerst met één gemaal, maar later met nog twee gemalen. Een immense klus: eerder was uitgerekend dat er voor drooglegging 200 poldermolens meerdere jaren moesten draaien! Nu kon het op stoomkracht met ‘slechts’ drie gemalen. Het meest markante daarvan, het Cruquius Gemaal bij Heemstede, vormt nu – in nagebouwde vorm (schaal 1 op 2) het decor voor Waterwolf.

Waterwolf

Versla de Waterwolf

Bij de entree van Waterwolf word je ontvangen met onheilspellende muziek. Eenmaal binnen wordt het langzaam donker, zie je het vuur in de machinekamers, hoor je het water en voel je de wind in je haar. Dit lijkt géén kinderspel… of tóch wel? Jij (of beter nog, je kids) mogen na een spannend verhaal, ondersteund met beeld, geluid en zelfs echt water, namelijk zelf aan de slag. Door ons harde werken treedt het gemaal langzaam in werking, de balansarmen beginnen te bewegen, ketels ontvlammen in vuur, stoom ontsnapt en het gemaal in Madurodam trilt op haar grondvesten… Meer verklap ik hier niet.

Waterwolf

Prachtige indoor aanwinst

Na ‘Nieuw-Amsterdam’ (zomer 2017) – en daarvoor o.a. ‘Hof van Nederland’ en ‘het Verhaal van George’ (George Maduro) –  is dit de volgende indoorbelevenis die Madurodam voor haar bezoekers opent en daarmee de vijfde binnenattractie. Waterwolf is niet alleen een spectaculair en spannend, maar zeker ook een leerzame belevenis. Samen met de andere binnenattracties maakt Waterwolf Madurodam nog leuker en aantrekkelijker. Het is al een fijn park voor een bezoek, maat ook bij wat minder mooi weer is het een aanrader om Madurodam een bezoek te brengen. Wij vonden Waterwolf een prachtige belevenis en hebben meerdere malen van deze stoere attractie genoten. Deze spannende attractie is een goede aanvulling op al het moois dat Madurodam al te bieden heeft.

Madurodam

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld. 

Delen:


Bekijk op kaart

NIEUW: Waterwolf – strijd tegen het water in Madurodam

Madurodam, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart