Wauw wat een weekend! – zaterdag 21 en zondag 22 oktober

Openingsfoto 21 en 22 oktober
Uitjes

Door Willemijn – De zonnige herfstdagen lijken achter ons. En ook de herfstvakantie (in Den Haag ) is alweer bijna teneinde. Maar gelukkig hebben we nog een fijn weekend voor de boeg. En wat voor weekend! Er is heel veel leuks te zien en te doen. Ook zijn er een aantal ‘zomer’ activiteiten die eind deze maand écht eindigen – een laatste kans om ze dus te bezoeken. Ranja en Rosé geeft je graag een overzicht van enkele leuke weekendtips alsmede de beste, aflopende activiteiten van deze maand. Hierbij mijn favoriete uitjes. Veel plezier!

Zaterdag 21 oktober

Bak ze bruin bij bakkerij van Maanen (Rijnsburg)

Heb je altijd al willen weten hoe brood gebakken wordt? Van witte bolletjes en luchtige croissantjes tot stevig bruin brood. Bakkerij van Maanen bakt dit allemaal in Rijnsburg. En de bakkerij is vandaag van 11:00 tot 15:00 geopend. Tijdens deze open dag krijg jij een uniek kijkje achter de schermen. Kom tijdens de rondwandeling in de bakkerij van alles te weten over brood bakken. In de bakkerij bekijk je demonstraties en staan de bakkers je graag te woord. Het belooft een feestelijke dag te worden, ook voor de kids.

Open dag van Maanen

Kids Night @ the Museum (Delft)

Hoe spannend kan een museum worden? Beleef het zelf tijdens de Night at the Museum for Kids, een beangstigend goede museumnacht speciaal voor dappere kids van 4 – 12 jaar (en vanzelfsprekend hun ouders). Het thema dit jaar is – in lijn met de Kinderboekenweek –  ‘griezelen’. Bij diverse musea in Delft (waaronder Museum Prinsenhof, Museum Paul Tetar van Elven, Science center Delft) spookt het op zaterdag 21 oktober van 16:00 tot 22:00 uur. Het programma ziet er erg leuk (en eng!) uit dus die lijkt een beangstigend goede keuze voor de zaterdagmiddag en –avond.

Night at the museum

Laatste weekend de Betovering – mét eindfeest

Dit weekend eindigt het culturele festival De Betovering. Ben je nog niet naar een mooie of inspirerende voorstelling geweest? Pak dan zaterdag je laatste kans en laat je ‘betoveren’. Bezoek ook zeker het ‘betovering Woogie Boogie’ eindfeest in Theater aan het Spui. Met codewoord ‘WOOGIEBOOGIE’ mag je bovendien voor slechts € 3,50 naar binnen. Een knalfeest met kinderdisco, ballenbak, popcorn en een echte kinder-catwalk. (19.00-22.00  uur).

WoogieBoogie

Fotocredits: Theater aan het Spui

Peppa Pig – ‘Grote Plons’ (Rijswijkse schouwburg)

Houden jouw kids ook van Peppa Pig? Misschien is dan de Peppa Pig show in de Rijswijkse Schouwburg de moeite waard. zaterdagmiddag om 14 uur treedt dit grappige varkentje hier op, samen met zijn ouders en broertje George – en natuurlijk Meneertje Dinosaurus. Bij het schrijven van deze tips zijn er nog voldoende kaarten voor handen. Dus misschien heb je geluk!

Ridders en riddergevechten in Archeon (Alphen aan de Rijn)

Dit weekend kunnen ‘Mike de Ridders’ hun hart ophalen in Museumpark Archeon in Alphen aan de Rijn. Daar zijn zowel zaterdag als zondag de ‘Ridderdagen’ inclusief ‘echte’ riddergevechten van man-tot-man. Spectaculair en mooi om te zien. Bovendien is Archeon zaterdag extra mooi (en eng) versiert vanwege Halloween. Meer dan een bezoek waard dus. Wil je wél ridders zien, maar liever iets dichter bij huis? Bezoek dan de prachtige tentoonstelling ‘Ridders en Kastelen’ in het Museon.

Archeon Herfstvakantie

Vlietvaart – laatste afvaarten (Den Haag-Delft)

Ook kun je dit (en volgend) weekend voor het laatst dit jaar mee met de Vlietvaart. Na oktober stopt de Vlietvaart tot volgend voorjaar. De Vlietvaart is een prachtige boottocht (in een overkapte boot – dus ook met regen zit je droog) over de Vliet van Den Haag – via Voorburg – naar Delft. Een heerlijke manier om eens anders dan normaal van Den Haag naar Delft te gaan.

Vlietvaart

Knuffeldagen bij smalspoor Museum (Katwijk-Leiden)

Tijdens de ‘knuffeldagen’ bij smalspoormuseum Stoomtrein Katwijk-Leiden mogen kinderen tot 12 jaar gratis naar binnen als ze hun knuffel bij zich hebben. Hoe leuk is dat? Bezoek dit prachtige en interactieve museum dus dit weekend kosteloos. Ranja en Rosé was er eerder en vindt dit een heerlijk museum voor kids. En als je geweest bent, vergeet dan niet een bezoek te brengen aan het naastgelegen Brasserie Buitenhuis.

Stoomtrein Katwijk Leiden

Zondag 22 oktober

Cool Japan – tot eind oktober (Leiden)

Ben je nog niet bij de ‘Cool Japan’ tentoonstelling geweest in Museum Volkenkunde in Leiden? Dan is dit en volgend weekend je laatste kans, want vanaf november wordt deze gave expositie met manga, robots en Japanse superhelden afgebroken. Ga er dus nog langs nu het nog kan. Japan dichter bij huis kan natuurlijk ook. Ook dit weekend kun je nog naar de Japanse Tuin op landgoed Clingendael. Een absolute topper.

Schuimparty Brasserie Park (Leiderdorp)

Houden jouw kids van dansen? Dan is de Kinderdisco mét schuimparty bij Brasserie Park (Leiderdorp) echt de moeite waard! Terwijl jij geniet van een glaasje rosé kunnen je kinderen namelijk genieten van de “Mega kids schuimparty’ – zondag van ca. 14.30-16.30 uur. Hoeven ze ’s avonds tenminste niet meer in bad of de douche…

brasserie-park

Wetenschapsdag in Science Centre (Delft)

Op verschillende locaties in Delft wordt de (technische wetenschap) aan je gepresenteerd. Zo kun je in Science Centre Delft je eigen  monster nemen bij de biovergister, bekijk je lichtgevende bacteriën, ontmoet je de NAO robot en maak een selfie met robot Mika. Ook maak je je eigen 3D creatie met 3D pennen en ontdek je DORA, de Digitale Operatiekamer Assistent. Maar ook de naastgelegen Botanische Tuin is geopend met de bomentuin waar je de bijenstal, de volière, de rotstuin, het kinderspeelhuis en het blote-voetenpad kunt ontdekken. Bij The Green Village zie en ervaar je hoe je leven er over 10 jaar uit zou kunnen zien. Bij Festo zijn er diverse workshops, proefjes en spelletjes zoals het bouwen van je eigen robot tot een rit in een echte racesimulator. Tussen de verschillende locaties rijdt een pendeldienst.

Science Centre

Uilenballen pluizen Tuin van de Smid (Leiden)

Voor de ‘kleine Freek Vonken’ onder onze volgers is dit een leuke tip: ga dit weekend ‘uilenballen uitpluizen’ in de heerlijke Tuin van de Smid in leiden. Je ziet wat de uil allemaal heeft verslonden en leert zo meer over de natuur. Ouders genieten ondertussen van iets lekkers in het aangrenzende theehuis. Krijgt je kind er geen genoeg van? Ga dan door naar de prachtige tentoonstelling GIF! in Naturalis. Dat is namelijk niet ver van hier.

Fotocredits: Tuin van de smid

Bijna de laatste kans dit jaar: Haags Openbaar vervoermuseum

Een leuk museum in Den haag wat zelden open is – maar zeker wel een bezoekje waard is – is het Haags Openbaar Vervoermuseum (HOVM). Het toont de mooiste oude trams en bussen uit de Haagse regio. Een deel van de collectie rijdt met feestdagen en op zondag nog wel eens door de binnenstad van Den Haag. De andere voertuigen zijn inmiddels echte museumstukken geworden. Wil jij het eens zelf bekijken? Ga dan deze of volgende week zondag langs bij het HOVM. Na oktober sluit het museum zijn deuren tot in het voorjaar van 2018.

Poeh in de Kleuterbioscoop Pathé

Phoe phoe… Even bijkomen aan de herfstvakantie? Of heb je zin in een ‘lazy sunday’? Start dan je zondag bij de Pathé Kleuterbioscoop. Daar is zondag de première van de nieuwste Winnie de Poeh kinderfilm. Tijdens de kleuterbioscoop gaat het zaallicht niet helemaal uit en wordt het volume enigszins gedempt. een heerlijke manier om dus rustig aan je zondag te beginnen. Zelf keken wij hier laatst naar Dikkertje Dap.

Poeh

Fotocredits: Disney (C)

Nog niet genoeg inspiratie? Dit weekend kun je bijvoorbeeld ook naar LEGO World (Jaarbeurs Utrecht) of breng je een bezoek aan één van deze heerlijke 10 kindvriendelijke Haagse musea. En als het weer een beetje mee zit ga lekker naar buiten met onze top 10 buitenlocaties in de herfst.

Veel plezier dit weekend!

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart