Pret in Westerpark (Zoetermeer)

Westerpret
Uitjes

Door Mieke – Een echt meidenweekend was ‘t. Manlief in het oosten van het land met vrienden, een golftas, bier en een bbq. Wij met z’n drietjes thuis. Gezellig slapen in het grote bed en ’s ochtends vroeg samen bedenken wat we wilden doen. Niet moeilijk: een speeltuin moest het worden. Niet die bij ons in de straat. Nee: een grote. “Maar dan echt”, aldus Nynke. Al eerder hoorde ik van Westerpark. Niet Westbroekpark (ook heel fijn overigens), maar een heerlijk park in Zoetermeer met – en daar was ‘ie – een geweldige speeltuin: Westerpret. En bereid je voor: je bent er niet zo maar weg….

Westerpret

Eenmaal andermaal

Wat kun je er vinden? Tientallen schommels, talloze glijbanen, trampolines, een waterspeeltuin, midgetgolf, quads, picknickplekken, zand, torens en een heus kasteel, inclusief water en enorme loopbrug. Nog niet genoeg? Oké, dan ook nog kabelbaan en een speciale speeltuin voor de kleintjes.  Alles omheind en met leuke kiosk. En in  een prachtige omgeving. Wij waren verkocht.

Westerpret

Elke glijbaan uitgeprobeerd

We begonnen rustig, op het veldje voor de kleintjes. Een beetje schommelen, wipwappen en vooral met een half oog kijken naar de aangrenzende waterspeeltuin en de grote kinderen die daar aan het spelen waren. Net toen ik dacht dat we eindeloos op dit veldje zouden blijven en wortel zouden schieten, durfde de oudste de stap naar het grote speelveld te maken. Toen ging het los, voor beide kinderen overigens. Elke schommel is getest. Elke glijbaan uitgeprobeerd. Al snel was de simpele glijbaan niet interessant genoeg meer en moesten ze over de touwbrug klauteren naar de tweede verdieping. Er was zelfs bijna geen tijd voor een snelle boterham aan de picknicktafel. En bij mijn kleine smulpapen is dat echt uitzonderlijk! Maar dan nu de hamvraag: wat was favoriet? Een groot houten kasteel, inclusief waterpartij, donkere gangen, smalle trappen en een heuse touwbrug. En de schommel, toch wel. In elke willekeurige variant.

Westerpret

Praktisch

De speeltuin is alleen open bij mooi weer en van april t/m oktober.
Woensdag t/m vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur, zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur en ook tijdens de schoolvakanties van 10.00 tot 18.00 uur.

Prijzen: vanaf 1 euro (65+) tot 5 euro ( 2 t/m 15 jaar). Ze bieden ook een strippenkaart of abonnement aan. Midgetgolf en quads rijden vanaf 2,50 euro. De speeltuin vind je op Heuvelweg 4 in Zoetermeer. Voor meer informatie bezoek de website van Westerpret.

Westerpret

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Pret in Westerpark (Zoetermeer)

Heuvelweg 4, Zoetermeer, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart