Dikke pret bij speeltuin Westerpret (Zoetermeer)

Westerpret
Uitjes

Door Willemijn – Afgelopen week was het natuurlijk écht speeltuinen weer: lekker warm en zonnig en lang licht. Daarom trokken we naar één van mijn favoriete speeltuinen in Zoetermeer: Westerpret. Westerpret is een geweldige speeltuin. Er is eigenlijk maar één groot nadeel. Je komt er niet meer weg…

Mooi gelegen aan het water

Speeltuin Westerpret maakt deel uit van recreatiecentrum Westerpark. Hart van het recreatiecentrum is het leuk gelegen restaurant: vanuit hier kijk je uit over de bijbehorende recreatieplas. Naast de reguliere horeca is er voor kinderen een leuk piratenrestaurant. Het piratenrestaurant is in de vorm van een piratenschip . Kinderen kunnen hier  genieten van pannenkoeken, pizza’s en poffertjes. Er is speelgoed, een ballenbak, klimwand(je) en diverse computerspelletjes. Naast de horeca zijn er bowlingbanen en kun je een bootje (roeiboot of waterfiets) huren om over de plas te varen. Allemaal leuk natuurlijk, maar als wij gaan gaan we voor de speeltuin: Westerpret!

Westerpret

Lekker grote speeltuin; met een degelijk hek

Speeltuin Westerpret is een fijne grote speeltuin met veel zand en groen. De keuze is er reuze. Wat kun je er vinden? Tientallen schommels, talloze glijbanen, trampolines, een waterspeeltuin, midgetgolf, quads, picknickplekken, zand, torens en een heus kasteel, inclusief water en enorme loopbrug. Nog niet genoeg? Oké, dan ook nog kabelbaan en een speciale speeltuin voor de kleintjes.  Alles omheind en met leuke kiosk. Daardoor kunnen je kinderen – als ze dat al zouden willen – ook niet weg. Voor kleine kinderen is er een speciale kids zone voor kinderen onder de 5 jaar. Kortom: een ideale plek om lekker buiten te genieten. Als je wilt kun je als ouder op het aangrenzende terras plaatsnemen. Hoewel je dan wel ‘achter’ het hek zit – heb je nog steeds zicht op je kinderen.

Westerpret

Praktisch

De speeltuin is – alleen bij mooi weer – open van april t/m oktober: op woensdag en vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur en  zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.  Tijdens de schoolvakanties is de speeltuin – ook alleen in geval van god weer – dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Prijzen: Kinderen tot en met 3 jaar betalen niets. Daarboven varieert de entreeprijs (afhankelijk van dag en tijdstip dat je naar binnen gaat): tussen de € 2,50 en € 5,00  Speeltuin Westerpret biedt ook een strippenkaart of abonnement aan. Midgetgolf en quads rijden vanaf 2,50 euro. De speeltuin vind je op Heuvelweg 4 in Zoetermeer. Voor meer informatie bezoek de van Westerpret. Veel plezier… ehh.. pret!

 

Delen:


Bekijk op kaart

Dikke pret bij speeltuin Westerpret (Zoetermeer)

Heuvelweg 4, Zoetermeer, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart