Frisse neus? Doe de winterspeurtocht in Meijendel

Winterspeurtocht Meijendel
Uitjes

Door Willemijn – Heb jij dat ook? Dat je met de kerstdagen en bijbehorende verplichtingen het gevoel hebt dat je te weinig buiten bent. Volgens mij geldt voor heel veel mensen weinig bewegen en veel (en lekker) eten. Daarom vind ik het lekker om even tijd te nemen om een frisse neus te halen met de kids. Wij deden dat gisteren in Meijendel, waar we met de kids de winterspeurtocht liepen. Voor iedereen een aanrader.

Winterspeurtocht Meijendel

Heerlijke wandeling

De speurtocht begint bij Dunea Bezoekerscentrum De Tapuit. De Tapuit is op Tweede Kerstdag én op Nieuwjaarsdag gewoon geopend. Hier kun je bij de balie kosteloos een speurtocht op halen. Neem wel zelf een pen mee, want die krijg je er niet bij. Vervolgens kun je buiten van start. De route heeft een aangename lengte voor kinderen: circa 1,5 kilometer. Je loopt door de duinen en het bos van Meijendel.

Winterspeurtocht Meijendel

Sneeuwdans voor een witte kerst

Onderweg vind je om de ca. 50 meter een bordje met een routepijl of met een winterwandeling-quizvraag gericht op kinderen. Fijn als de opdrachten dicht op elkaar zitten, de kinderen ervaren dat toch als een uitdaging. De kinderen renden van bordje naar bordje, waardoor wij even lekker konden wandelen. Zij vonden het een leuke en interactieve manier om wat om te steken en lekker buiten te zijn. Ook de vragen zijn leuk en divers. Zo ‘moet’ je een nestje maken voor de muizen, wordt je gevraagd een kerstliedje te neuriën en sta je halverwege een zelfverzonnen sneeuwdans te doen. Helaas was onze sneeuwdans niet goed genoeg, want een witte kerst hebben we niet gehad.

Winterspeurtocht Meijendel

Winterspeurtocht Meijendel

Bibberspiraal

De wandeling eindigt zoals gewoonlijk in het Monkeybos. Dat is natuurlijk altijd lekker spelen. De kabelbaan is helaas kapot, maar de rest is ook prima spelen. Na het Monkeybos is een bezoekje aan De Tapuit ook een aanrader. Ze hebben hier het een en ander veranderd, waardoor het voor de kinderen weer leuk is om een bezoekje te brengen. Mijn kind vonden vooral de bibberspiraal gemaakt van waterleiding een topper. Ook is het Pannenkoekenhuis De Boerderij een aanrader voor een bezoekje, even bijkomen van de wandeling met een lekker warme choco of lekker pannenkoek. Vandaag zaten er zelfs mensen beschut tegen de wind te genieten op het terras.

Winterspeurtocht Meijendel

Praktisch

De wandeling is gratis af te halen bij het bezoekerscentrum De Tapuit. Je begint als je uit de Tapuit komt aan de linkerkant, in de richting van het Monkeybos. Je kunt als je alle opdrachten hebt gedaan de winterspeurtocht weer inleveren. Dan kun je een wandeling met de duinwachter winnen. In de Tapuit zijn naast deze wandeling ook andere wandelingen (van 5 en 7 km) gratis af te halen. Om in Meijendel te komen zet je de navigatie op Meijendelseweg 36 in Wassenaar.

 Winterspeurtocht Meijendel

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Frisse neus? Doe de winterspeurtocht in Meijendel

Meijendelseweg 36, Wassenaar, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart