5x vrolijk (en voordelig) naar het theater – op woensdag 7 november

Uitjes

Door Willemijn – vandaag – en zeker vanmiddag – kun je ná school met je kids naar het theater. Er zijn diverse leuke kindervoorstellingen die allemaal de moeite waard zijn. En de meeste zijn ook nog eens heel betaalbaar of zelfs voordelig. Dat wordt moeilijk kiezen. Veel plezier!

Ukkieconcert – De Nieuwe Regentes (Regentessenbuurt)

De Nieuwe Regentes is een bijzonder theater: het is gevestigd in een voormalig zwembad. Dit maakt het een bijzonder en origineel theater om te bezoeken. Vandaag (woensdag 7 november) kun je er met je peuter of kleuter naar een ‘Ukkieconcert’. Tijdens de Ukkieconcerten zingen, spelen en bewegen kinderen op muziek, terwijl ouders kijken of meedoen. Kinderen leren en ontdekken muziek en  bewegingen. Het zijn  heerlijke woensdagochtenden, waarbij de kids zich helemaal kunnen uitleven en ouders kunnen zien wat muziek en bewegen met hun kinderen doet

Praktisch: Er zijn 2 voorstellingen: één om 9.30 en één om 10.30. Kaartjes bestel je online. Leeftijdsindicatie: 1-4 jaar.  vanaf 3 euro p.p.

Regentes

Fotocredits: Theater de Nieuwe Regentes

Oma’s Koffer in het Diamanttheater (Mariahoeve)

Afgelopen week schreef ik al over onze laatste theaterontdekking, namelijk het Diamanttheater. Vandaag kun je hier de voorstelling annex workshop Oma’s Koffer gaan zien. In deze voorstelling Dit is een voorstelling waarin kinderen vanaf 4 jaar niet alleen mogen kijken, maar ook mogen dansen en doen. In Oma’s Koffer maak je kennis met een kokette danseres. Zij draagt een jaren ’50 swingdress, heeft een brilletje op haar neus en haar lippen rood gestift. Deze danseres danst niet alleen zelf, maar nodigt de kinderen uit om zelf ook mee te dansen in een workshop. De danseres heeft ook een oude koffer bij zich en je kunt je bijna niet voorstellen wat zij hier allemaal in verstopt: een tol, springtouw en de wel heel vriendelijke Paco de Postduif die het verhaal aan elkaar verbindt met een brief.

Praktisch: De voorstelling begint om 14.30 uur. Kaarten kun je online bestellen. Leeftijdsindicatie 4+. Toegang vanaf 5,00 p.p.

Diamanttheater entree

Oma

Fotocredits: Diamant Theater / Little Doll Company

Het Bakbeest in Kooman’s Poppentheater (Statenkwartier)

Kooman’s Poppentheater is afgelopen weken even gesloten geweest. Maar nu zijn ze weer terug van weggeweest, Voor kinderen vanaf 5 jaar is het Poppentheater een leuke, maar ook spannende activiteit. Vandaag speelt Het Bakbeest. In deze voorstelling moet bakker Bram een groot verjaardagskrentenbrood voor de Koning bakken. Een eervolle opdracht en de bakker heeft dan ook erg zijn best gedaan. ’s Nachts komt een Bakbeest de winkel binnen en steelt het brood. Maar Wasco de Wasbeer komt de dief op het spoor met de hulp van Bianca het Witte Wief en Pepijn het Moeraskonijn Hij sluit vriendschap met het Bakbeest en bezorgt hem een toepasselijk baantje!

Praktisch: Wil je hier naartoe, ga dan snel naar de site van Kooman’s Poppentheater om je kaarten te bestellen. Kooman’s poppentheater vind je op de Frankenstraat 66 in Den Haag. De voorstelling begint om 14.30 uur. De voorstelling is voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.

bakbeeest

Fotocredits: Kooman’s Poppentheater

De Jokkebrokker bij Het Nationaal Toneel (HNT – Theater aan het Spui)

Ook dit is weer een super goede theatervoorstelling van MAAS theater en dans. De Jokkebrokker is een voorstelling over hoe de waarheid werkt. Kinderen én volwassenen worden getest op hoe goed zij een leugen herkennen. En wie liegt zo goed, dat hij de waarheid spreekt? Monsieur ‘Fantastique Liegenie’ is een goochelaar. Maar de laatste tijd begint hij langzaam te geloven dat hij écht kan toveren. De baas vindt het fantastisch. Met zo’n artiest kan zij heel rijk worden. Maar de dochter van Liegenie wil dat haar vader haar de waarheid vertelt over hoe dat goochelen van hem werkt…

Praktisch: deze voorstelling begint om 15 uur aan. De leeftijdsindicatie is 6+ jaar.

Maas-De-jokkebrokker

Fotocredits: MAAS – De Jokkebrokker.

Amboela in het Laaktheater

‘Amboula; is Tunesisch voor ballon, een feestelijk maar ook een kwetsbaar voorwerp. Met deze voorstelling won Achref Adhadhi in 2017 de publieksprijs tijdens het Café Theater Festival.Hoera, je bent jarig! Maar, je bent helemaal alleen…… Dus maak je nieuwe vrienden om samen een onvergetelijke dag te beleven. Maar hoe doe je dat wanneer je een beetje wereldvreemd bent? Hoe pak je dat dan aan? Een voorstelling vol humor, zelfspot en relativering.

Praktisch: deze voorstelling begint om 14.30 uur. De leeftijdsindicatie is 3+.  Vanaf 3,00 euro p.p.

Fotocredits: Het Laaktheater

 

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Bij publicatie van dit artikel waren er voor alle genoemde voorstellingen nog kaarten beschikbaar.

Delen:


Bekijk op kaart

5x vrolijk (en voordelig) naar het theater – op woensdag 7 november

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart