De leukste binnen- en buitentips voor woensdag 12 juli

Uitjes

Vandaag belooft vooral in de ochtend een natte vakantiedag te worden. Daarom wat extra tips om je binnen te vermaken. En als dan vanmiddag het zonnetje doorbreekt, kun je lekker gaan genieten van Ozofijn in het Zuiderparktheater of van De Parade in het Westbroekpark. Veel plezier!

De Parade (Westbroekpark, vanaf 14 uur)

De Parade is elke dag een feestje! En dus ook vandaag. Want ook vandaag is er vanaf 14 uur weer een fijne kinderparade in het Westbroekpark. Wij zijn zaterdag een kijkje gaan nemen en het is echt een bezoekje waard. En tussen twee en drie mag je gratis het terrein op (toegangsprijs is normaal € 7,50) .

Lees (Vrees) Feest in het Zuiderparktheater (15 uur, 4+)

In het Zuiderparktheater vindt vandaag de voorstelling Lees (Vrees) Feest plaats. Een super grappige voorstelling over leren lezen. En de dames van Ozofijn, Francien en Josefien, zijn zo leuk. Afgelopen jaar heb ik een andere voorstelling van ze gezien. En dat was zeker een aanrader. De dames weten de kinderen te boeien, uit te dagen om mee te doen en te prikkelen met leuke liedjes en muziek. Daarnaast zijn ze ook nog eens heerlijk gek en heel grappig, dus ook voor ouders zijn de voorstellingen erg leuk. Wil je om 15 uur naar deze voorstelling? Als je kaartjes besteld met de actiecode Ranjazomer2017 krijg je een euro korting per kaartje (alleen online, niet aan de kassa). Veel plezier!

ozofijn lees (Vrees) Feest - Zuiderparktheater 3

Knutselen bij de Tapuit in Meijendel (Wassenaar om 14 uur)

Houden jullie van natuur? En van knutselen? Dat komt mooi uit. Want bij Bezoekerscentrum Tapuit kun je deze middag weer knutselen met natuurlijke materialen. Met denneappels kun je poppetjes maken, met een mooie tak een fantasiebeest of met veertjes een vogeltje. Voor €2,50 mogen kinderen hier lekker creatief zijn tussen 14 en 16 uur. En ben je klaar met knutselen? Dan biedt Meijendel zo veel. Ga bijvoorbeeld nog even klimmen in het Monkeybos of lekker een pannenkoek eten bij De Boerderij.

woensdag 12 juli

Protest met een staartje in het Zeeheldentheater (14.00 uur, 6+)

In het Zeeheldentheater kun je gaan kijken naar Protest met een staartje. In deze voorstelling vindt een dappere Chinese honingbij dat het genoeg is! Al dat gif spuiten in andere dieren kan niet goed zijn. Daarom vraagt de Chinese bij aan een aantal dieren die op de lijst van meest bedreigde diersoorten staan of ze ook in protest komen. Samen gaan de Maki uit Madagaskar, De Javaanse Neushoorn, Siberische Tijger en een Ijsbeer naar het Vredespaleis om de mens aan te klagen. Onderweg ontmoeten ze ook nog een walvis. Bereiken zij het Vredespaleis om te protesteren. Gelukkig is er De Nationale Vogel. Juffrouw grutto, die ze wegwijs maakt. Middels spel, video animatie en liedjes wordt duidelijk wat voor gevolgen het gedrag van de mens heeft voor de aarde. Wat kunnen kinderen zelf doen om de natuur te redden?!

woensdag 12 juli

Vakantieworkshop in het Mauritshuis: Kleine kriebelbeestjes (13.00 uur, 6+)

Komen jullie ook graag in een museum? Het Mauritshuis staat echter niet zo snel op het lijstje van gezinnen met kinderen. Misschien een beetje saai, al die schilderijen? Dan vergis je je! Want juist op die schilderijen is heel veel te zien. En om het nog leuker te maken organiseert het Mauritshuis op de woensdagmiddagen in de vakantie leuke familieactiviteiten. Tijdens een workshop gaan de kids samen met een museumdocent op zoek naar de kleine kriebelbeestjes die zich hebben verstopt tussen de andere dieren, de bloemen en het fruit. En als ze een mooi diertje gevonden hebben?  Dan maken ze die vervolgens na in een eigen kriebelbeest-schilderij in de Kunstwerkplaats. Kijk op de site hoe je je kunt aanmelden. De workshop duurt van 13.00 uur tot half 3 en kost 7 euro per kind.

Woensdag 12 juli

Workshop Bamboe in Science Centre Delft (vanaf 12 uur, 6+)

Het Science Centre Delft is een van de leukere musea in de regio. Zelf zien er ervaren hoe techniek werkt is niet alleen voor kinderen leuk, maar zeker ook voor de ouders. Maar hier organiseren ze ook leuke workshops. Vandaag kun je leren hoe je met kleine bamboestokken en elastieken diverse ontwerpen kunt bouwen. En daarna worden alle kinderen uitgedaagd om met elkaar de grootste bamboe-piramide van Delft te maken! Een workshop waarbij je kinderen lekker mag nadenken, mag samenwerken en vooral met zijn handen bezig mag zijn. De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en is gratis. Je betaalt wel de entreeprijs tot de toegang van het Science Centre Delft. De workshop duurt een uur en er begint vanaf 12 uur vier keer (elk uur) een nieuwe groep. Aanmelden voor de workshop kan aan de balie in het Science Centre Delft.

Woensdag 12 juli 6

Cars 3 is te zien in de bioscoop

In Pathé bioscopen kun je gaan genieten van de stoere en zeer spannende film Cars 3. Want vandaag draait deze snelle film in de bioscopen. En als je een kinderkaarje (€5,-) koopt voor de film ontvang je zolang de voorraad strekt een leuk cadeautje.

In Cars 3 is de legendarische carrière van Bliksem McQueen onverwachts tot een einde gekomen. Maar dat laat onze stoere racer niet op zich zitten. Want vastberaden om terug te keren naar zijn geliefde sport, heeft hij de hulp ingeroepen van de enthousiaste, jonge race technicus Cruz Ramirez. Samen met haar – en de hulp uit andere, onverwachte hoeken – wil Bliksem laten zien dat #95 nog lang niet klaar is met racen. En dit wil hij bewijzen in de allergrootste arena van de Piston Cup tot nu.

Woensdag 12 juli 3

fotocredits: Pathé

Speciale kinderrondleiding in de Gevangenpoort (10.30 uur, 8+)

Een van de spannendste uitjes in Den Haag is de Gevangenpoort. Het is zelfs zo spannend dat kinderen onder de 8 niet welkom zijn. Maar voor kinderen van 8 tot 12 is er vandaag een speciale kinderrondleiding. Je leert van alles over de Gevangenpoort. Vroeger zaten mensen hier voor straf, maar sommige van die boeven worden tegenwoordig ook wel eens als held gezien. Speciaal voor stoere kinderen van 8 jaar en ouder is deze extra lange kinderrondleiding! Oh ja, extra spannend is dat ouders de kinderen om 10.30 afgeven bij het museum en pas om 12 uur weer op mogen halen. Wil je deelnemen? bel dan even met 070-3123065 en reserveer snel een plekje.

Naar het Circus in Wassenaar

Vandaag staat het circus in Wassenaar. En je kunt lekker gaan genieten van alle kunsten in de piste. Clowns, paarden, acrobaten. Het belooft ook vandaag weer een feestelijke voorstelling te worden. Vanavond om 19 uur kun je met het hele gezin gaan genieten van Circus Renz. Je vindt het circus op de Dr. Mansveltkade in Wassenaar. Voor meer informatie kun je het beste een kijkje nemen op de Facebookpagina van het circus.

woensdag 12 juli

 

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geel geld of vergoeding. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart