Toffe tips voor woensdag 15 november

Uitjes

Door Willemijn – Ook op woensdag is er tegenwoordig veel te doen in Den Haag en omgeving. Zo kun je elke woensdag goedkoop naar de film, maar er is meer. In Meijendel komt de schaapsherder langs, in Zoetermeer kan weer geschaatst worden en in Oegstgeest kun je een nachtwandeling gaan maken. Kijk snel voor een aantal leuke tips voor deze woensdag.

Ga met de schaapsherder mee in Meijendel

De schaapsherder is weer in Meijendel. Om 10 uur kun je hem ontmoeten en leren over de schapen en de hond. Maar ook waarom het begrazen van de duinen heel belangrijk is voor het duinbehoud. Voor kinderen een leuk uitje, helemaal als je het combineert met een bezoekje aan de boerderij voor een pannenkoek of een lekkere klimwandeling in het Monkeybos. In de middag vanaf 14 uur kunnen kinderen in het bezoekerscentrum knutselen met materialen uit de natuur. Daar moet je je even voor aanmelden via bezoekerscentrum@dunea.nl.

Cars 3

Ukkieconcert in de Nieuwe Regentes (10 uur en 11 uur)

Voor alle kinderen tussen ongeveer anderhalf en 4 jaar is er vandaag een ukkieconcert bij De Nieuwe Regentes. Ukkieconcerten zijn voor heel veel kinderen de eerste kennismaking met muziek. En die kennismaking moet natuurlijk leuk zijn. Daarom halen de muzikanten de peuters en (groot)ouders op in de tearoom van het theater. Samen ga je in een muzikale optocht naar het Ketelhuis. Daar kunnen de kinderen luisteren of ongedwongen zingen en bewegen. Ook komen er diverse instrumenten aan bod. Zo ontdekken de peuters nieuwe woorden, ritmes en bewegingen. Zingend en dansend wordt de voorstelling ook weer in een optocht afgesloten  gaan we na drie kwartier in optocht naar de tearoom. Daar kunnen de kinderen spelen en kleuren terwijl de ouders nog wat napraten. Op het moment van publiceren (woensdagochtend) waren er nog kaarten beschikbaar. Ukkie concert

Fotocredits: Theater de Nieuwe Regentes

Goedkoop naar De Smurfen in het Laaktheater

In het Laaktheater kun je al voor 3 euro gaan genieten van De Smurfen en het Verloren dorp. In deze spannende smurfenfilm (6+) gaat smurfin Samen met haar beste vriendjes Brilsmurf, Klungelsmurf en Potige Smurf op een spannende speurtocht door het Verboden Bos, waar wonderlijke wezens wonen. De Smurfen hopen het geheimzinnige Verloren Dorp te bereiken voordat de gemene tovenaar Gargamel het vindt. Op hun reis vol actie en gevaar zetten de Smurfen koers naar de grootste ontdekking in de geschiedenis van de Smurfheid! De film begint om 14.30 uur. Vanaf 14 uur ben je al welkom in het theater voor een gezellige middag.

Smurfen

Fotocredits: Laaktheater

 

Discoschaatsen in Zoetermeer

In de Silverdome in Zoetermeer kun je vanaf deze week op woensdagmiddag weer vrij schaatsen. Speciaal voor kinderen is de baan geopend. En om half 3 wordt het extra leuk, want dan gaan de discolampen aan, start de muziek en is het tijd om te gaan discoschaatsen op de (kleinere) ijshockey-schaatsbaan. Veel schaatsplezier!

Silverdome

Kinderrechtenfestival met twee gratis films

Aanstaande maandag is het de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Om dit te vieren én om kinderen meer te leren over kinderrechten worden van 15 tot en met 20 november door Movies that Matter en de Gemeente Den Haag gratis vertoningen van ‘Trots en Treiter’ en ‘Een Jaar Zonder Mijn Ouders’ in verschillende buurthuizen getoond. Vandaag om 14 uur kun je hiervoor terecht bij WZH Hogeveld, Laan van Wateringse Veld 222. Na afloop van de twee korte films kun je meedoen aan een workshop van UNICEF over kinderrechten. De films zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en ook ouders zijn van harte welkom.

Trots en treiter gaat over Emma die drie jaar geleden van Mali naar Nederland is verhuisd. Op de Nederlandse basisschool voelde Emma zich anders, van buiten door haar huidskleur en van binnen door de andere cultuur. Nu zit ze op de middelbare school en daar voelt ze zich stukken beter. Ze durft zich steeds meer te uiten en ontdekt dat het haar helpt om haar gevoelens om te zetten in liedjes.

In Een jaar zonder mijn ouders volgen we Tareq van 12 jaar. Hij filmt met zijn selfie-stick zijn nieuwe leven in Nederland. Wat Tareq is zonder zijn ouders, broertje en zusje gevlucht uit Syrië. Als hij had geweten dat het wel een jaar zou gaan duren, was hij dan ook weggegaan? Had hij eigenlijk een keuze? Een jaar zonder mijn ouders gaat over het recht op gezinshereniging.

Ga op de foto met je huisdier

Hebben jullie een huisdier? En zijn jullie daar helemaal dol van? Waarom ga je dan niet gratis met je huisdier op de foto? Dat kan vandaag bij Avonturia de Vogelkelder. En het kost niets. Of je nu alleen een foto van je huisdier wilt of gezellig samen op de foto gaat, dat maakt niets uit. Je kunt met elke dier op de foto, dus niet alleen met een hond, konijn of kat. De foto is direct klaar en het eerste kleine exemplaar krijg je gratis mee naar huis.

huisdier foto

Deze foto is niet gemaakt door de fotograaf van Avonturia. Deze foto dient enkel ter illustratie. 

Cars 3 in Theater Dakota

Nog een filmtip is Cars 3 in Theater Dakota. In deze derde film uit de populaire Cars serie heeft Lighntning McQueen het zwaar. Zijn racecarriere is ten einde gekomen, doordat jonge auto’s veel betere techniek bezitten. Maar hij laat het er niet bij zitten en gaat met een jonge technicus bewijzen dat hij nog lang niet klaar is met racen. Ook krijgt hij hulp uit onverwachte hulp.

Deze film begint om 15 uur. Om kaarten te bestellen moet je even bellen met 070-3265509 of mailen naar kassa@theaterdakota.nl.

Cars 3

Fotocredits: Theater Dakota

Ga op lichtjestocht in Oegstgeest

Heb je zin in een spannende excursie? Of wil je je kinderen laten ervaren hoe het langzaam nacht wordt in het bos? Ga dan met de IVN op lichtjestocht in het bos. Samen met een gids ga je kijken hoe het langzaam donker wordt in het bos. Wees niet bang dat het te donker is, er wordt gezorgd voor lichtjes en een warm vuurtje na afloop. Deze excursie is geschikt voor kinderen van ca 6 tot 11 jaar. Deelname kost € 1,50. Je kunt je aanmelden via scharrelkidsivnleiden@gmail.com. Als je meedoet moet je om 16 uur verzamelen bij Locatie MEC Oegstgeest, IJsclubgebouwtje, Oegstgeesterweg 43, Oegstgeest. De excursie begint om 16 uur en is om 18 uur weer afgelopen.

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart