Top tips voor een leuke woensdagmiddag (20 september)

Uitjes

Woensdagmiddag is voor mij de fijnste middag van de week. Gezellig met de kinderen samen lunchen en daarna iets leuks doen. De ene keer is dat samen een Kapla kasteel bouwen of een mooie verftekening maken, de andere keer gaan we er met zijn vieren, manlief moet immers werken, op uit. En heb jij vandaag zin om met de kinderen iets leuks te doen? Lees dan snel verder voor 5 woensdagmiddag tips van Ranja en Rosé.

Bouw een Griezelgrot-decor in Bibliotheek Haagse Hout

Binnenkort gaat De Kinderboekenweek van start. En inmiddels is het thema ook bekend: GRIEZELEN. Daarom wordt Bibliotheek Haagse Hout helemaal omgebouwd in dit thema. Stel je de bieb eens voor als griezelgrot bijvoorbeeld. Er wonen spinnen, spoken en monsters. Maar dat kunnen de medewerkers natuurlijk niet alleen . Dus ben jij niet bang uitgevallen? En heb je zin om mee te bouwen aan zo’n griezelgrot? Meld je dan aan voor de workshop decorbouwen. Het is voor kinderen vanaf 6 jaar. De workshop is een voorbereiding op de Kinderboekenweek (4-15 oktober). De kinderen maken samen een echt griezeldecor. En iedereen krijgt dat pas te zien bij de start van de Kinderboekenweek. Dat wordt echt ENG!

Praktisch: De workshop is geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder. Hij begint om 14.30 uur en om 16.30 uur is het weer afgelopen. Bibliotheek Haagse Hout vind je aan de Theresiastraat 195 in Den Haag. Meld je aan door even te bellen met 070 353 75 50. Deelnemen is gratis en het maakt niet uit of je wel of geen lid bent bij de bieb.

20 september

 

Knutsel een middeleeuws kostuum – 15 uur in Bibliotheek Schilderswijk

Ook in de bibliotheek, maar dan in de Schilderswijk is de workshop Maak je eigen Middeleeuws kledingstuk. Van 15 tot 16.30 uur kun je hier terecht om met scharen, papier, lijm en stofjes een prachtige middeleeuwse outfit te maken.

Praktisch: De workshop is geschikt voor iedereen die zelfstandig kunnen knutselen. Het is gratis om mee te doen en je hoeft je niet aan te melden. Je vindt deze Bibliotheek aan de Koningstraat 439 in Den Haag.

20 september

Treasure Hunt – 14 uur op de Boulevard in Scheveningen

Zin om met dit mooie weer naar buiten te gaan? Nog even genieten na al die regen op het strand? Ga dan Treasure hunten. Tijdens een Treasure Hunt loop je over het strand en ruim je ondertussen het strand op. Kapotte plastic flesjes, blikjes of touwen, alles wat niet op het strand hoort neem je mee. En dat doe je niet alleen, maar met een paar stoere andere treasure hunters en begeleiding. Daarna kun op de boulevard een kijkje nemen in het museum en dan zul je zien wat je allemaal voor raars op het strand kunt vinden. En aangezien dit de laatste week is dat er ‘gehunt’ wordt, is dit je kans om jouw steentje bij te dragen aan een schoon strand.

Praktisch: De Treasure Hunt start om 14 uur vanaf Strandweg 155, Scheveningen.

20 september

Ga naar Koeskoes in Kooman’s Poppentheater – 14.30 uur in het Statenkwartier

Kooman’s Poppentheater is weer geopend! En dat is altijd fijn. Want in het gezellige Haagse poppentheater wordt ook dit jaar weer op woensdag én op zaterdag een mooie voorstelling gespeeld. Vandaag kun je gaan genieten van Koeskoes. Een spannende voorstelling over het klimbuideldier Koeskoes. Hij woont eenzaam in het Rietland. Op een dag komt Wasco de Wasbeer voorbij in een bootje en samen doen ze mee aan de kookwedstrijd! Dat zal een spannende wedstrijd worden… Wie zal gaan winnen?

Praktisch: De voorstellingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Reserveren kun je het best online doen. De voorstelling begint om 14.30 uur in het theater aan de Frankenstraat 66 in Den Haag.

20 september

Knutselen in Meijendel

In De Tapuit, het bezoekerscentrum kunnen kinderen weer heerlijk knutselen met natuurlijke materialen. Afhankelijk van het seizoen knutsel je elke week iets anders. En het fijne is dat je dit uitje met dit lekkere weer ook kunt combineren met een bezoekje aan de duinen of het Monkeybos.

Praktisch: Het knutselen begint om 14 uur. Kinderen die kunnen knutselen mogen mee doen. De kosten zijn 2,50 per kind. Je vindt de Tapuit aan de Meijendelseweg 40 in Wassenaar.

Tapuit

Trolls in het Laaktheater – vanaf 14 uur

Het Laaktheater is een van de kleine theaters in Den Haag, maar daardoor een van de fijnste theaters om met kinderen te bezoeken. De gezellige sfeer, de altijd vriendelijke medewerkers en de knutselspulletjes voorafgaand aan de voorstelling maken van dit theater een echt uitje. Vandaag kun je in het Laaktheater gaan kijken naar de film Trolls.  En helemaal leuk is dat de toegang maar €3 per persoon is.

Poppy is een trol met het talent om in een oogwenk uit te barsten in muzikale mash-ups. Ze onderneemt samen met de altijd sombere trol Knoest een reddingsmissie om haar vrienden te redden uit de handen van de duistere Bergens en hun leider, Koning Gristle.  Poppy zal alles op alles moeten zetten en kleur moeten bekennen om de reddingsmissie tot een goed einde te kunnen brengen.

Praktisch: Vanaf 14.00 uur ben je welkom om te komen knutselen! En om 14.30 uur begint de film. De kosten voor de film zijn 3 euro en met Ooievaarspas mag je al voor €1,50 naar binnen. Het Laaktheater vind je aan de Ferrandweg 4T in Den Haag.

20 september

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart