Toptips voor een fijne woensdagmiddag – 29 november

Sint nicolaas woensdag 29 november
Uitjes

Door Willemijn – Sommige woensdagen is het echt een zoektocht naar leuke dingen voor de woensdag. Maar voor vandaag had ik zo een heel lijstje. Want er is weer heel veel leuks te doen. Niet alleen Sinterklaas activiteiten, maar ook heel veel andere leuke dingen. Kijk dus snel of er iets leuks voor jou en je kids tussen zit.

De Schaapsherder is weer in Meijendel

Deze ochtend komt om 10 uur de schaapsherder weer in Meijendel. Je ziet de kudde, de hond en je kunt vragen stellen aan de herder. Een leuk en leerzaam uitje voor kinderen en voor jezelf. En natuurlijk prima te combineren met een fijne wandeling door het Monkeybos of een lekkere pannenkoek bij De Boerderij.

Praktisch: De schaapsherder komt om 10 uur naar Meijendel. Bij het bezoekerscentrum kunnen ze je alles vertellen over dit bezoek en waar je de schapen kunt zien.

Schaapsherder

Ozofijn speel ‘Hulp nodig Sinterklaas’ in Muzee

Muzee en theatergezelschap Ozofijn zijn allebei Haagse toppers. Daarom is het nu zo leuk dat ze de handen ineen geslagen hebben en een leuke Sinterklaasvoorstelling laten zien vandaag. Want in Muzee kun je Hulp nodig Sinterklaas zien.

In deze voorstelling wordt Sint Nicolaas er bepaald niet jonger op, hij kan wel wat hulp gebruiken, vinden Francien en Josefien. Zo gaan ze een verlanglijstje maken, geven ze kledingadvies voor de Sint en leren ze voor Piet. Dat kan natuurlijk niet fout gaan, of wel? Dit is een vrolijke en interactieve voorstelling over Sinterklaas.

Daarnaast kunnen kinderen hun schoen zetten, brengt de Sint vanaf 15 uur een bezoekje aan het museum en zijn er gratis knutselactiviteiten voor kinderen.

Praktisch: De voorstelling is geschikt voor kinderen tussen 3 en 7 jaar oud. Kaartjes kosten 7,50 en zijn online of bij de kassa te bestellen. De voorstelling begint om 14 uur. Tot 17 uur zijn er leuke kinderactiviteiten. Het adres van Muzee is Neptunusstraat 90-92 Den Haag.

Sint in de Pietensportschool – Theater Merlijn

In Theater Merlijn, het huistheater van Jeugdtheaterschool Rabarber kun je genieten van de voorstelling Sint in de Pietensportschool. Wat gebeurt er als meester Piet erachter komt dat alle Pieten echt te dik worden door het eten van teveel pepernoten en speculaas? Dan moeten ze onder zijn leiding naar de Pietensportschool om aan hun conditie te werken. Maar is meester Piet wel zo’n goede sportleraar? En wat doet Sinterklaas in de sportschool? Als dat maar goed afloopt…

En natuurlijk is er na de voorstelling nog de mogelijkheid om Sinterklaas een handje geven en misschien zelfs met hem op de foto gaan in de foyer van het theater!

Praktisch: Sint in de Pietensportschool is een vrolijke interactieve voorstelling vol spel, dans en zang. Je kunt de voorstelling om 14 uur en om 16 uur gaan kijken in  Theater Merlijn, Bilderdijkstraat 35 in Den Haag. Kaarten kun je het best even online bestellen.

rabarber

Fotocredits: Jeugdtheaterschool Rabarber

Woestijnjasmijntjes (10+) in het Laaktheater

In het Laaktheater hebben ze meestal wel een mooie film of voorstelling voor kinderen op woensdagmiddag. Zo ook vandaag. Want hier kun je genieten van de voorstelling Woestijnjasmijntjes. Deze productie is een weergave van de realiteit van mensen die moeten vluchten. Alleen dan is deze problematiek natuurlijk wel geschikt gemaakt voor kinderen vanaf 10 jaar. Je maakt kennis met Jacob en zijn dochter Nour. Zij zijn op zoek naar een veilige plek om voorgoed te blijven. Ze maken een verre en gevaarlijke reis. Onderweg vertelt Jacob de prachtigste, grappigste en fantasievolste verhalen en tovert zo hun barre tocht om tot een groots avontuur. Hij kleurt hun grauwe, lange dagen tot een sprookje waar Nour de prinses in is. Douaneagenten veranderen in waakhonden, een migratieambtenaar in een ijskoning en hun medereizigers in Woenstijnjasmijntjes.

Praktisch: Deze voorstelling begint om 14.30 uur. Je kunt kaartjes online bestellen. Entree is slechts 3 euro. Het Laaktheater vind je op de Ferrandweg 4T in Den Haag.

Woestijnjasmijntjes

Voorlopig de laatste voorstelling van De Scharrelaar in Kooman’s poppentheater

In Kooman’s Poppentheater spelen ze vandaag voor de (voorlopig) laatste keer De Scharrelaar. Dus wil je deze poppenshow nog zien bestel dan snel kaartjes voor een leuke middag. De Scharrelaar gaat over de Scharrelaar. Hij reist rond in een gekke, oude caravan. Op een dag vindt hij de hond Biscuit, die gevangen zit onder een berg afval. Samen met Wasco de Wasbeer en Max de Mol komt hij erachter dat al die rommel wordt gemaakt door Avaritia, die eenzaam in haar toren woont. Er ligt al zoveel rommel, dat de zon er bijna niet meer schijnt. De vindingrijkheid van de Scharrelaar en een dapper plan van Wasco zorgen voor de oplossing.

Praktisch: Het adres van Kooman’s Poppentheater is Frankenstraat 66 in Den Haag. De voorstellingen zijn geschikt voor kinderen van 5 jaar en ouder. Kaarten zijn online te bestellen.

Fotocredits: Kooman’s

Première van Coco – de nieuwste Disney Pixar film

Coco is de nieuwste film van Disney Pixar en vanaf vandaag te zien in de bioscoop. Deze film belooft één groot muzikaal en kleurrijk spektakel te zijn In de film streeft Miguel zijn grote droom, muzikant worden, na. En dat is heel lastig want in zijn familie is muziek al generaties lang verbannen.  Wanhopig om zijn talent te bewijzen, belandt Miguel op mysterieuze wijze in de prachtige en kleurrijke wereld van de doden. Miquel maakt hier een prachtige reis om het echte verhaal achter Miguel’s familiegeschiedenis te ontdekken.

Praktisch: Coco draait in de Pathé bioscopen in Den Haag zowel in een 2d als 3d variant. Ook kun je kiezen uit een Engelse of Nederlandse versie.woensdag - coco

Fotocredits: Pathé – Disney- PIXAR 

Haal je Pietendiploma in het Sinterklaashuis Leiden

Sinterklaas slaapt dit jaar weer in de Waag in Leiden. En daar kun je vandaag een kijkje gaan nemen. De deuren zijn dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek en de toegang is gratis voor iedereen. Er zijn lekker veel activiteiten voor kinderen: van knutselen in de knutselkamer tot klimmen op het oefendak of dansen op Sinterklaasmuziek. En het allerleukste is dat alle kleine Pietjes naar huis gaan met een echt pietendiploma! Iedereen is welkom om de Sint en Pieten een bezoekje te brengen.

Praktisch: Het adres van het Sinterklaashuis in Leiden is Aalmarkt 1. Het huis is geopend tussen 12.00 en 17.00 uur.Huis van Sinterklaas

Trippel Trappel DierenSinterklaas in Filmhuis Den Haag

Trippel Trappel DierenSinterklaas is met stip onze favoriete Sinterklaasfilm. In deze ontroerende tekenfilm willen de huisdieren ook graag Sinterklaas vieren. Want waarom krijgen zij eigenlijk geen cadeau’s op 5 december? Zij zijn toch ook altijd braaf? Onder leiding van de energieke Fretje maken ze hun eigen verlanglijstje. En omdat het al bijna pakjesavond is, brengt Fretje, samen met zijn vrienden Takkie de wandelende tak en Kari de kanarie, de lijstjes zelf naar Sinterklaas. Ze beleven een avontuurlijke reis op weg naar de boot van Sinterklaas. Eenmaal op de boot aangekomen lijkt hun plan te mislukken door tussenkomst van een rat. Of weet Sinterklaas nog een oplossing? Een spannende film voor kinderen die nog vol in Sinterklaas geloven.

Praktisch: De film Trippel Trappel DierenSinterklaas draait om 15 uur in het Filmhuis Den Haag. Het filmhuis ligt midden in de stad aan het Spui 191. Kaarten zijn online te bestellen.woensdag - Dierensinterklaas

Fotocredits: Filmhuis Den Haag

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart