Leuke tips voor woensdag 31 januari

Woensdag 31 januari
Uitjes

Door Willemijn – Helaas is het weer vandaag wat minder dan die lekkere zonnige dag gisteren. Maar niet getreurd, want er zijn weer leuke dingen te doen vandaag. We zitten aan het eind van de Nationale Voorleesdagen en dat is te merken. Er zijn veel voorleesvoorstellingen en -uurtjes waar je terecht kunt. Maar er is meer, dus lees snel verder. Veel plezier!

Voorlezen in de Koninklijke Schouwburg (2+)

Heb je zin in een heerlijke middag met de kleintjes in het knusse Paradijs? Dan heb je geluk. Want vandaag kun je in de Koninklijke Schouwburg tereecht voor een voorleesvoorstelling van Ton Meijer. Hij leest voor uit Ssst! De tijger slaapt.

Ssst! De tijger slaapt en de dieren willen haar niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg… Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen. Blaas je mee, zodat alle dieren veilig aan de overkant komen?

Praktisch: De voorstelling is geschikt voor peuters en kleuters. Je bent van harte welkom in de Schouwburg om 14 uur. Kaarten zijn online te bestellen.

koninklijke schouwburg

Natuur op spreekuur in Naturalis

Vandaag kun je met je eigen natuurvondst op spreekuur in Naturalis. Wetenschappers, biologen en deskundigen zitten voor je klaar om jouw vondst een naam te geven. Dus heb je schelpen, botten, stenen en fossielen liggen of andere mooie natuurvondsten? Neem ze mee en laat je informeren over jouw schat.

Praktisch: De toegang voor Natuur op spreekuur is gratis. Het spreekuur is van 14 tot 16 uur. Als je het spreekuur wil combineren met een bezoek aan GIF!, dan kun je het beste tickets online te bestellen.

Naturalis Gif met Freek Vonk Naturalis Gif met Freek Vonk

Kledinginzameling voor het goede doel – Kast van Lotje

Vandaag, tussen 14 tot 16 uur kun je kinderkleding inbrengen voor de Kast van Lotje in het wijkcentrum Mariahoeve aan de Ivoorhorst 55. Deze inzameling is voor de Stichting Lotje. Stichting Lotje ondersteunt kleinschalige initiatieven en projecten voor hulp aan kinderen, tot en met 18 jaar in Den Haag. Zonder dat je het ziet of weet, is leed vaak dichterbij dan je denkt. Stichting Lotje wil kinderen in schrijnende situaties helpen en opvrolijken. Daarvoor staat Stichting Lotje in contact met professionals, zoals gezinscoaches, die dagelijks met gezinnen werken.

Een van die initiatieven is de Kast van Lotje. Op 14 locaties in Den Haag kunnen gezinnen, die het even moeilijk hebben, kleding uitzoeken voor hun kind(eren). De goede tweedehands kinderkleding en kinderschoenen in de Kast van Lotje worden ingebracht door gezinnen die juist over hebben. Dus heb je nog goede kinderkleding in de maten 80-164 of kinderschoenen? En wil je jouw spullen doneren? Breng dat vandaag de goede, schone kleding naar De Kast van Lotje in Mariahoeve. Alle kleding is welkom, maar kleding voor jongens is grote vraag naar.

Stichting Lotje

Hip Hop Hoera in het Laaktheater

Wie ben ik, en wie is die ander? En waarom mag ik niet meedoen, en die ander wel? We kunnen toch ook vrienden zijn? Samen delen, samen… Hip Hop Hoeraaaaa! Deze voorstelling kun je vandaag zien in het Laaktheater.

Met humor en hiphop beantwoordt Don’t Hit Mama grote vragen van kinderen als “waarom hoort hij wel bij een groepje en ik niet?” Na afloop gaan de dansers nog even de vloer op met de kids om te shaken en te grooven.

Praktisch: Kaarten kosten maar 3 euro en zijn te bestellen op de site van het Laaktheater. Je bent vanaf 14 uur van harte welkom om te komen knutselen en om 14.30 uur begint deze voorstelling.

Fotocredits: Laaktheater

Peter en de Wolf bij Paagman

Bij Paagman op de Fred wordt vandaa het onvergetelijke en klassieke verhaal Peter en de Wolf van Serge Prokovjev vertelt. En natuurlijk is dit omlijst door de bekende muziek. Extra leuk is dat je deze middag aansluitend zelf een muziekinstrument proberen. Deze muzikale voorleesmiddag is een voorproefje van het familieconcert Peter en de Wolf dat op zondag 18 februari om 11:00 uur in het Zuiderstrandtheater plaats vindt.

Het verhaal gaat over Peter. Hij woont met zijn opa aan de rand van een bos. Van zijn opa mag Peter niet buiten het hek spelen, omdat er gevaarlijke dieren in het bos zijn. Peter is helemaal niet bang en op een mooie dag speelt hij, ondanks opa’s waarschuwingen, met zijn dierenvriendjes buiten het tuinhek. Dan verschijnt een grote, hongerige wolf die achter ze aankomt…..

Praktisch: Deze middag is gratis te bezoeken. Wel moet je even reserveren. Dat kan via de site van Paagman. De voorstelling begint om 14 uur.

Mmm…een taart! (3+) in Bibliotheek Wateringse Veld

In het kader van de Nationale Voorleesweken kun je in Bibliotheek Wateringse Veld tussen 14 uur en 15 uur genieten van een voorleesverhaal.  In de voorleesvoorstelling “Mmm…. lekker een taart. Maar o jee, hij staat helemaal boven!”…. wordt aandacht besteedt aan taart. En nadat het verhaal is voorgelezen kun je ook zelf aan de slag.

Praktisch: Deze voorleesmiddag is van 14 tot 15 uur. Iedereen (leden en niet-leden) zijn van harte welkom. De toegang is gratis. Wel is aanmelden verplicht. Dat kan op telefoonnummer 070 353 63 63 of via wateringseveld@bibliotheekdenhaag.nl

 

Voorlezen bij Boerderij Molenweide

Vandaag komt bij boerderij Molenweide de wijkagent voorlezen uit het boek ‘Ssst! De tijger slaapt’ voorlezen. Daarna mogen de kinderen helpen om samen de minibieb van de boerderij opnieuw in te richten. Aan het eind van de middag kunnen kinderen een leuk boek uitzoeken om thuis te lezen.

Ook bij Stadsboerderij Herwijerhoeve en Reigershof zijn vandaag voorleesactiviteiten.

Praktisch: Het voorlezen begint om 14.00 uur. Vooral voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar is dit een leuk boek. De toegang is gratis en je hoeft je niet aan te melden.

tijgerslaapt

Twee films in Filmhuis Lumen in Delft

In Delft hebben ze ook een filmhuis, namelijk Theater Lumen. Vandaag kun je hier kijken naar twee leuke kinderfilms, namelijk Draken & Deuntjes en Dikkertje Dap.

In Draken & Deuntjes kun je met je eigen jonkvrouw of ridder genieten van vijf fabelachtige en muzikale kinderfilmpjes. In een uur zie je 5 korte filmpjes in het thema ridders, draken en jonkvrouwen. Zo duik je in de avonturenwereld van de Kleine Koning die graag een eenhoorn als huisdier wil of ga je mee op drakenjacht met twee kleine prinsessen. Ook ontmoeten we Eliette, een meisje van acht jaar, dat woont in een land waar de koning muziek heeft verboden… Zou ze samen met haar vriend de troubadour terug kunnen fluiten en zingen?

Dikkertje Dap gaat over Dikkertje. Dikkertje wordt 4 jaar en moet naar school. Maar Raf wordt ook vier jaar en hij mag niet mee naar school. Dat laat Dikkertje niet op zich zitten. Want waarom mag zijn beste vriend niet, ookal is Raf een giraf?

Praktisch: Alle informatie over de films en hoe je kaarten kunt kopen vind je op de site van het theater. Filmhuis Lumen vind je op het Doelenplein 5 in Delft

weekend 27 en 28 januari

Fotocredits: Theater Lumen

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvnagt hiervoor geen geld of vergoeding. 

 

 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart