5 tips voor de woensdagmiddag…en niet duur (6 sept)

Popcorn opening
Uitjes

Mis je ze ook zo? Nu ze weer de hele dag op school zitten? Ik wel en daarom verheug ik mij elke week ook echt op de woensdagmiddag. En nu we een beetje het ritme van het werkende leven hebben teruggevonden kunnen we ook weer wat leuks plannen. Dus ga ik vandaag weer gezellig met de kids op uitje. En dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Daarom heb ik voor vandaag 5 uitjes verzameld waar je voor een klein prijsje iets leuks kunt gaan doen. Veel plezier!

Klimmen (vanaf 13 uur bij klimmuur De Uithof en Klimmuur Hollands Spoor)

Heeft jouw kind geen hoogtevrees? Maar wel lekker sterk en een echte durfal? Kom dan vandaag naar de klimmuur bij De Uithof of bij Station Hollands Spoor. Want hier is het spannende evenement: klimmen voor kids plaats. Een klimmiddag speciaal voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud om te kennis te maken met het spectaculaire sportklimmen. Van 13.00 tot 17.00 kun je voor 5 euro per kind kennis maken met klimmen. Dit is inclusief alle benodigde materialen en instructie. De kinderen moeten wel onder begeleiding van een volwassene komen.

goedkope tips voor woensdag klimmen

Vaiana (14.30 uur in het Laaktheater)

Vandaag kun je in het Laaktheater naar de film. Hier draait vanmiddag om half 3 de mooie film Vaiana. De film gaat over Vaiana die op een spannende ontdekkingsreis de halfgod Maui ontmoet, die haar begeleidt in haar zoektocht. Samen zeilen zij de oceaan over op een waanzinnig avontuur. Onderweg nemen zij het op tegen vreselijke monsters die hun missie proberen te dwarsbomen en ontdekt Vaiana iets waar zij altijd al naar heeft gezocht: haar identiteit.

Extra leuk is dat een filmmiddag in het Laaktheater helemaal niet duur is. Voor €3,00 mag je gaan genieten. En met de Ooievaarspas krijg je ook nog eens 50% korting. De film begint om 14.3o uur, maar het theater is al om 14 uur geopend om te komen knutselen.

goedkope tips voor woensdag Vaiana

Op safari in Lentevreugd (14 uur in Wassenaar)

In Wassenaar kun je op safari. Hier organiseert het IVN de leuke wandeling Beestenboel Scharrelkids. Tijdens de wandeling, die geschikt is voor 6 tot 12 jarigen maak je kennis met de dieren op het land, in het water en in de lucht. Iedereen is welkom om mee te lopen, maar het wordt wel aangeraden om laarzen aan te doen. Wil je meedoen? Zorg dan dat je iets voor 14 uur aanwezig bent bij de ingang van Landgoed Lentevreugd. Je vindt dit landgoed bij de rotonde die de Kokshoornlaan en de Katwijkseweg aan elkaar verbindt.

goedkope tips voor woensdag Lentevreugd

Knutselen in de Tapuit (vanaf 14 uur in Wassenaar)

Ook deze activieteit is in Wassenaar en in de natuur is de knutselmiddag van De Tapuit. Hier kunnen kinderen vanaf 6 jaar lekker knutselen met natuurlijke materialen. Wij hebben een keertje meegedaan en kwamen tuis met een prachtige vogel gemaakt van een dennenappel. Elke keer wordt er met andere materialen geknutseld, dus het blijft leuk om aan te sluiten. Vanaf 14 uur zijn de kinderen welkom. Wel vraagt de Tapuit een kleine vergoeding van €2,50 euro. En als je uitgeknutseld bent, dan is het altijd leuk om lekker te klimmen in het Monkeybos.

Tapuit

Beklim de Scheveningse Vuurtoren (14 uur in Scheveningen)

Natuurlijk kun je vanaf het reuzenrad de stad en het strand bekijken, maar het is ook heel leuk om dat eens te doen vanaf die mooie rooie vuurtoren. En dat kan op woensdagmiddag om 14.00 uur. Dan start er een rondleiding van ongeveer een uur. Je beklimt de toren, ziet de lamp en de plek van de vuurtorenwachter. Maar het is vooral genieten van een heel mooi uitzicht.

Om de Vuurtoren te beklimmen moet je wel even reserveren via het telefoonnummer van Muzee 070-3500830. Als je geluk hebt zijn er al minimaal 6 deelnemers en kun je zo mee. Als je pech hebt moet je afwachten of er nog mensen bij komen. Bij minder dan 6 mensen gaat de rondleiding niet door en dat laten ze je telefonisch weten. Helaas worden kinderen onder de 5 jaar om veiligheidsredenen niet toegelaten.

Vuurtoren

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart