Toffe tips voor woensdagmiddag (26 september)

Uitjes

Door Willemijn – Woensdagmiddag probeer ik zo veel mogelijk leeg te houden. Eind van de middag hebben wij wel een sportles, maar de woensdag is ook om lekker te spelen in een speeltuin, te genieten buiten in de natuur, te spelen thuis, een bezoekje aan de bieb of voor iets leuks. Heb jij vandaag zin in het laatste, lees dan verder. Want ik heb weer een aantal leuke uitjes verzameld voor een gezellige middag.

Mijn Kleine Zeemeermin in het Laaktheater

In het fijne, kleine, maar supergezellige Laaktheater kun je vandaag genieten van Mijn Kleine Zeemeermin. De kleine zeemeermin is geen gewoon meisje. Maar haar moeder is wel een heel gewone moeder. Ze is mooi en lief en zingt prachtige liedjes over de zee. ’s Avonds heb ik de mooiste dromen, over wonderlijke zeewezens en eindeloze golven. Ze wil niets liever dan zwemmen in de zee. Het voelt als thuis. Waarom houdt haar moeder haar toch weg bij de zee? Eén ding is zeker: die reusachtige blauwgroene golven hebben er alles mee te maken…

Mijn kleine zeemeermin (4+) is een poëtische muziektheatervoorstelling over liefde, moed, de zoektocht naar je roots en het vormen van je eigen identiteit. Grappig, spannend en ontroerend.

Om deze voorstelling extra feestelijk te maken wordt vooraf aan de voorstelling tussen 14.00 en 14.30 een korte workshop visjes maken georganiseerd. Voor de kinderen heel leuk, want de visjes worden ook in de voorstelling gebruikt. Na de voorstelling kunnen de kinderen deelnemen aan een workshop dans en zang. Dit is in de theaterzaal.

Praktisch: De voorstelling begint om 14.30 uur in het Laaktheater. Kaarten kun je online bestellen.

Maak je eigen boekje in Bibliotheek Segbroek

Mijn kinderen schrijven geregeld een boek. De oudste twee kunnen wel schrijven en de jongste doet zijn broer en zus na. Maar een boek schrijven in een ‘echt’ boek, met een zelfgemaakte kast is natuurlijk dubbel leuk. In Bibliotheek Segbroek kun je vandaag aan de slag met een eigen boekje. Een boekje waarin je iets kunt op schrijven, een spannend verhaal of een lekker recept, geheimtaal of misschien wel een gedicht! Kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom bij deze workshop waarin zij zelf een klein boekje met een mooie stoffen omslag in elkaar zetten.

Praktisch: De workshop is voor kinderen vanaf 8 jaar. Deelname is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk via 070 3535511. De workshop begint om 14 uur en duurt een uur.

Kunst maken van oude elektrische apparaten bij Stadsboerderij Herweijerhoeve

Bij Stadsboerderij Herweijerhoeve, in de Haagse wijk Escamp, kunnen kinderen vanaf 4 jaar hun eigen kunst maken. De kunst maak je van oude elektrische apparaten. Extra leuk is dat de kunstwerken in een klein museum tentoongesteld worden. Dus je kunt al je vrienden of je opa en oma meenemen naar de boerderij en laten zien dat je een echte kunstenaar bent. Bezoekers beslissen welk kunstwerk het mooist is en de winnaar krijgt een leuke prijs.

Praktisch: De workshop is van 13.30 tot 15.00 uur. Deelname is gratis. Wel wordt er gevraagd of je zelf ook een oud apparaat wilt meenemen naar de workshop.

De Apenbroodboom bij Kooman’s Poppentheater

Kooman’s Poppentheater begint het nieuw seizoen aan voorstellingen met een ‘klassieker’. Ze trappen af met de Apenbroodboom, een  grappige voorstelling voor kinderen. Wij hebben deze voorstelling vorig jaar gezien en mijn zoon heeft zitten schateren. De Apenbroodboom gaat over Wasco de Wasbeer die de postbode helpt, want op het postkantoor is het altijd druk. Hij mag een pakje bezorgen bij Hendrik-Jan, die op de Kale Berg woont. Wasco neemt zijn tentje mee en gaat op pad. Tijdens het kamperen, ontmoet hij Max de Mol en samen reizen ze verder. Dan is het pakje opeens leeg. Weten de Apenijnen er meer van? Wasco bedenkt samen met Hendrik-Jan een plan, bouwt een machine en ontdekt waarom de Apenbroodboom zo speciaal is.

Praktisch: Het adres van Kooman’s Poppentheater is Frankenstraat 66 in Den Haag. De voorstellingen zijn geschikt voor kinderen van 5 jaar en ouder. Kaarten zijn online te bestellen.

peace 22 en 23 september

Clowntje Manny bij Speeltuinvereniging Leidschendam

Spelen in de speeltuin is natuurlijk altijd leuk. Helemaal als het lekker nazomer weer is. Bij Speeltuin vereniging in Leidschendam staat, om het nieuwe schooljaar in te luiden, vandaag een heel gezellige middag op de planning! Clowntje Manny komt hier optreden in het clubgebouw van de Leidschendamse Speeltuin Vereniging.

Praktisch: Iedereen is van harte welkom. Uiteraard betalen niet-leden €2,- per persoon entree. Clowntje Manny komt om 15 uur. Het adres is Rozenlaan 16A in Leidschendam.

Fotocredits: Clowntje Manny

Appels plukken bij de Olmenhorst

Appels plukken is altijd leuk! Maar met het mooie weer dat vandaag voorspeld is is de Olmenhorst een heerlijk uitje. Blogger Ethelka schreef al eens een blog over deze plukkerij. Een heerlijke plek voor een gezellige woensdagmiddag.

Olmenhorst - Ranja en Rosé

‘De Kleine Heks’ en ‘Mini en de muggen’ in Filmhuis Lumen

Theater Lumen in Delft is echt een fijne plek om met kinderen naar de film te gaan. Wij gingen hier laatst en in de pauze stonden de poffertjes voor de kinderen klaar. Zo gastvrij en fijn. Vandaag draaien twee films in dit theater, namelijk De Kleine Heks en Mini en de muggen.

Mini en de muggen (4+) is een animatiefilm die gaat over Mini, een kleine kever die altijd klaar staat voor een gek avontuur. Samen met Egon en Dagmar werkt hij in een vlooiencircus. Maar op een dag loopt alles fout. Als hij door allerlei problemen wordt veroordeeld tot levenslange dwangarbeid wil hij ontsnappen. Zal het hem lukken?

De Kleine Heks (6+) gaat over een kleine heks en haar raaf Abraxas. Ze is pas 127 – wat nog heel jong is voor een heks – en mag nog niet naar het grote heksenfeest op de Bloksberg. Maar de kleine heks wil heel graag dansen met de andere heksen en rondjes vliegen op haar bezemsteel, dus ze besluit er stiekem heen te gaan. Als ze wordt betrapt mag ze alleen terugkomen als ze binnen één jaar alle spreuken van het grote magische boek uit haar hoofd leert. De kleine heks oefent dagenlang op de gekste heksenspreuken, haalt heel wat streken uit en rolt van het ene avontuur in het andere met Abraxas en haar vriendjes Thomas en Fietje.

Praktisch: Mini en de muggen start om 14.45 uur. De kleine Heks begint om 15 uur. Kaartjes kun je online kopen, of aan de kassa van het theater. Filmhuis Lumen vind je op het Doelenplein in Delft

Opgeruimd st(r)aat netjes bij stadsboerderij Schildershoeve

Ik vind het super belangrijk dat kinderen leren dat afval in de prullenbak moet. Niet op straat, maar gewoon weggooien. Is er geen prullenbak? Dan neem je het maar even mee naar huis om het daar weg te gooien. Maar dat is niet ‘normaal’, want in de stad vind je heel veel zwerfvuil. Vandaag kun je bij stadsboerderij Schildershoeve meewerken aan een schone straat. Samen met de bok, genaamd Sten, kun je helpen om zwerfvuil op te ruimen.

Praktisch: Het opruimuur is van 14.00 tot 15.00 uur. Iedereen tussen de 4 en 12 jaar kan meedoen. Je vindt deze kinderboerderij op Teniersplantsoen 83 in Den Haag.

 

Ranja en Rosé ontvangt geen geld of vergoeding voor deze tips.

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart