Derde editie Club Lourdes belooft veel moois: Magic-at-Sea, De Kleine Zeemeermin, circus, de Gruffalo, en méér (Scheveningen)

Voorjaarsvakantie

Door Willemijn – Het fenomeen ‘pop-up winkel’ ken je vast wel: een winkel die tijdelijk ergens neerstrijkt – vaak met een bijzonder aanbod – en dan na enkele weken weer verdwijnt. Dat zijn vaak de leukste shops, omdat ze er maar even zijn en iets bijzonders bieden. De komende maand gaat het Zuiderstrandtheater iets vergelijkbaars doen: een ‘pop-up theater’… Vanaf komend weekend, zie je alweer de derde editie van het pop-up ‘Club Lourdes aan Zee’ theater. Vanaf  zaterdag 8 februari t/m zondag 8 maart 2020 is de Lourdeskerk op Scheveningen het toneel van ‘Club Lourdes aan Zee‘. En dat wordt leuk!

Een kerk als theater

Als je aleens bij Club Lourdes aan Zee bent geweest, dan weet je het: Bij dit pop-up theater wordt de Lourdeskerk in Scheveningen (naast het Circustheater) omgebouwd tot een tijdelijk theater. Dit is de derde keer dat het Zuiderstrandtheater dit doet. Ik was er vorig jaar en was onder de indruk van het succes van deze transformatie. De Lourdeskerk was toen omgetoverd tot een een hip, intiem en bovenal bijzonder sfeervol theater: een theater in de vorm van een ‘terras’ met veel tafeltjes en een leuke bar voor de drankjes. En over toveren gesproken: één van de eerste voorstellingen tijdens Club Lourdes aan Zee  is meteen een topper: de Amsterdam Magic Show. Amsterdamse magie, in Scheveningen.

Lourdeskerk_Scheveningen_fotograaf_Arnaud_Roelofsz lowres

Club Lourdes aan Zee biedt uitgebreid programma voor gezinnen en kinderen

Ook deze derde editie biedt Club Lourdes aan Zee weer veel leuke voorstellingen voor gezinnen en kinderen. Ik licht er enkele toppers uit.  Tijdens de ‘Magic Show at the Sea‘ ga je kennis maken met de magiërs van de Amsterdam Magic Show. Ik was bij de eerste editie in 2019 en heb ontzettend genoten. Een avond vol gedachten lezen, interactie, humor en magie door de goochelaars van de Amsterdam Magic Show. De goochelaars verrassen je met kleine en grotere trucs en illusies. Zowel op het podium wat verder weg van je, als ook vlak voor je op maar enkele centimeters afstand. Vooral dat laatste maakt, dat je af en toe behoorlijk verbaast zult zijn. Je ‘staat er met je neus op’ en toch zie je niet hoe dit onmogelijke toch kan?! Een show geschikt voor de hele familie. Dus ook voor kinderen (8+ jaar). Je ziet ze het eerste weekend van de voorjaarsvakantie, zondag 23 februari.

Wil jij jouw zoon of dochter  zelf weleens in de spotlight staan? Schuilt in hem of haar een écht ‘podiumbeest’? Dan is de workshop van de Haagse jeugdcircusschool Circaso op maandag 24 en dinsdag 25 februari een aanrader. je kids leren jongleren, diabolo spelen en andere leuke circus trucs.  De workshop eindigt met een korte openbare presentatie. Hooggeëerd publiek. ‘komt dat zien!’ De workshop is geschikt voor kinderen vanaf circa 6+ jaar.

Voor de kleine kinderen zijn er dit jaar twee hele leuke voorstellingen. Op maandag 24 februari kunnen ze naar ‘De Kleine Zeemeermin‘ (4+). Op dinsdag 25 februari zien ze in Club Lourdes aan Zee de Gruffalo (3+). Beide voorstellingen kosten slechts 3 euro per persoon, dus zijn aantrekkelijk geprijsd.

De Kleine Zeemeermin‘ is een theater-, media- en dansvoorstelling over durf en fantasie voor iedereen vanaf 4 jaar met animatie, zang, dans, poppenspel en muziek. Bijzonder  aan deze voorstelling is dat er interactief gespeeld wordt met animatiebeelden, gemaakt. Hoofdpersoon Marijn komt tijdens het zwemmen in zee terecht in een onderwaterwereld, vol nieuwe bewoners… De voorstelling is onderdeel van Krokus Kabaal, het vrolijke Voorjaarsvakantiefestival van HNT i.s.m. met o.a. Muzee Scheveningen.

Hij heeft oranje ogen, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn rug tot op zijn kop. Wie kent hem niet? De Gruffalo! Je ziet deze ‘engerd’ – gespeeld door theatergezelschap Meneer Monster’ – ook tijdens Club Lourdes aan Zee. De Gruffalo is een spannende fysieke slapstick voorstelling voor iedereen van 3 jaar en ouder. Ook deze voorstelling is onderdeel van Krokus Kabaal en een programma van Muzee Scheveningen.

In het tweede/ laatste weekend van de Voorjaarsvakantie kun je naar de voorstelling Janus. Janus is een bizarre, magische, grappige ‘circus-thriller’, met één specifiek ingrediënt: hoeden. Een tafel, een stoel, een kast. Geen uitgang. De wereld van deze man lijkt eenvoudig. Al snel wordt duidelijk dat een onzichtbare kracht een verraderlijk spelletje met hem speelt. Wie uiteindelijk de touwtjes in handen heeft, verbaast hem zelf. Je kunt naar Janus op zaterdag 29 februari. Er zijn dan twee voorstellingen: om 16 uur (de kindervoorstelling) en om 20.00 uur (voor volwassenen).

Er is nog meer

Club Lourdes aan Zee biedt, naast bovenstaande optredens en voorstellingen, nog veel meer leuks. Zeker ook voor volwassenen. Wil ke meer weten? bekijk dan hier wat je allemaal kunt verrassen! Veel plezier met de derde editie van Club Lourdes aan Zee!

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld.

Delen:


Bekijk op kaart

Derde editie Club Lourdes belooft veel moois: Magic-at-Sea, De Kleine Zeemeermin, circus, de Gruffalo, en méér (Scheveningen)

2e Messstraat 108, 2586 XG Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart