Schip Ahoy! ‘In de Ban van de Zee’ nu in Museum Bredius – incl. leuke speurtocht voor de kids

Voorjaarsvakantie

Door Willemijn – Schip Ahoy! Heb jij je kids wel eens vertelt over het rijke zeevaarder verleden van Nederland? Ik had dat nog niet eerder gedaan, totdat we afgelopen weekend een bezoek brachten aan Museum Bredius. Een klein museum gelegen in een statig pand met uitzicht op de Hofvijver en het Mauritshuis/ Torentje. Daar zie je nu de tentoonstelling ‘In de Ban van de Zee’. Een leuke tentoonstelling met een leuke kinderspeurtocht.

Stap aan boord

Bij binnenkomst in het museum krijg je de (gratis) kinderspeurtocht. Deze bevat een route door het museum, speciaal gericht op kinderen (ook als volwassene steek je er het nodige van op!). Tijdens de tentoonstelling ‘In de ban van de Zee’ ontdek je de boeiende verhalen van zeevaarders uit de Gouden Eeuw. Ga terug in de tijd naar de VOC, WIC en de Hollandse gloriejaren aan de hand van 67 prachtige schilderijen met Hollandse schepen, zeeslagen en strand- en zeegezichten. Kruip in de huid van een lichtmatroos en doe de vissenspeurtocht.

Kruidnagel, thee en percelen

Tijdens de speurtocht leer je van alles over het leven aan boord van een schip en de handelswaar van destijds. Wist jij bijvoorbeeld dat ze mooie porseleinen vazen vervoerden in bakken vol verse thee? De thee diende als verpakkingsmateriaal (ouderwets bolletjesplastic) maar kon na aankomst óók gewoon verkocht worden. Dat scheelde enorm veel ruimte aan boord. Of wil je wel eens ruiken hoe pure kruidnagel ook al weer rook? Je ervaart het tijdens deze leuke en leerzame speurtocht. Ook leren je kids goed kijken naar de oude meesterwerken. Zie jij bijvoorbeeld de dolfijnen op het schilderij? Of de scheepsjongen ‘verstopt’ op het schip?

Praktisch

In de Ban van de Zee’ zie je nú in Museum Bredius in Den Haag. De tentoonstelling is leuk voor kinderen vanaf ca. 5 jaar oud. Aan het einde van de tentoonstelling vind je bij de entree diverse leuke kinderboeken over het leven aan boord van een schip.

 

Delen:


Bekijk op kaart

Schip Ahoy! ‘In de Ban van de Zee’ nu in Museum Bredius – incl. leuke speurtocht voor de kids

Lange Vijverberg 14, 2513 AC Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart