In Première: ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn‘ – een ‘wild western’ in NL

Kruimeltje
Voorjaarsvakantie

Door Willemijn – Vanaf vandaag kun je in de bioscoop naar de Nederlandse film Kruimeltje en de strijd om de goudmijn. Tijdens de stakingsdag in het onderwijs zag ik dat de film als voorpremière werd gedraaid. Dus ging ik met mijn oudste zoon en dochter naar Pathé Buitenhof voor deze nieuwe kinderfilm.

Afbeeldingsresultaat voor kruimeltje 2020"

Kattenkwaad en meer

Kruimeltje kennen we natuurlijk allemaal als het straatjochie dat allerlei avonturen beleefd. Maar dat is nu niet meer hoe Kruimeltje leeft. Zijn ouders zijn weer terug, hij leeft in grote luxe, ze hebben personeel en een echt landhuis. Het geld is verdiend doordat de vader van Kruimeltje in Amerika een goudmijn heeft ontdekt. Maar een straatjochie in een net pak blijft een straatjochie. Kruimeltje haalt kattenkwaad uit, schiet met karbiet en maakt zijn oppas het leven zuur. Als hij dan een keer huisarrest heeft knoopt hij de lakens aan elkaar en ontsnapt….

Afbeeldingsresultaat voor kruimeltje 2020"

Wild Western op de Veluwe

De ontsnapping is alleen niet wat Kruimeltje verwacht, hij is het terrein nog niet af of twee ‘domme’ boeven ontvoeren het kleine jongetje. En dan lijkt het wel alsof je naar een Wild Western op de Veluwe kijkt. Een ware achtervolging op paarden en ezels, schietende pistolen, houten cabins, slimme ontsnappingen en een aantal kindergrappen passeren de revue. Natuurlijk kan een kinderfilm niet zonder happy end. Dus na nog wat laatste (schiet) spanning en sensatie komt Kruimeltje weer veilig thuis.

Kruimeltje, of ‘Henk of Frits’…

De kinderen vinden de film leuk. De oudste vindt hem ‘wel leuk’, de zesjarige vindt deze film ‘heel leuk, lekker spannend’. Ik verbaas mij een beetje dat dit verhaal is gekoppeld aan Kruimeltje (waarschijnlijk heeft dat een commerciële reden…). Als het jongetje Frits of Henk of een andere jongensnaam had gekregen was het net zo’n spannende film geweest. Je verwacht bij Kruimeltje toch dat schoffie op straat of in een weeshuis. Die link mis ik een beetje in de film. Dat wil niet zeggen dat het geen leuke kinderfilm is, niet geweldig, maar zeker vermakelijk voor een gezellig uitje naar de bioscoop.

Afbeeldingsresultaat voor kruimeltje 2020"

Deze review is objectief. Ranja en rosé heeft de kaartjes voor deze film zelf betaald en is op eigen initiatief naar de bioscoop gegaan.

 

Fotocredits: Nuts & Bolts Filmcompany/ Pathé.

Delen:


Bekijk op kaart

In Première: ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn‘ – een ‘wild western’ in NL

Buitenhof 20, 2513 AG Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart