Turtle Adventure: op avontuur met zeeschildpad Benji – Nú in Omniversum

Door Willemijn – Sinds afgelopen week kun je in Omniversum Den Haag naar een nieuwe film: Turtle Adventure. Turtle Adventure gaat – zoals je uit de titel begrijpt – over schildpadden. Ik ging kijken met mijn kids en genoot van een leuke, ontroerende en leerzame film over dit wonderbaarlijke reptiel. Een film met een boodschap ook. En natuurlijk weergegeven met de magistrale filmbeelden zoals je die alleen in Omniversum kunt ervaren! Oogverblindend mooi.

Op avontuur met Benji

Hoofdpersoon in deze film is zeeschildpad(je) Benji. Je maakt kennis met haar op de dag dat ze – als laatste van haar honderd (!) broertjes en zusjes – uit haar ei klimt. Niet zo spannend zul je zeggen. Maar vergis je niet. Zodra Benji uit haar ei is, begint een ongelofelijk spannend avontuur: allereerst de ‘wandeling’ naar open zee en vervolgens de ‘reis’ naar volwassenheid. Van alle 1000 geboren schildpadjes red slechts 1 het, om de zee te bereiken. De rest sterft op weg naar het water of wordt opgegeten. Eenmaal in het water zijn er tal van vijanden die het op Benji gemunt hebben. Benji’s ‘survival’ wordt fenomenaal in beeld gebracht. Je lijkt zo nu en dan op haar rug mee te zwemmen door de oceanen en bent getuige van haar avonturen vanaf de ‘eerste rang’.

Een film met een boodschap

Zoals veel films in het Omniversum, heeft ook deze film een boodschap: Wees zuinig op onze planeet/ stop met (plastic) vervuiling. Een boodschap die niet vervelend aanwezig is, maar wel degelijk indruk maakt. Wist je bijvoorbeeld dat er – als we niets veranderen met zijn allen – er in 2050 meer plastic in de wereldzeeën zit, dan vis!?! Daar wordt je wel even stil van. Ik althans wel.

Praktisch

‘Turtle Adventure’ zie je nu in Omniversum. De film wordt meerdere keren per dag getoond en duurt ca. 45-50 minuten. Mocht je na deze fil de smaak te pakken hebben, dan kun je – op dezelfde dag – een tweede Omniversum film bezoeken voor slechts Euro 6,25. Turtle Adventure is geschikt voor alle leeftijden. De film heeft een Nederlands gesproken voice over. Voor of na de voorstelling kun je genieten van een drankje in de horeca van Omniversum. Veel plezier!

Deze tip is objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor géén geld.

Delen:


Bekijk op kaart

Turtle Adventure: op avontuur met zeeschildpad Benji – Nú in Omniversum

President Kennedylaan 5, 2517 JK Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart