Bouw je eigen Piratenschip in de Bouwspeelplaats (28 juli t/m 3 aug)

Door Willemijn – Bouwen, timmeren, zagen, schat zoeken en hutten bouwen, buiten spelen en vies worden. Dat zijn de ingrediënten voor een fijne dag. Tenminste als je het aan mijn kinderen vraagt. Dat zijn ook de ingredienten voor de Bouwspeelplaats in het Toverbosch (op de grens van Mariahoeve en Bezuidenhout). Hier kun je komende week, vanaf zondag, omdat het Toverbosch gekaapt is. En natuurlijk ook gered moet worden……

bouwspeelplaats

Piraten aan het roer

Op de grens van Mariahoeve en Bezuidenhout, op het terrein Toverbosch kunnen kinderen ’s ochtends terecht om de Bouwspeelplaats te bevrijden van de Piraten. Samen gaan de kinderen schatzoeken, lappen ze onverhoopt hun gestrande schip weer op, lopen ze zeemonsters tegen het lijf en zwemmen ze tussen haaien en zeemeerminnen!

De piraten zijn er tussen 11 en 13 uur en dan hebben ze het roer in handen.

Bouwspeelplaats Mariahoeve

Vrij timmeren kan ook

In de middag kun je aan de slag om je eigen kasteel te bouwen. Of je kunt als een echte automonteur of coureur klussen aan je eigen zeepkist. Net als eerdere jaren zal het hout je moeten inspireren tot het maken van de mooiste creaties. Want in de middag kunnen kinderen, met hun ouders, vrij timmeren.

Vrij timmeren begint om 14 uur en duurt tot 17 uur.

Bouwspeelplaats Mariahoeve (1)

Praktische informatie

Vanaf zondag 28 juli tot en met zaterdag 3 augustus 2019 kun je gaan bouwen in de Bouwspeelplaats het Toverbosch. De toegang is gratis! Het terrein is dagelijks geopend van 11:00 tot 17:00 uur.  In de ochtend, tussen 11 en 13 uur worden piratenspelletjes gespeeld. Van 14 uur tot 17 uur kun je komen om timmeren wat je wilt. Er wordt gebouwd met rest- en sloophout waardoor je fantasie meteen aan het werk gezet wordt. En daarbij helpen vrijwilligers de bouwers met tips, raad en daad om de bouwwerken veilig te houden. Neem zelf ‘koffie en broodjes’ mee, dan wordt het pas echt gezellig.

Bouwspeelplaats Mariahoeve

Doe stevige gesloten schoenen aan met een dikke zool (liefst bergschoenen o.i.d.).Eerdere jaren waren veiligheidszooltjes te koop. Met deze zooltjes zijn de voeten van de kinderen goed beschermt tegen bijvoorbeeld een spijker in je voet. Een must-have voor elke bouwer. Kinderen moeten altijd worden begeleid door een ouder of grootouder. Eén volwassene (18+) mag maximaal 5 kinderen begeleiden. H Je vindt de Bouwspeelplaats ook dit jaar op een nieuwe locatie, namelijk Toverbosch. De ingang is Vlaskamp 1a in Den Haag, tussen het Politiebureau en Zwembad Overbosch in.

bouwspeelplaats 2019

Fotocredits: Website Kunstpost – Organisatie Bouwspeelplaats Mariahoeve

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Bouw je eigen Piratenschip in de Bouwspeelplaats (28 juli t/m 3 aug)

Vlaskamp 1, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart