Stadsbeestjes – een leuke, gratis tentoonstelling in het Nutshuis (t/m. 17 aug.)

Zomervakantie

Door Willemijn – Een nieuwe gratis tentoonstelling midden in de stad. Daar zijn we natuurlijk direct een kijkje gaan nemen. In het Nutshuis kun je nu van alles leren over insecten. In de tentoonstelling Stadsbeestjes: zoom in op insecten ga je namelijk binnen én buiten op zoek naar kleine beestjes, doe je opdrachten en speur je voor een tof cadeautje.

4 insecten in het zonnetje

Wij meldden ons zaterdagochtend bij de balie van het Nutshuis. Hier begint de tentoonstelling en kun je een speurtocht ophalen. In de centrale hal zie je ook direct de eerste informatieborden. Op de borden worden 4 stadsbeestjes in het zonnetje gezet. Je ontmoet de mier, de wilde bij, de nachtvlinder en de pissebed. Over elk insect zijn leuke weetjes verzameld. Mijn kids, vier en zes, jaar hebben nog niet het geduld om alle teksten te beluisteren. Het is namelijk best veel informatie.

stadsbeestjes

Opdrachten voor kids

Het kinderoog valt direct op de opdrachten op de lange muur. Hier puzzel je namelijk een mierennest in elkaar of gooi je stuifmeelkorrels op het achterlijf van de wilde bij. Ook zijn te tekentafels favoriet. Met voorbeelden van blaadjes kun je hier je eigen insectennest maken. Mijn kinderen houden van kleuren en staan dus echt hun best te doen om een mooie worm tussen de blaadjes te tekenen.

stadsbeestjes

stadsbeestjes in het nutshuis

stadsbeestjes

Buiten gaan we speuren

Na het binnengedeelte gaan we naar buiten. We konden de speurtocht niet helemaal plaatsen bij de binnententoonstelling en dat klopt. Alle vragen zijn buiten te beantwoorden. Om de vragen te beantwoorden kijk je vooral goed rond. Alles is te vinden in de tuin, in de vijver of op de aangrenzende gebouwen. En het is duidelijk at mijn kids het tuingedeelte het leukst vinden . Ze zoeken naar de antwoorden terwijl ik geniet van een kop koffie bij het fijne café Juni, in de rustige stadstuin van het Nutshuis.

stadsbeestjes in het nutshuis stadsbeestjes in het nutshuis

Met een loepje naar huis

Via de hal laten we onze antwoorden zien aan de dame bij de kassa. En een goed ingevulde speurtocht betekent een klein cadeautje. Dus met een echte insectenloep en tevreden kids gaan we dus weer huiswaarts.

Stadsbeestjes

Ranja en rosé ontvangt voor dit bericht geen geld of vergoeding

 

Delen:


Bekijk op kaart

Stadsbeestjes – een leuke, gratis tentoonstelling in het Nutshuis (t/m. 17 aug.)

the Nutshuis, Riviervismarkt, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart