Zomer in het Zuiderparktheater

Zomervakantie

Door Willemijn – In de zomer mis ik het soms wel om lekker even te genieten met de kinderen van een mooie voorstelling. Gelukkig hoeven we cultuur niet de hele zomer te missen, want je kunt natuurlijk ook een bezoekje brengen aan het Zuiderpark. Want wist je dat Den Haag daar een openluchttheater heeft. Tenminste, het publiek zit in de open lucht en de artiesten staan droog onder een overkapping. Dus de voorstellingen gaan eigenlijk altijd wel door.

Mooie kindervoorstellingen

Het Zuiderparktheater is echt een topper voor een bezoekje in de zomervakantie. Bijna elke week zijn er leuke voorstellingen voor de kids. De sfeer is echt zomers en Café Boom biedt lekkers voor na de voorstelling. Wij hebben vorig jaar niet alleen in een stralend zonnetje genoten van een voorstelling, maar ook in de stromende regen. En juist die laatste voorstelling herinneren wij ons nu nog. Juist door deze onverwachte plensbui werd de voorstelling heel intiem en gezellig.

Dit jaar kun je genieten van mooie, muzikale en grappige voorstellingen. Ik heb een selectie gemaakt van de voorstellingen die in wel een aanrader vind.

Elke vrijdag – Dansen in het Park voor kinderen vanaf 2 jaar

Lekker dansen, springen en plezier maken op het podium van het theater. Dat kun je elke vrijdag komen doen onder leiding van dansdocente Florence Rapati. Een echte aanrader en razend populair. Normaal geeft Florence peuterdanslessen in Theater de Nieuwe Regentes, maar in de zomermaanden trekt ze erop uit en danst en springt ze in het Zuiderparktheater. Deze ochtenden zijn speciaal voor peuters van 2 tot en met 4 jaar en hun ouders. Samen dans je op onder meer Disney- en K3-liedjes. De muziek helpt de kinderen bij het ontwikkelen van hun bewegingsvaardigheden en motoriek. Maar het is natuurlijk vooral heel leuk om samen met je kind te dansen.

Praktisch: Deze lessen zijn geregeld uitverkocht. Nu al reserveren voor een vrijdag is aan te raden. Wanneer de les om 10:00 uur uitverkocht is, wordt er soms om 11:00 uur nog eentje ingepland. Kaartjes kosten 4 euro. Je hebt een kaartje nodig voor jezelf en voor je kind.

Woensdag 24 juli – De Nietsmasjiene – voor kinderen vanaf 4 jaar

Volgens mij is dit een heel leuke voorstelling. Je ontmoet woensdag Professor Pruts, de uitvinder in het theater. Hij is niet de meest succesvolle uitvinder, aangezien geen van zijn uitvindingen het goed doet. Maar dan heeft hij het! Hij maakt een De Nietsmasjiene. Een machine die niets doet. Het ziet er wel heel interessant uit: Er beweegt, knippert en bliept van alles. Maar hij doet helemaal niets! Om geld te verdienen moet hij langs de deuren om zijn Nietsmasjiene te verkopen. En gelukkig doet mevrouw Drukjes open, maar zij heeft het veel te druk….. Misschien is de Nietsmasjiene wel een heel goede uitvinding voor mevrouw Drukjes…..

Praktisch: Deze voorstelling is woensdag 24 juli om 15 uur en duurt een uur. Kaarten zijn te koop via de website van het theater. De toegang is 7,75 euro per persoon. Kom je met 4 personen dan is een familieticket goedkoper. De toegang is inclusief een consumptie. Koop je een kaartje aan de deur, dan betaal je 1 euro extra per persoon

Woensdag 7 augustus – De Drakentemmers – voor kinderen vanaf 4 jaar

De Drakentemmers lijkt mij een heel mooie voorstelling. Deze middag ga je naar het eiland ‘Krijt’. Hier kennen de mensen alleen zwart en wit. Ooit is alle kleur uit hun leven verdwenen, door de vuurdraak. Niemand weet waarom ze alleen zwart en wit kennen en niemand is van plan om er iets aan te doen. Totdat een dapper en nieuwsgierig jongetje opstaat en op zoek gaat naar het antwoord op deze geheimzinnige vraag. Slaagt hij erin het geheim van de draak op te lossen?

Deze voorstelling lijkt mij zo mooi omdat de acteurs het verhaal vertellen met met woorden, liedjes en tekeningen. Met krijtjes op het bordkrijt wordt deze voorstelling verbeeld… en soms ook weer uitgeveegd.

Praktisch: Deze voorstelling is woensdag 7 augustus om 15 uur en duurt ongeveer 50 minuten. Kaarten zijn te koop via de website van het theater. De toegang is 7,75 euro per persoon. Kom je met 4 personen dan is een familieticket goedkoper. De toegang is inclusief een consumptie. Koop je een kaartje aan de deur, dan betaal je 1 euro extra per persoon

Zondag 11 augustus – Kammelot – voor kinderen vanaf 6 jaar

Deze voorstelling op zondagmiddag is voor kinderen die al wat ouder zijn. Binnen de muren van de burcht van Kammelot. Binnen de muren van de burcht strijden koning Arthur en zijn trouwe ridder Lancelot om de hand van Guinevère. De mooiste vrouw met de mooist stem van het land. Deze voorstelling laat kinderen kennis maken met de stoere ridders en eenzame jonkvrouwen van de Ronde Tafel. Een vlammende voorstelling vol roestige harnassen, geslepen zwaarden, wapperende manen en vuurrochelende draken.

Praktisch: Deze voorstelling is zondag 11 augustus om 14 uur en duurt ongeveer drie kwartier. Kaarten zijn te koop via de website van het theater. De toegang is 7,75 euro per persoon. Kom je met 4 personen dan is een familieticket goedkoper. De toegang is inclusief een consumptie. Koop je een kaartje aan de deur, dan betaal je 1 euro extra per persoon.

Woensdag 14 augustus – Het geheim van de wilg – voor kinderen vanaf 3 jaar

Een poppenvoorstelling ontbrak nog in het lijstje. Daarom wil ik ook Het geheim van de wilg graag vermelden. Ik ben namelijk dol op poppentheater. Kinderen kunnen echt het verhaal van de poppen beleven, zonder te zien dat er ook mensen aan of achter die poppen zitten. Dat is voor ouders dan weer leuk om te ervaren. Het geheim van de wilg is een natuursprookje over het dappere meisje Nuna. Zij beleeft met haar opa de grootste avonturen. Maar op een dag is opa er niet meer. Nuna is boos en verdrietig tegelijk. Opa had haar het geheim van de wilg nog niet eens verklapt. Daarom besluit Nuna zelf op zoek te gaan naar het antwoord. Vergezeld door opa’s oude kat Minet, beleeft Nuna een wonderlijk avontuur waarin ze bijzondere vriendschappen met de bosdieren sluit. Wil je weten wat ze heeft ontdekt? Kom dan kijken naar dit bijzondere sprookje.

Praktisch: Deze voorstelling is woensdag 14 augustus om 14 uur en duurt ongeveer drie kwartier. Kaarten zijn te koop via de website van het theater. De toegang is 7,75 euro per persoon. Kom je met 4 personen dan is een familieticket goedkoper. De toegang is inclusief een consumptie. Koop je een kaartje aan de deur, dan betaal je 1 euro extra per persoon.

Zondag 25 augustus – Het vijfde couplet – voor kinderen vanaf 6 jaar

Natuurlijk hoort er ook een grappige voorstelling in het rijtje. Zondag 25 augustus kun je lachen om grappige sketches en geestige liedjes over zeer herkenbare situaties. Niet alleen de kids zullen in een deuk liggen, ook ouders moeten hier waarschijnlijk om lachen. Het Vijfde couplet gaat namelijk over lastige ouders aan tafel, spelletjes met zelf bedachte regels, giechelende verliefdheid, bizarre traktaties en een lesje zwemmen zonder handen. Ook zie je de grappigste kampeerervaringen en ontdek je wie de mooist bakfiets heeft. Echt cabaret dus, maar dan voor iedereen vanaf 6 jaar oud.

Praktisch: Deze voorstelling is zondag 25 augustus om 11 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Kaarten zijn te koop via de website van het theater. De toegang is 9,75 euro per persoon. Kom je met 4 personen dan is een familieticket goedkoper. De toegang is inclusief een consumptie. Koop je een kaartje aan de deur, dan betaal je 1 euro extra per persoon.

Zondag 1 september – Plastiek – voor kinderen vanaf 5 jaar

Wil je de vakantie afsluiten in het Zuiderparktheater? Bestel dan kaartjes voor Plastiek. Dit is namelijk geen voorstelling, maar een echte theaterwandeling. De Dames Groen maken met hond Veronique een wandeling door het Zuiderpark. Heel gewoon en iedereen mag mee lopen. Maar onderweg komen zij vreemde dingen tegen of zijn die dingen heel gewoon? is het normaal als de groene dame ineens verdwijnt? En wat heeft al dat plastic daarmee van doen? Dit alles ontdek je tijdens deze absurdistische interactieve en duurzame theaterwandeling door het Zuiderpark voor de hele familie.

Praktisch: Deze wandeling is zondag 1 september en op zondag 15 september. De wandeling begint om 11 uur  en duurt ongeveer een uur. Kaarten zijn te koop via de website van het theater. Let op voor welke datum je een kaartje koopt. De toegang is 7,75 euro per persoon. Kom je met 4 personen dan is een familieticket goedkoper. De toegang is inclusief een consumptie. Koop je een kaartje aan de deur, dan betaal je 1 euro extra per persoon.

Dit is slechts een selectie. Wil je liever naar Dag zon, dag zee , naar De vriendelijke draak of naar Het Trollenjong? dat kan ook.

Delen:


Bekijk op kaart

Zomer in het Zuiderparktheater

Zuiderparktheater, Henriëtte Roland Holstweg, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart